25 Kasım 2012, Pazar 19:17:06

BAŞBAKAN'DAN ZAFER HAVALİMANI İÇİN ÖZEL TALİMAT

Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.
  • Selamlar, Yetkilileresormak istiyorum Yurtdisi Ucuslari ne zaman baslayacak? Ayrica Zafer Havalimaninin Gidis Gelis bilgileri Ucus bilgileri ile ilgili Internet sayfasi ne zaman hizmete girecek? Istanbuldan kalkis ve inis bilgileri var ama Zaferden Kalkis inis bilgilerini nerden ögrenebilecegiz? Tesekkürler
  • orada sivil uçuş başlatılması gereken yer kesinlikle afyon, 5 tane 5 yıldızlı termal otel var ,doluluk oranları yüksek.
  • http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=197086&mobile=0
  • Sayın yetkililer sayın Başbakanım Uşak'a 100 km olan havaalanı maalsef Uşak'a çok yaramaz özellikle İstanbul uçuşlarında hiç yaramaz..Lütfen 49 diye sayarken ifade edilen havaalanlarından biri olan UŞAK havaalanının İstanbul uçuşlarına açılması için yardımcı olun. 5 km uzaklıkta havaalanından Atatürk havaalanına gitmek varken 100 km uzaklıktaki havaalanına gidip 1 saat bekleyip bir de SAbiha Gökçene uçmaz kimse
  • Allah askina bu nasil bir demokrasi bu yapilacak yap acilacak ac bunun bir fizibilite calismasi olmazmi biri bizi durdursun direk duvara tosliycaz gibi
  • Bütçeden para ayrılmadan yap işlet devret modeli ile yaptırılan Zafer Havalimanının memlekete hayırlı olmasını dilerim.Ancak yıllık ne kadar yolcu garanti edilmiş ve garanti edilen yolcu sayısı gelmediği takdirde şirkete ne kadar ödeme yapılacakmış onu merak ediyorum.Garanti müşteri yoksa ve yap-işlet devret modeli ile yaptırıldıysa gerçekten yaptıranlaran Allah razı olsun.
  • Onlarca fotoğraf arasında neden ne THY nin ne de PGS' un pilotlarının resmi yok?
  • adamın işi başbakanlık değil oraya buraya talimat vermek. bir de hiç yüzü kızarmadan "demokrasi" filan diyor. diyemiyor ki ben padişahınız birinci receb. hürmetler padişahım.
  • Tayyip yada Talimat Cumhuriyeti olmusuz ama hangisi dogru siz karar verin. Hurmetler.
  • 52. foto'ya dikkatle bakmanızı tavsiye ederim

Başbakan’ın açılışını yaptığı Zafer Bölgesel Havalimanı için düzenlenen törene ayrıca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’in yanısıra çok sayıda milletvekili de katıldı.

Zafer Bölgesel Havalimanı’na ilk uçuşu gerçekleştiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu uçakta yaptığı açıklamada, THY’nin Zafer Havalimanı’ndan çok şey beklediğini ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu, çünkü Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olduğunu ifade etti. THY’nin Kütahya’ya inmesiyle 207. Uçuş noktasına ulaştığının altını çizen Topçu, yakında sefer sayılarının artmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Törene Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’tan çok sayıda vatandaş katılırken, Başbakan’ın havalimanına gelmesiyle coşku adeta tavan yaptı.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK’

Açılış töreninde konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın ortasında, Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanının açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Zafer Havalimanı ile birlikte faaliyete geçen havaalanı sayısının 49'a çıktığını belirten Bakan Yıldırım, Türkiye'de havayoluyla seyahat edenlerin sayısının da iç hatlarda 8,5 milyon iken geçen yıl sonu itibarıyla 58 milyona ulaştığını, bu senenin ilk 10 ayında ise 55 milyon vatandaşın uçakla seyahat ettiğini söyledi. Bakan Yıldırım, Başbakan’ın talimatıyla ''İşte hava yolu halkın yolu böyle oldu'' dedi.

Zafer havalimanının bir ilk olduğunu ifade eden Yıldırım, ilk defa 3 ile birden hizmet verecek böyle bir havalimanının Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiklerini anlatarak,  bütçeden kaynak ayrılmadan Zafer havalimanının IC Golding tarafından yapımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Havalimanının yapım süresinin bir rekor olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, 36 ay sözleşme süresi olduğunu, yüklenici firma ile yapılan pazarlık ile bunu 30 aya düşürdüklerini, ancak yüklenici firmanın havalimanını 18 ayda tamamlayarak hizmete sunduğunu söyledi.

‘BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUM’

Bakan Yıldırım’ndan sonra mikrofonu devralan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANKA insansız hava araçlarının seri üretimine geçileceğini, ayrıca ATAK helikopterinin de önümüzdeki yıl üretimine başlanacağını ve uçak modernizasyonlarının da artık Türkiye’de yapıldığını ifade ederek başladığı konuşmasında Zafer Havalimanı’nı açmaktan heyecan duyduklarını ifade ederek, ‘Zafer Havalimanı 3 ile birden hizmet veren ilk havalimanı konumunda. Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’ya ortalama yarım saat uzaklıkta.  Ayrıca en büyük gövdeli uçak da dahil olmak üzere her türlü boyuttaki uçakların inebileceği bir meydan oldu. 36 ayda yapılması planlanırken 18 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlandı. Bu meydanın yapılmasında önümüzü açan ve zorluk çıkarmayan bölge halkına da şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

‘THY’YE TALİMATI VERDİM’

Zafer Havlimanı’nın yap-işlet-devret modeliyle hizmete açılan ilk bölgesel havalimanı olduğunu ifade ederek açıklamalarını sürdüren Başbakan Erdoğan, ‘Zafer Havalimanı yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açık olacak. Belçika’daki vatandaşımız direkt olarak buraya inebilecek. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya da söyledim. Aktarmasız olarak direkt  Zafer Havalimanı’na uçulacak. Diğer şirketlerin patronlarına da burada ayrıca direkt uçuş için sesleniyorum’ şeklinde konuştu.

Karayolu ile Kütahya’ya geldiği zamanları örnek göstererek çok önemli bir havalimanını bölgeye kazandırdıklarının altını çizen Başbakan, ‘Eskiden karayolula gelirken çok zorlanırdık. O zor yollardan geçmek gerçekten meşakkatliydi.  Ama artık havalimanı ile rahat edeceğiz. Bizim havayolunu halkın yoluna çevirmek gibi bir amacımız vardı. Bunu başardık. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece hizmete devam  edeceğiz. Biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız’ dedi.

2003 yılından sonraki rakamları da açıklayan Başbakan Erdoğan, ‘2003’te 34 milyon olan yolcu sayısı 118 milyona çıktı. Yıl sonunda da bu rakam 131 milyona çıkacak. Ulaşım demek medeniyet demek.Yüklenici firmaya, mimar, mühendis ve işçilerimize çok teşekkür ediyorum. Zafer Havalimanı bölgemize hayırlı olsun’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüde Başbakan Erdoğan’ın yanısıra Bakanlar ve İbrahim Çeçen’in de katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Ardından IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya şehirlerini temsilen 3 ayrı hediye takdim etti.

Kürsüde bulunan Milli sporcumuz ve 1500 metrede 2012 Olimpiyat Şampiyonumuz Aslı Çakır Alptekin ise şampiyonluğu kazandığı ayakkabılarını Başbakan Erdoğan’a hediye etti.

Daha sonra terminali gezen Erdoğan havalimanından ayrıldı.

Başbakan'ın terminalden ayrılmasınına ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil ve DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal Zafer Havalimanı'ndaki THY ofisinin önünde pasta keserek 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulundu.

Bilindiği gibi, IC İçtaş Holding DHMİ tarafından açılan ihaleyi Temmuz 2010’da kazanmış ve 22 Nisan 2011 tarihinde meydanın temelini atarak 18 ayda yapımını tamamlamıştı. IC İçtaş Zafer Bölgesel Havalimanı’nın 29 yıl 11 ay boyunca işletme hakkını elinde bulunduruyor.

ZAFER BÖLGESEL HAVALİMANI

Zafer Bölgesel Havalimanı Kütahya il merkezine 45, Afyonkarahisar il merkezine 55, Uşak il merkezine de yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Zafer Havalimanı, 3 bin metre boy, 45 metre eninde beton kaplamalı, her türlü hava koşullarında iniş ve kalkış yapılabilecek teknik cihazlarla donatılmış pist, bağlantı taksi yolu, 5 uçak kapasiteli apron ve terminalden oluşuyor. 17 bin 600 metrekare kapalı alana sahip terminalde 20 check-in noktası, 4 çıkış kapısı, iç ve dış hat gelen yolcu salonları bulunuyor.

Yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde inşa edilen havalimanından iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması ve tesisin Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerindeki termal merkezlere talebi artırması öngörülüyor.

Bakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları:

YouTube'da bana abone olun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışta yaptığı konuşma:

YouTube'da bana abone olun

©AirportHaber

BAŞBAKAN'DAN ZAFER HAVALİMANI İÇİN ÖZEL TALİMAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Bazuka43 ~ 11 yıl önce
Selamlar, Yetkilileresormak istiyorum Yurtdisi Ucuslari ne zaman baslayacak? Ayrica Zafer Havalimaninin Gidis Gelis bilgileri Ucus bilgileri ile ilgili Internet sayfasi ne zaman hizmete girecek? Istanbuldan kalkis ve inis bilgileri var ama Zaferden Kalkis inis bilgilerini nerden ögrenebilecegiz? Tesekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
orada sivil uçuş başlatılması gereken yer kesinlikle afyon, 5 tane 5 yıldızlı termal otel var ,doluluk oranları yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozetle ~ 11 yıl önce
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=197086&mobile=0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Halk ~ 11 yıl önce
Sayın yetkililer sayın Başbakanım Uşak'a 100 km olan havaalanı maalsef Uşak'a çok yaramaz özellikle İstanbul uçuşlarında hiç yaramaz..Lütfen 49 diye sayarken ifade edilen havaalanlarından biri olan UŞAK havaalanının İstanbul uçuşlarına açılması için yardımcı olun. 5 km uzaklıkta havaalanından Atatürk havaalanına gitmek varken 100 km uzaklıktaki havaalanına gidip 1 saat bekleyip bir de SAbiha Gökçene uçmaz kimse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emret padisahim ~ 11 yıl önce
Allah askina bu nasil bir demokrasi bu yapilacak yap acilacak ac bunun bir fizibilite calismasi olmazmi biri bizi durdursun direk duvara tosliycaz gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bütçeden para ayrılmadan yap işlet devret modeli ile yaptırılan Zafer Havalimanının memlekete hayırlı olmasını dilerim.Ancak yıllık ne kadar yolcu garanti edilmiş ve garanti edilen yolcu sayısı gelmediği takdirde şirkete ne kadar ödeme yapılacakmış onu merak ediyorum.Garanti müşteri yoksa ve yap-işlet devret modeli ile yaptırıldıysa gerçekten yaptıranlaran Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlar nerede? ~ 11 yıl önce
Onlarca fotoğraf arasında neden ne THY nin ne de PGS' un pilotlarının resmi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 11 yıl önce
adamın işi başbakanlık değil oraya buraya talimat vermek. bir de hiç yüzü kızarmadan "demokrasi" filan diyor. diyemiyor ki ben padişahınız birinci receb. hürmetler padişahım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 11 yıl önce
Tayyip yada Talimat Cumhuriyeti olmusuz ama hangisi dogru siz karar verin. Hurmetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
52. foto'ya dikkatle bakmanızı tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akdeniz ~ 11 yıl önce
sayın bakan binali yıldırım havalimanı sayısını 49 oldugunu söylüyor..devlet havalimanı sayısı zafer havalimanı ile birlikte 47 dir..eskişehir havalimanı eskişehir anadolu üniversitesine aittir..toplam havalimanı sayısı 47dir.. uşak havalimanı 1 tane bile sefer yok yani kapalı..ısparta havalimanıda 2014 de kapanıyor ..
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
İnce görmüşler... (Bank 15 Rize'ye uçuş) :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000