22 Aralık 2011, Perşembe 17:50:03

BAŞBAKAN'DAN FRANSA'YA UÇUŞ ENGELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da 577 milletvekilli parlamentoda 70 milletvekilinin katılımıyla "Ermeni Soykırımı" yasa tasarısının kabul edilmesini "Fransa ile her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz" diyerek kınadı. Erdoğan askeri uçuş izinlerinin de iptal edildiğini belirtti.
  • akidesler,ben diremki bizim meclis neden karar almiyor,1915,de ermeniler katledilmistir diyene 500000 tl para cezasi 6 yil hapis.her sehrimize bir cezayir aniti ,birde ömer muhtar aniti,italyanlarda libyalilari katlaettiler.bunlari yapacak baba yigit varmi mecliste.
  • Bazilari kendilerini asagilar sekilde yorum yapmis çok igrendim. Bu memleketi ayaga kaldiranda yere sokanda içinde yasayan vatandaslaridir
  • yılmaz özdil in buğünkü yazısını okuyunda bu filmin sonunu görün...tavsiye ederim
  • AIRBUSA ALMAYARAK ZATEN EN BUYUK TOKAT INER,TURKIYE URETILEN FRANSIZ MARKALARI VAR AKLIN YOLU BIR ONU BOYKOT EDEMEYIZ AMA DIGERLERI ITHAL OLANLARI ALMAYABILIRIZ
  • axa sigorta şirketini sakın kullanmayın.bunlar ermeni çıkarlarına hizmet ederler.oyakla bir alakası kalmadı.tamamen fransız şirket.lütfen milli sigorta şirketlerini tercih edelim.tüm malların yerli olanlarına, milli olanlarına yönelelim.illada ithal mal alacaksanız japon ve güney koreli ticaret partnerlerimizi göz ardı etmiyelim.şimdiye kadar onlardan bir olumsuzluk görmedik.saçma yorumlarla konuyu lütfen sulandırmayalım.
  • Fransaninda cok umrundaydi Türkiyenin kinamalari yada yaptirimlari. Bundan önceki Isvicrelilere, Kanadalilara yada kanunu kabul eden diger ülkelere ne yapabildinizki? 2 gün cosar, sonrada tipis tipis heriflerin ayaklarina kadar gidersiniz. Eliniz mahkum!
  • ee bir rüzgar yaptılar ama gerisi gelmez...2-3 gün sonra yine kucaklaşır bizimkiler....sadece esinti
  • bence biz fransaya kafa tutabiliriz ve de bundan sonra kafa tutmalız tüm işbilliğini bitirelim airbass uçaklar almayalım renault arabalara binmeyelim fransız okullarını kapatalım fransızca öğretmeyelim fransız hayranlığını bırakalım ve benzeri...
  • Oldum olasi Fransiz'lari sevmemisimdir. Bildigim kadariyla hicbir fransiz malini almam, daha kalite ve daha ucuz olsa bile. Biz de milliyetcilik biraz yalandan, bu tip durumlarda, konularda birlik olup ortak tepki toplum olarak veremiyoruz ne yazik ki...
  • anlamadım niye sadece THY Airbusları elden çıkartsın ? Onur un tüm uçakları Airbus vede diğerlerindede tek tük var. Niye onlar çıkartmasında THY ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Fransız Parlamentosu'nda kabul edilen Ermeni Tasarısı nedeniyle Fransa ile hertürlü siyasi istişareyi durdurduklarını açıkladı.

Erdoğan kişisel ihtiraslar uğruna yapılan Türk düşmanlığının kaygı verici olduğunu bu kararın son derece kasıtlı ve art niyetli olduğunu ifade etti. 

Erdoğan sivil uçuşlar ile ilgili açıklama yapmazken "Askeri uçuşlar için yıllık toplam verilen izin uygulamasını iptal ediyor her uçuş için tek tek izin uygulamasına geçiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

Bizim tarihimizde böyle bir şey yok, bunu kabul etmiyoruz. Tarih bilmeyenler ülkemde Ermeni soykırımından bahsediyorlar. Onlara da tarihi iyi okumalarını telkin ediyorum.

Fransa olan ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz. Fransa'nın tavrına göre tedbirlerimizi etap etap hayata geçireceğiz. Paris Büyükelçimizi istişare için Ankara'ya çağırıyoruz.

Siyasi, askeri ve ekonomik ziyaretleri iptal ediyoruz. AB eşleştirme projelerinde Fransa'yla işbirliğine gitmeyeceğiz. Fransa'yla her türlü siyasi istişereri durduruyoruz. Ortak tatbikatlar iptal edildi.

Dost düşman herkes bilsin ki biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Tarihimizde yaşanan her gelişmeyle yüzleşiyoruz. Tarih parlamentoda oylamalarla yazılmaz, olsa olsa tarih oylamalarla çarpıtılır. Tarihi çarpıtanları, tarih de halklar da affetmeyecektir."

BAŞBAKAN'DAN FRANSA'YA UÇUŞ ENGELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 12 yıl önce
akidesler,ben diremki bizim meclis neden karar almiyor,1915,de ermeniler katledilmistir diyene 500000 tl para cezasi 6 yil hapis.her sehrimize bir cezayir aniti ,birde ömer muhtar aniti,italyanlarda libyalilari katlaettiler.bunlari yapacak baba yigit varmi mecliste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bazilari kendilerini asagilar sekilde yorum yapmis çok igrendim. Bu memleketi ayaga kaldiranda yere sokanda içinde yasayan vatandaslaridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yılmaz özdil in buğünkü yazısını okuyunda bu filmin sonunu görün...tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AIRBUSA ALMAYARAK ZATEN EN BUYUK TOKAT INER,TURKIYE URETILEN FRANSIZ MARKALARI VAR AKLIN YOLU BIR ONU BOYKOT EDEMEYIZ AMA DIGERLERI ITHAL OLANLARI ALMAYABILIRIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
axa sigorta şirketini sakın kullanmayın.bunlar ermeni çıkarlarına hizmet ederler.oyakla bir alakası kalmadı.tamamen fransız şirket.lütfen milli sigorta şirketlerini tercih edelim.tüm malların yerli olanlarına, milli olanlarına yönelelim.illada ithal mal alacaksanız japon ve güney koreli ticaret partnerlerimizi göz ardı etmiyelim.şimdiye kadar onlardan bir olumsuzluk görmedik.saçma yorumlarla konuyu lütfen sulandırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransaninda cok umrundaydi Türkiyenin kinamalari yada yaptirimlari. Bundan önceki Isvicrelilere, Kanadalilara yada kanunu kabul eden diger ülkelere ne yapabildinizki? 2 gün cosar, sonrada tipis tipis heriflerin ayaklarina kadar gidersiniz. Eliniz mahkum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ee bir rüzgar yaptılar ama gerisi gelmez...2-3 gün sonra yine kucaklaşır bizimkiler....sadece esinti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bence biz fransaya kafa tutabiliriz ve de bundan sonra kafa tutmalız tüm işbilliğini bitirelim airbass uçaklar almayalım renault arabalara binmeyelim fransız okullarını kapatalım fransızca öğretmeyelim fransız hayranlığını bırakalım ve benzeri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oldum olasi Fransiz'lari sevmemisimdir. Bildigim kadariyla hicbir fransiz malini almam, daha kalite ve daha ucuz olsa bile. Biz de milliyetcilik biraz yalandan, bu tip durumlarda, konularda birlik olup ortak tepki toplum olarak veremiyoruz ne yazik ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
anlamadım niye sadece THY Airbusları elden çıkartsın ? Onur un tüm uçakları Airbus vede diğerlerindede tek tük var. Niye onlar çıkartmasında THY ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000