28 Ağustos 2014, Perşembe 19:23:00

BAŞBAKANLIĞIN "FATİH" UÇAĞI YOLA ÇIKTI

Başbakanlık VIP uçak filosu için Airbus’tan satın alınan A330 tipi uçak, iki buçuk yıllık modifikasyondan sonra nihayet geliyor. Uçağın yarın sabah saatlerinde inmesi bekleniyor…
  • bilmeden nefret için konuşan cahillere: "Geniş gövdeli uzun menzilli Airbus 330-200 tipi, TC-TUR tescilli uçak,TC-ANA uçağının menzilinin okyanus aşırı uçuşlarda yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine 2,5 yıl önce sipariş edilmiştir." dış politikada en aktif ülkelerden olan bu ülkenin başkanı her seferinde yakıt alımına stop mu yapsın? Veya THY den uçak mı kiralasın?!
  • Askeri ücret alanlar ağlamasın böyle olmasını isteyen sizsiniz bu uçak ne asıl yapılan yeni ankara köşküne ne trilyonlar gitti uçak onun yanında bisiklet parası
  • padişahım çok yaşa sana bu yetmez a380 alsydın el tayyıp
  • şurdaki çekemez yorumlara bakınca, mecliste yemini dinleyemeyecek kadar adam olamayan cehapenin kitap fırlatma terbiyesizliğiyle ne kadar da ölçüştüğünü görüyoruz. Siz böyle devam edin, milletten bu kadar uzak olan sizler biryere varamazsınız.. Elhamdülillah bu memlekete efsane bir başkan liderlik ediyor. İftira,çamur,hakaret,saldırı diz boyu.. çatlayın istediğiniz kadar, Allah'ın hesabın herşeyin üzerindedir.
  • şurdaki çekemez yorumlara bakınca, mecliste yemini dinleyemeyecek kadar adam olamayan cehapenin kitap fırlatma terbiyesizliğiyle ne kadar da ölçüştüğünü görüyoruz. Siz böyle devam edin, .. ürür, kervan yürür! Elhamdülillah bu memlekete efsane bir başkan liderlik ediyor. İftira,çamur,hakaret,saldırı diz boyu.. çatlayın istediğiniz kadar, Allah'ın hesabın herşeyin üzerindedir.
  • Bence herkes maaşından 10₺ bağış yapsın, A380 alalım, aşağısı kurtarmaz bizim gibi keriz milleti.
  • KUSURA BAKMAYİN AMA AZİZ NESİN HAKLIYMIŞ BOŞUNA DEMEMİŞ BU MİLLETİN %60 APTAL DİYE AKP SAYESİNDE BU ORANI % 25 E KADAR DÜŞÜRDÜK İNŞALLAH 2023 DE % 10 LARA YANİ ENFLASYON SEVİYESİNE DÜŞÜRECEĞİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM RTE Yİ SEVMEYEN 3 HAVALİMANINDA CALIŞMAZ OLUR BİTER ELİN GAVURU BİLE TÜRKİYE CAĞ ATLADI DİYE BAS BAS BAĞIRIYOR AMA SİZ... SİZE SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUM
  • 2001 yılında halkın parasını 3 bankada hortumlayanlar haram işlemiştir net olarak..helal ve haram kavramını iyi bilmek lazım. devletin satın aldığı bir uçak olup devlete aittir..şimdi bu uçağı chp hükümeti alsaydı veya MHP alsaydı acaba o zaman ne tür yorumlar olurdu merak ediyorum.. devlete alınan bir uçak ve devlet büyükleri kullanacaktır o kadar...dünyada belli başlı devletlerde vardır uçaklar. bunlar işadamları heyeti içindir..buna da itiraz edenlerde olur yapacak bir şey yok konuşan yorum yapan çok olur. zamanında Boğaziçi köprüsüne karşı çıkanları da gördük ne gerek vardı diyenler gibi..
  • Neyle alinacakti ya Baba Para siylami tabi vergi Parasiyla alinacak Ve Bizim vatanimiz asla Ve asla ne Libya ne Irak ne suriye Ve ne de Afganistan veya Misir gibi olcak nokta
  • Milletin vergisiyle istedigi sahsi herseyi aliyo. Haram mi helal mi.? İste bu yuzden kalbimden helal demek gecmiyor yazik. Tc libyadan filistinden beter gunler kapida elbet.

AirportHaber’in günler öncesinden öğrendiği, Başbakanlık VIP filosu için yaklaşık 5 yıl önce sipariş edilen Airbus 330-200 tipi uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na yarın sabah saatlerinde inmesi bekleniyor.

Yaklaşık 30 aylık bir VIP modifikasyon süreci geçiren Fatih isimli uçak, 27-28 Ağustos tarihlerinde son uçuş denemelerini gerçekleştirdi ve Başbakanlık filosuna katılmak üzere San Antonio’daki Lackland Hava Üssü’nden kalkarak Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı.

İlk uçuşunu 2011 yılında yapan TC-TUR kuyruk tescilli ‘Fatih’ adı verilen uçak 2012 yılı Şubat ayında bütün testleri tamamlandıktan sonra kabin içi donanımının yapılması için ABD’ye uçtu.

Teksas’taki Gore Desing şirketinde VIP dönüşümü yapılması ve bir yıl içinde teslim edilmesi planlanan uçak, şirketin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 1 buçuk yıl gecikmeyle ülkeye geliyor.

THY O FİRMAYI SATIN ALACAKTI

Türk Hava Yolları (THY), Nisan 2013 yılında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamayla Teksaslı Gore Design şirketiyle ortaklık veya satın alma alternatifleriyle görüşmelere başladığını duyurmuştu.

THY’nin bu açıklamasından bir ay sonra AirportHaber, tarafların son anda anlaşma sağlayamaması nedeniyle girişimlerin rafa kalktığını okuyucularına duyurmuş, Türk Hava Yolları da KAP’a yaptığı açıklamayla “ticari menfaatlerimiz doğrultusunda ilgili firmanın satın alınmamasına karar verilmiştir” diyerek AirportHaber’in bu haberini doğrulamıştı.

BAŞBAKANLIĞIN "FATİH" UÇAĞI YOLA ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
bilmeden nefret için konuşan cahillere: "Geniş gövdeli uzun menzilli Airbus 330-200 tipi, TC-TUR tescilli uçak,TC-ANA uçağının menzilinin okyanus aşırı uçuşlarda yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine 2,5 yıl önce sipariş edilmiştir." dış politikada en aktif ülkelerden olan bu ülkenin başkanı her seferinde yakıt alımına stop mu yapsın? Veya THY den uçak mı kiralasın?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Askeri ücret alanlar ağlamasın böyle olmasını isteyen sizsiniz bu uçak ne asıl yapılan yeni ankara köşküne ne trilyonlar gitti uçak onun yanında bisiklet parası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 10 yıl önce
padişahım çok yaşa sana bu yetmez a380 alsydın el tayyıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhtelif muhalifler ~ 10 yıl önce
şurdaki çekemez yorumlara bakınca, mecliste yemini dinleyemeyecek kadar adam olamayan cehapenin kitap fırlatma terbiyesizliğiyle ne kadar da ölçüştüğünü görüyoruz. Siz böyle devam edin, milletten bu kadar uzak olan sizler biryere varamazsınız.. Elhamdülillah bu memlekete efsane bir başkan liderlik ediyor. İftira,çamur,hakaret,saldırı diz boyu.. çatlayın istediğiniz kadar, Allah'ın hesabın herşeyin üzerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çatlayın ~ 10 yıl önce
şurdaki çekemez yorumlara bakınca, mecliste yemini dinleyemeyecek kadar adam olamayan cehapenin kitap fırlatma terbiyesizliğiyle ne kadar da ölçüştüğünü görüyoruz. Siz böyle devam edin, .. ürür, kervan yürür! Elhamdülillah bu memlekete efsane bir başkan liderlik ediyor. İftira,çamur,hakaret,saldırı diz boyu.. çatlayın istediğiniz kadar, Allah'ın hesabın herşeyin üzerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence herkes maaşından 10₺ bağış yapsın, A380 alalım, aşağısı kurtarmaz bizim gibi keriz milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZİZ NESİN HAKLI ~ 10 yıl önce
KUSURA BAKMAYİN AMA AZİZ NESİN HAKLIYMIŞ BOŞUNA DEMEMİŞ BU MİLLETİN %60 APTAL DİYE AKP SAYESİNDE BU ORANI % 25 E KADAR DÜŞÜRDÜK İNŞALLAH 2023 DE % 10 LARA YANİ ENFLASYON SEVİYESİNE DÜŞÜRECEĞİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM RTE Yİ SEVMEYEN 3 HAVALİMANINDA CALIŞMAZ OLUR BİTER ELİN GAVURU BİLE TÜRKİYE CAĞ ATLADI DİYE BAS BAS BAĞIRIYOR AMA SİZ... SİZE SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 10 yıl önce
Bu oran AKP ile arttı.Kendine inancı olmayan,körü körüne birine bağlı olan,yalakalıktan başka marifeti olmayan insanlara acıyorum.
camaroth ~ 10 yıl önce
2001 yılında halkın parasını 3 bankada hortumlayanlar haram işlemiştir net olarak..helal ve haram kavramını iyi bilmek lazım. devletin satın aldığı bir uçak olup devlete aittir..şimdi bu uçağı chp hükümeti alsaydı veya MHP alsaydı acaba o zaman ne tür yorumlar olurdu merak ediyorum.. devlete alınan bir uçak ve devlet büyükleri kullanacaktır o kadar...dünyada belli başlı devletlerde vardır uçaklar. bunlar işadamları heyeti içindir..buna da itiraz edenlerde olur yapacak bir şey yok konuşan yorum yapan çok olur. zamanında Boğaziçi köprüsüne karşı çıkanları da gördük ne gerek vardı diyenler gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neyle alinacakti ya Baba Para siylami tabi vergi Parasiyla alinacak Ve Bizim vatanimiz asla Ve asla ne Libya ne Irak ne suriye Ve ne de Afganistan veya Misir gibi olcak nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milletin vergisiyle istedigi sahsi herseyi aliyo. Haram mi helal mi.? İste bu yuzden kalbimden helal demek gecmiyor yazik. Tc libyadan filistinden beter gunler kapida elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000