31 Ekim 2013, Perşembe 11:22:29

BAŞBAKANIN MUHTEŞEM UÇAĞI NE ZAMAN GELECEK

Başbakanlık VIP uçak filosu için Airbus’tan satın alınan A330 tipi uçak, bir yıl olarak planlanan VIP modifikasyon dönüşümü 20 ay olmasına rağmen tamamlanamadı. Uçağın ne zaman Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor? İşte o tarih...
  • "ülkenin kalkınmışlığı o ülkenin başbakanının kullandığı uçakla vs ölçülmüyormuş..." Başbakan bu uçakla kesintisiz 7.000 km bile uçamıyor. bu bir ihtiyaç, lüks değil. ama her şeye kılıf bulur halkımız, alıştık.
  • bbdk nın 2002 ve 2012 yılları arası tüketici kredileri verilerini okuyun. Bireysel olarak türk halkının nasıl borç batağına sapladığını devletin resmi raporunda görün. 1-2 kat artış dan bahsetmiyorum 10 yada 20 kat değil borçlanma oranı. sonra alınan uçakları son model arabaları alkışlayın, savunun. tüketici bazında türk halkı altından kalkamayacağı bir bataktadır. hayvancılık bitmiştir. kobi ve ağır sanaayi bazı kollar dışında can çekişiyor. eskiden tekstil lokomotifti şimdi merdive altı kölelik atölyelerinde fakir fukaranın canı ve kanıyla devam ediyor. tayyip uçakla arabayla hava atmaya halkın parasıyla devam ediyor.
  • Bir ülkenin kalkınmışlığı,zenginliği,refahı o ülkeyi yönetenlerin kullandıkları özel uçaklarla,makam arabalarıyla,giydikleri kıyafetlerle,kaldıkları otellerle vs ölçülmüyor vatandaşının refahının ,hayat standartlarının yüksek olması,sanata,spora,bilime,ilime yaptığı yatırım verdiği değerle ölçülüyor!!! Ayrıca dünyanın en pahalı arabasının,benzininin,doğalgazının,elektriğinin,internet,cep telefonunun,pasaportunun,vergi ve harçlarının olduğu bir ülkenin 10 milyondan fazla insanı asgari ücretle geçinmek zorundaysa, 10 milyondan fazla insanı da yeşil karta muhtaç ise, suç 10 yılda %120 artmışsa, hapishaneler dolup taşıyorsa,toplumun adalete,hukuka,hakka inancı kalmamışsa, her kurum her şirket baştan aşağı kokuşmuş,çürümüşse,rüşvet tam gaz heryerdeyse, torpil,hemşehricilik,particilik,yandaşlık,cemaatcilik vs her kurumda, heryerdeaklın,mantığın,izanın,hakkın,hukukun önüne geçmişse , siz yağcılar nasıl kalkıp da bu ülke kalkınmış,zenginleşmiş diyorsunuz? Bu kafayla mı ileri gidecek bu ülke?
  • Beyler bayanlar başbakanımız kabinde havuz istiyormuş,dolayısıyla Aİrbus geç yapacakmış,abartılıcak birşey yok :)
  • Mart 2014 te gelecekmiş..
  • BURADA BAŞBAKANLIK UÇAĞINI DAHA DOĞRUSU DEVLETİN VİP UÇAĞINI TENKİD EDENLERİN 1984 DE BU ÜLKEYE İLK VİP UÇAĞINI ALAN RAHMETLİ TURGUT ÖZALI DA ELEŞTİREN ULUSALCILARDAN FARKI YOK. NESİLLERİ HIZLA TÜKENİYOR OLSALARDA BU ULUSALCILARDAN DAHA ÇEKECEĞİMİZ VAR . BU ELEŞTİRİLERİ YAPANLARIN ASIL KARIN AĞRISI GÖNÜLLERİNDEKİ BAŞBAKAN GÖRMEK İSTEDİKLERİ KİŞİNİN ASLA O UÇAĞA BİNEMEYECEK OLMASIDIR. KİNLERİNİ HIRSLARINI BURADA UÇAK TENKİD EDEREK ÇIKARIRLAR GAZLARINI ÇIKARAMADIKLARI ZAMANDA GEZİ PARKIYLA ODTÜNÜN YOLUNU TUTARLAR
  • Başbakana bu uçağın gerekli olup olmadığı ayrı bir tartışma konu iken bu uçağn kabin dizanına bu kadar parayı kim verdi; batakta olan firmayı kim seçti, işin bu kadar gecikmesinden dolayı firmaya ne yaptırım uygulandı ? Bu soruların tek tek cevaplanması, muhalefetin bu işin peşine düşmüş olması gerekir. Ben parayı havadan kazanmıyorum, benim vergimle harcanan paranın nereye gittiğinin hesabını sormak her vatandaşın en öncelikli görevidir..
  • 700 milyar dolar dış borç hazinenin/devletin tek başına borcu değil, tüm Türkiyenin borcu. Bunun içinde THY'nin taksitle aldığı uçağın borcu da, herhangi bir kobinin yurtdışından aldığı makinenin borcu da dahil. Bunların hepsini devlet kendi ödemeyecek. Hazinenin borcu 100 milyari geçmez. Merkez Bankasınin kasaninda da 120 milyar dolar nakit var. Yani devlet istese bir gunde tüm borcunu tek kalemde ödeyebilir. Artık borç muhabbeti yapmaktan vazgeçin. Hepimizin verdiği vergiler bize hizmet olarak geri dönüyor, hortumculara gitmiyor eskisi gibi...
  • Airporthaber in kasıtlı haberini kınıyorum. Uçak "BAŞBAKAN" ın DEĞİL, "BAŞBAKANLIK" ın dır. Ama sanki Tayyip kendisine alıyormuş gibi sunmanızdan kasıtlı olduğunuz anlaşılıyor. Size burdan ekmek çıkmaz eyy yazar!!....
  • Bu dunyada kimse sultan degil, padisah degil... Ne demis Yaradan; neyle gelirsen gel, kul hakkiyla gelme... Anlayan anladi...

Başbakanlık VIP uçak filosu için Airbus’tan satın alınan A330 tipi uçak, bir yıl olarak planlanan VIP modifikasyon dönüşümü 20 ay olmasına rağmen tamamlanamadı. Uçağın ne zaman Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor? İşte o tarih...

Başbakanlık VIP filosu için yaklaşık 4 yıl önce sipariş edilen Airbus 330 tipi uçak halen teslim alınamadı. İlk uçuşunu 2011 yılında yapan TC-TUR kuyruk tescilli ‘Fatih’ adı verilen uçak 2012 yılı Şubat ayında bütün testleri tamamlandıktan sonra kabin içi donanımının yapılması için ABD’ye uçtu. Teksas’taki Gore Desing şirketinde VIP dönüşümü yapılması ve bir yıl içinde teslim edilmesi planlanan uçak, aradan 20 ay geçmesine rağmen halen teslim edilmedi.

Gore Design şirketinde yaşanan sıkıntılardan dolayı uçak üzerinde çalışma yapılamaması üzerine THY’nin şirketi satın alarak modifiye işlemlerini hızlandırma çabasının sonuçsuz kalması uçağın teslimatını da geciktirdi. Nisan ayında THY’nin satın almak için iyi niyet sözleşmesi imzaladığı Gore Design şirketinin sonrasında bir başka grup tarafından satın almasıyla modifiye işlemleri hızlandı. Ancak teslimat takvimi buna rağmen bir hayli uzadı. Liste fiyatı 200 milyon dolar olan ve modifikasyon ile birlikte maliyeti yaklaşık 400 milyon doları bulması beklenen uçağın yeni teslimat tarihi de 2014 Şubat ayı olarak planlandı.

Eğer son anda bir sıkıntı yaşanmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5 yıllık bekleyişin sonunda 2014 yılı başında yeni uçağına kavuşmuş olacak.

FÜZE KORUMA SİSTEMİ VAR

TC-TUR tescil işaretine sahip uçağın içinde toplantı salonu, özel dinlenme alanlarının yanı sıra kalabalık uçuşlarda kullanılacak first class koltuklarından oluşan bölüm de yer alıyor. Füze koruma sistemi de eklenen uçağın ekstra yakıt tanklarıyla menzili 15 bin 400 kilometreye çıkıyor.


 

BAŞBAKANIN MUHTEŞEM UÇAĞI NE ZAMAN GELECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Berk ~ 10 yıl önce
"ülkenin kalkınmışlığı o ülkenin başbakanının kullandığı uçakla vs ölçülmüyormuş..." Başbakan bu uçakla kesintisiz 7.000 km bile uçamıyor. bu bir ihtiyaç, lüks değil. ama her şeye kılıf bulur halkımız, alıştık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
bbdk nın 2002 ve 2012 yılları arası tüketici kredileri verilerini okuyun. Bireysel olarak türk halkının nasıl borç batağına sapladığını devletin resmi raporunda görün. 1-2 kat artış dan bahsetmiyorum 10 yada 20 kat değil borçlanma oranı. sonra alınan uçakları son model arabaları alkışlayın, savunun. tüketici bazında türk halkı altından kalkamayacağı bir bataktadır. hayvancılık bitmiştir. kobi ve ağır sanaayi bazı kollar dışında can çekişiyor. eskiden tekstil lokomotifti şimdi merdive altı kölelik atölyelerinde fakir fukaranın canı ve kanıyla devam ediyor. tayyip uçakla arabayla hava atmaya halkın parasıyla devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
Bir ülkenin kalkınmışlığı,zenginliği,refahı o ülkeyi yönetenlerin kullandıkları özel uçaklarla,makam arabalarıyla,giydikleri kıyafetlerle,kaldıkları otellerle vs ölçülmüyor vatandaşının refahının ,hayat standartlarının yüksek olması,sanata,spora,bilime,ilime yaptığı yatırım verdiği değerle ölçülüyor!!! Ayrıca dünyanın en pahalı arabasının,benzininin,doğalgazının,elektriğinin,internet,cep telefonunun,pasaportunun,vergi ve harçlarının olduğu bir ülkenin 10 milyondan fazla insanı asgari ücretle geçinmek zorundaysa, 10 milyondan fazla insanı da yeşil karta muhtaç ise, suç 10 yılda %120 artmışsa, hapishaneler dolup taşıyorsa,toplumun adalete,hukuka,hakka inancı kalmamışsa, her kurum her şirket baştan aşağı kokuşmuş,çürümüşse,rüşvet tam gaz heryerdeyse, torpil,hemşehricilik,particilik,yandaşlık,cemaatcilik vs her kurumda, heryerdeaklın,mantığın,izanın,hakkın,hukukun önüne geçmişse , siz yağcılar nasıl kalkıp da bu ülke kalkınmış,zenginleşmiş diyorsunuz? Bu kafayla mı ileri gidecek bu ülke?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SK ~ 10 yıl önce
Beyler bayanlar başbakanımız kabinde havuz istiyormuş,dolayısıyla Aİrbus geç yapacakmış,abartılıcak birşey yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drneuro ~ 10 yıl önce
Mart 2014 te gelecekmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BURADA BAŞBAKANLIK UÇAĞINI DAHA DOĞRUSU DEVLETİN VİP UÇAĞINI TENKİD EDENLERİN 1984 DE BU ÜLKEYE İLK VİP UÇAĞINI ALAN RAHMETLİ TURGUT ÖZALI DA ELEŞTİREN ULUSALCILARDAN FARKI YOK. NESİLLERİ HIZLA TÜKENİYOR OLSALARDA BU ULUSALCILARDAN DAHA ÇEKECEĞİMİZ VAR . BU ELEŞTİRİLERİ YAPANLARIN ASIL KARIN AĞRISI GÖNÜLLERİNDEKİ BAŞBAKAN GÖRMEK İSTEDİKLERİ KİŞİNİN ASLA O UÇAĞA BİNEMEYECEK OLMASIDIR. KİNLERİNİ HIRSLARINI BURADA UÇAK TENKİD EDEREK ÇIKARIRLAR GAZLARINI ÇIKARAMADIKLARI ZAMANDA GEZİ PARKIYLA ODTÜNÜN YOLUNU TUTARLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
:) çok doğru sözler. Bunlar memlekette yapılan her harcamayı, her tedbiri Sn. Başbakanın şahsına mâl etmeye yeltenen ve çamurla yalanla dolanla ortalığı bulandırmaya çalışan güruhtur.. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin korunmasız, küçük bir uçakla değil büyük gövdeli ve her türlü donanım içeren bir uçakla seyahat etmesi en tabii hakkıdır.
anti yandaş ~ 10 yıl önce
Başbakana bu uçağın gerekli olup olmadığı ayrı bir tartışma konu iken bu uçağn kabin dizanına bu kadar parayı kim verdi; batakta olan firmayı kim seçti, işin bu kadar gecikmesinden dolayı firmaya ne yaptırım uygulandı ? Bu soruların tek tek cevaplanması, muhalefetin bu işin peşine düşmüş olması gerekir. Ben parayı havadan kazanmıyorum, benim vergimle harcanan paranın nereye gittiğinin hesabını sormak her vatandaşın en öncelikli görevidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
700 milyar dolar dış borç hazinenin/devletin tek başına borcu değil, tüm Türkiyenin borcu. Bunun içinde THY'nin taksitle aldığı uçağın borcu da, herhangi bir kobinin yurtdışından aldığı makinenin borcu da dahil. Bunların hepsini devlet kendi ödemeyecek. Hazinenin borcu 100 milyari geçmez. Merkez Bankasınin kasaninda da 120 milyar dolar nakit var. Yani devlet istese bir gunde tüm borcunu tek kalemde ödeyebilir. Artık borç muhabbeti yapmaktan vazgeçin. Hepimizin verdiği vergiler bize hizmet olarak geri dönüyor, hortumculara gitmiyor eskisi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamu ~ 10 yıl önce
lütfen merkez bankası bilançolarını bir inceleyiniz. orada merkez bankası rezervlerinin kısa orta vadeli borçları karşılama oranları var, 2002 de bu oran %162 iken bugün 120 milyar dolar nakit ile bu oran %80 dir. diğer bir deyişle, 100 dolarlık borcun o zaman karşılığı hazinede 162 dolar iken bugün 80 dolardır. bilmem anlatabildim mi, yani o çok söylenen hazinedeki para önümüzdeki yıl ödemelerinin 150 milyar dolar kısmına bile yetmemektedir. kısaca durum budur; yani türkiyenin durumu bizim bankadan kredi alıp sonrada durumumuz iyi dememize benzemektedir. son bir şey,ülke borcu MB bilançolarında özel,kamu, TCMB kalemleri altında ayrı ayrı yer almasına rağmen ülke bilançosu olarak değerlendirilir.
yorumcu ~ 10 yıl önce
Airporthaber in kasıtlı haberini kınıyorum. Uçak "BAŞBAKAN" ın DEĞİL, "BAŞBAKANLIK" ın dır. Ama sanki Tayyip kendisine alıyormuş gibi sunmanızdan kasıtlı olduğunuz anlaşılıyor. Size burdan ekmek çıkmaz eyy yazar!!....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu dunyada kimse sultan degil, padisah degil... Ne demis Yaradan; neyle gelirsen gel, kul hakkiyla gelme... Anlayan anladi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000