30 Haziran 2017, Cuma 10:37:14

Başbakan'dan vize muafiyeti çağrısı

Türkiye-Macaristan iş forumunda konuşan Başbakan Yıldırım, "İkili ilişkileri geliştirmek istiyorsak vize kolaylığını dikkate almamız lazım" dedi ve Macar mevkidaşına vizelerin kaldırılması çağrısında bulundu.
  • bence önce, ülkemizde yaşayan suriyeli vatandaşların, hafta sonları ,mangal partisi yapıp ortalığı şehir çöplüğüne cevirmelerine bir çare bulun...ne polis var ne zabıta..yeşilköy değil sanırsın, dünyanın en geri kalmış ülkesi...bu nedir arkadaş...adam yıkadığı iç çamaşırını ,palmiye ağacına asmış...hunharca sömürüyor, sahili..
  • Geçenlerde Budapeşte de idim ; adamlar aşmışlar, herşeyi bırakın Türkiye'ye gelen turistin 20 Katı turist geliyor, tarihi eserler müzeler tıklım tıklım...şengene rağmen Japon Kore ABD Çin turist dolu...
  • Macaristan mülteciler için sınırına tel örgü örerken, 5 milyon suriyeliyi ülkeye dolduran hükümeti sizce muafiyet için dikkate alırlar mı? Her akıllı insan bu sorunun cevabını biliyor.
  • ona buna vizeleri kaldırın diyorsunuz iyi de alman,fransız,italyan,yunan vs vatandaşlarının ülkemize vizesiz sadece kimlikleriyle gelmelerine niye izin veriyorsunuz? kapıda para ödeyip vize alsınlar bari o da yok. biz onların ülkelerine kimlikle gidemiyorsak onlar neden geliyorlar? kısasa kısas neden yok? onur,şeref,haysiyet ne demek? ülkemiz çok büyümüştü çok zenginleşmişti kimseye ihtiyacı yoktu öyle diyordunuz hani nerede ? sözde zenginleşmiş bir ülke turiste muhtaç olur mu olursa zengin olur mu ? yabancı turiste bel bağlayacağınıza kendi insanınızın gelir düzeyini arttırın yabancı turiste ihtiyaç kalmasın. ayrıca gelen yabancılar ülkemizdeki turlara,otellere,uçaklara yerlilerden yarı yarıya daha az para ödüyorlar bu rezaletin dünyada bir örneği var mı ?
  • yaw he heeee koyunlarız ya biz
  • sen yapmıyorsun belki ama devlet bankalarından krediler alıp gemicik sahibi genç çocukların hollandalılar ile ortak olarak yıllardır ticaret yapıyor! ayrıca macaristan ab üyesi bizimle vizeyi nasıl kaldıracak ? böyle bir şeyi talep etsen bile ab yönetimi buna nasıl onay verecek ya da verir mi? ya ab vize prosedürlerini bilmiyorsun ya da öylesine konuşuyorsun ! tam bir trajikomedi !
  • İber den yazin basbakana lutfen
  • bırakın bu haberleri. tirbunlere oynamaca
  • Benim hayatim boyunca birilerine vize kolayligi icin yalvardik ama nafile! Kimse 80 milyonluk islamci ve 3 milyon Suriyelinin yasadigi bir ulkeye vize vermez.
  • MACARSİATN SCHENGEN ÜLKESİ. VİZELERİN KALDIRILMASINI MACARİSTAN'DAN İSTEMEN GÜLÜNÇ. MACARİSTAN'IN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK.

Türkiye-Macaristan iş forumunda konuşan Başbakan Yıldırım, "İkili ilişkileri geliştirmek istiyorsak vize kolaylığını dikkate almamız lazım" dedi ve Macar mevkidaşına vizelerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım; 'Biz ticareti yapacak değiliz, ticaretin yapılması için altyapıyı hazırlamak, hayatı size kolaylaştırmak bizim birinci derecedeki görevimzi. Bu anlamda yapmamız gereken işler var. Ticaretin artması için ulaşım, erişim, herşeyin başında geliyor. Bugün Budapeşte-İstanbul arasında günde 3 sefer var. 1,5 saat. Ben İstanbul'dan, memleketim Erzincan'a 1,5 saatte gidemiyorum. İç hatlardan daha kolay Macaristan'a ulaşım var. Ama vizelerine gelince orada biraz duralım. Vizelerde sıkıntı var. Bağlantıların kolay olması yetmiyor, insanların da seyahatini kolaylaştıracak tedbirler lazım. AB, Şengen rejimi anlaşılabilir ama ikili ilişkileri geliştirmek istiyorsak mutlaka vize kolaylığını dikkate almamız lazım. Özellikle iş adamlarının bugün en büyük ihtiyacı bu diye düşünüyorum. Esasen AB ile tam üyelik müzakereleri yapıp da vize muafiyeti, kolaylığı olmayan tek ülke Türkiye. Bu da Avrupa Birliği'nin ayıbı diye düşünüyorum. Daha müzakerelere başlamayan ülkelere bile vize muafiyeti uygulayan AB, 40 yıldır ilişkilerini sürdüren Türkiye'ye kolaylığı sağlamıyor.

MACARİSTAN TÜRKİYE'DEN AFRİKA'YA AÇILACAK

Macaristan'da Türk yatırımcılar yavaş yavaş belirli alanlarda yatırım yapıyorlar. Özellikle lojistik, sanayi, hizmet sektörü. Macar ve Türk firmalarının Afrika'ya gidebilmesi için büyük potansiyel var. Türkiye'den Afrika'ya 44 noktaya doğrudan uçuş var. Bu aynı zamanda Macaristan'ın da Afrika'ya doğrudan açılma anlamına geliyor. 1,5 saat İstanbul'a oradan da 3 saat süreyle Afrika'nın 44 noktasına ulaşım anlamına geliyor.

Başbakan'dan vize muafiyeti çağrısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

yeşilköy ~ 7 yıl önce
bence önce, ülkemizde yaşayan suriyeli vatandaşların, hafta sonları ,mangal partisi yapıp ortalığı şehir çöplüğüne cevirmelerine bir çare bulun...ne polis var ne zabıta..yeşilköy değil sanırsın, dünyanın en geri kalmış ülkesi...bu nedir arkadaş...adam yıkadığı iç çamaşırını ,palmiye ağacına asmış...hunharca sömürüyor, sahili..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Geçenlerde Budapeşte de idim ; adamlar aşmışlar, herşeyi bırakın Türkiye'ye gelen turistin 20 Katı turist geliyor, tarihi eserler müzeler tıklım tıklım...şengene rağmen Japon Kore ABD Çin turist dolu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşma ~ 7 yıl önce
2 li anlaşmalardan dolayı ve bizde müze ve turist çekici faailiyetler çok zayıf. Bir grand canyonda ne var.. yada route 66 da ne var? Bende bi boludağı route bir kapadokya ıhlara derim.. otel yapmam. Kesmem, yıkmam, yenileme adında peşkeş çekmem benimde olur. Bunu 80 senedir yapıyoruz.
Düşünün ~ 7 yıl önce
Macaristan mülteciler için sınırına tel örgü örerken, 5 milyon suriyeliyi ülkeye dolduran hükümeti sizce muafiyet için dikkate alırlar mı? Her akıllı insan bu sorunun cevabını biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize ~ 7 yıl önce
ona buna vizeleri kaldırın diyorsunuz iyi de alman,fransız,italyan,yunan vs vatandaşlarının ülkemize vizesiz sadece kimlikleriyle gelmelerine niye izin veriyorsunuz? kapıda para ödeyip vize alsınlar bari o da yok. biz onların ülkelerine kimlikle gidemiyorsak onlar neden geliyorlar? kısasa kısas neden yok? onur,şeref,haysiyet ne demek? ülkemiz çok büyümüştü çok zenginleşmişti kimseye ihtiyacı yoktu öyle diyordunuz hani nerede ? sözde zenginleşmiş bir ülke turiste muhtaç olur mu olursa zengin olur mu ? yabancı turiste bel bağlayacağınıza kendi insanınızın gelir düzeyini arttırın yabancı turiste ihtiyaç kalmasın. ayrıca gelen yabancılar ülkemizdeki turlara,otellere,uçaklara yerlilerden yarı yarıya daha az para ödüyorlar bu rezaletin dünyada bir örneği var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 7 yıl önce
Yüzbinlerce TC vatandaşı yeşil pasaportla rahat rahat geziyor Avrupa'da. Sıkıntı yok. Sıkıntı sensin ve senin gibi salaklar.
çağrıymş ~ 7 yıl önce
yaw he heeee koyunlarız ya biz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn bakan ! ~ 7 yıl önce
sen yapmıyorsun belki ama devlet bankalarından krediler alıp gemicik sahibi genç çocukların hollandalılar ile ortak olarak yıllardır ticaret yapıyor! ayrıca macaristan ab üyesi bizimle vizeyi nasıl kaldıracak ? böyle bir şeyi talep etsen bile ab yönetimi buna nasıl onay verecek ya da verir mi? ya ab vize prosedürlerini bilmiyorsun ya da öylesine konuşuyorsun ! tam bir trajikomedi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde free visa? ~ 7 yıl önce
İber den yazin basbakana lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bbb ~ 7 yıl önce
bırakın bu haberleri. tirbunlere oynamaca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 7 yıl önce
Benim hayatim boyunca birilerine vize kolayligi icin yalvardik ama nafile! Kimse 80 milyonluk islamci ve 3 milyon Suriyelinin yasadigi bir ulkeye vize vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MACARİSTAN VE AB ~ 7 yıl önce
MACARSİATN SCHENGEN ÜLKESİ. VİZELERİN KALDIRILMASINI MACARİSTAN'DAN İSTEMEN GÜLÜNÇ. MACARİSTAN'IN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Visa ~ 7 yıl önce
Kolaylık istiyor,kaldırmak değil kardeş.
visa'ya ~ 7 yıl önce
haberin ilk bölümünü bir daha oku istersen hani macar mevkidaşına vizelerin kaldırılması çağrısında bulundu cümlesinin olduğu bölümü...
@Visa ~ 7 yıl önce
Nasıl bir kolaylık olacak? Vize gerektirmekle gerektirmemek arasında nasıl bir durum olabilir? Başbakan açıklamamış sen açıkla da bilelim, madem böyle ince gördün.
alican ~ 7 yıl önce
var ikili ilişkilerde münhasır ülkeler aralarında var ve başka ülkelere geçiş hakkı tanımayan vize çeşididir.
Aviator ~ 7 yıl önce
Vize kaldırılmasından bahsetmiyor, vize kolaylığından bahşediyor başbakan. Vize ücretinin kaldırması veya düşürülmesi, istenilen evrakların azaltılması gibi kolaylıklar sağlanabilir. Bugün bakıldığı zaman vize ücretleri 300- 350 gibi fahiş rakamlardır. Eğer evrakların azaltılmasını avrupa birliği kabul etmese dahil ücret konusu büyük kolaylık sağlayacaktır.
Okudugunu. ~ 7 yıl önce
Okudugunu bile anlayamayan insanlarin ulkesi. Herseyi birakip egitime onem vermeliyiz ama basimizdakiler istemiyor. Yoksa boyle tribunlere konusan basbakanimiz olamazdi. Baskakan olarak koltuk doldurmak disinda bir fonksiyonu zaten kalmadi ki... Birakalim konussun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000