03 Ekim 2008, Cuma 11:21:58

Başbakanın uçağına el koydu!

Yuşçenko, kendisine tahsis edilen TU-134 (öndeki) arıza yapınca, Başbakan Timoşenko’yu Moskova’ya götürecek Il-62’ye el koydu.

Ukrayna’da, teknik bir nedenden ötürü uçağı arızalanan Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, bir numaralı siyasi rakibi Başbakan Yulia Timoşenko’nun uçağına el koydu. Bunun üzerine Timoşenko, enerji görüşmeleri için başka bir uçak bulup Moskova’ya gitti.

Yuşçenko’nun da yolcusu olduğu Kiev-Lviv seferini yapan uçak, kalkıştan 20 dakika sonra Kiev’deki havaalanına acil iniş yaptı. Devlet Başkanı’nın sözcüsü Irina Vannikova, olayda yaralanan olmadığını bildirdi. Ancak, skandal boyutlarına ulaşan olay, acil inişten sonra meydana geldi. Yuşçenko ve beraberindeki heyet, Moskova’ya gitmek üzere havaalanında Başbakan Timoşenko’yu bekleyen uçağa el koyarak, Lviv’e uçtu. Timoşenko’da, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in de katılacağı enerji konulu toplantı için küçük bir uçakla Moskova’ya gitti.

Rus İnterfax ajansı, uçağı elinden alınan Timoşenko ve beraberindeki heyetin, yeni bir uçak hazırlanana kadar, havaalanında beklediklerini duyurdu. Devlet Başkanı’nın sözcüsü, olayla ilgili olarak kendilerine henüz bir bilginin ulaşmadığını belirtirken, Başbakanlık sessiz kaldı.

2004 yılında Turuncu devrimin ardından güçlerini birleştiren ve Batı yanlısı Turuncu koalisyonu oluşturan Yuşçenko ile Timoşenko arasındaki siyasi bağ, giderek zayıfladı. Neticede, Timoşenko’nun çekilmesiyle birlikte, geçen ay başında Turuncu koalisyon çökünce, ülke yeni bir krizin içine yuvarlandı.

 

Başbakanın uçağına el koydu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000