01 Mart 2011, Salı 08:34:36

BAŞBAKANDAN AB'YE SERT ELEŞTİRİ

Erdoğan, vize politikasını sert bir dille eleştirdi.
  • sorun ırak işgaline karşı çıkıp çıkmamak değil, işgalcilere başarı dileyip dilememektir. hala anlaşılamıyorsa bu olsa olsa tribünlere oynanan oyunun başarısındandır. ancak asla iddia edildiği gibi dışarıya karşı bir başarı olamaz.
  • Eski başbakanları hatırlar istersen. MESUT YILMAZ: Gözbebeği ordumuzdan 3000 subayı meslekten attı. Gerekçe namaz kılmaları ÇİLLER: Türkiyeyi gümrük birliğine dıkarak dönüşü olmayan trilyonluk bir zarara soktu. ekonomık krıze sebep oldu, develüasyon oldu ECEVİT: Kıbrısa Abd den izin almadan giremedi. 2001 ekenomık krızın baş mimarı ve devülasyona sebep oldu DEMIREL: Ne zaman başa geldıyse ekonomi çöktü kıtlık oldu. Cumhurbaşkanlarına bakalım SEZER: 7 YIL köşkte otura otura maaş aldı ve 150 den fazla pkk lıyı affetti. DEMIREL Köşkde oturmaktan öteye gitmedi... HALKA HIZMET HAKKA HIZMETTIR Günümüzde başbakanımız ve cumhurbaşkanımız tüm ülkeler ile iyi ilişki kurmaya çalışıyorlar. Suçları acaba namaz kılmalarımı ???
  • Irak işgal edilirken ses çıkardık ama Abd Irakı işgal ederken Türk askerini abd askerinin karşısınamı dikseydik ? Bu saçmalığımı kast ediyorsun ??? Biz dünyanın Jandarması değiliz... Petrol içinde kan dökmeyiz... Abd o görevi zaten (kimseye sormadan haksız bir şekilde) kendisi üstlenmiş... Başbakan ses çıkarıyor zamanla daha fazlasınıda yapacak ! Eski hükümetleri hatırla istersen Dünyada hiç bir ülke karsısında konusamazlardı, yurt dışına çıkmaya korkarlardı... Biri yaptırım uygulayınca susarlardı... Başbakanımız susmuyor. Hadisi hatırlatırım sana bir haksızlık olunca fiilen, olmassa dil yine olmassa kalben düzeltmen ve karşı çıkman gerek ! Başbakanda dil ile kalb ile karşı çıkıyor, daha napsın ?
  • eğer ülke itibarı ciklet çiğneyip bacak bacak üstüne atarak kurtuluyor, sorunlar çözülüyorsa ne ala. oysa gerçekler çok başka. tribünlere oynayıp sürekli iç piyasaya yönelik reklam yapmaktan başka bir şey değil aslında olup biten. madem herşey eskisinden farklı. peki bugün libya'ya müdahaleye karşı çıkan irade ile ırak işgal edilirken sesini çıkarmayan irade aynı değil miydi? yoksa biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? bir de avrupa bu eleştirilerden ne ders alacak, göreceğiz.
  • Biri sizin karsınızda ceket iliklemıyorsa siz ilikliyorsanız o sizin siyasi kişiliğinizden ve efendiliğinizden kaynaklanır... Ancak sizde ona karşı aynı şekilde misilleme yaparsanız buda ona verilen siyasi cevaptır... Siyasette bu tür misillemeler gerekli diye düşünüyorum. Çünkü halkın seçmiş oldugu bir başbakan sizi ve bizim ülkemizi temsil eder... Yabancı bir devlet adamı karşısında yiyeceği şamar millet olarak hepimizi üzer ve rencide eder... Davos veya Hannover cebit fuarındaki çıkışlarıda bizi mutlu eder, ezik olmadıgımızı ve haklı olduğumuzu gösterir... Artık IMF ye başkaldıran, AB ye hesap soran, dünyaya gerekirse meydan okuyan bir devletimiz var ! 2002 öncesi varmıydı ? Tabiiki yoktu...
  • Angela Merkel' in Türk ve İslam düşmanı olduğu zaten biliniyor... Merkel varken Almanya ya vizesiz girmek hayal dan başka bir şey değildir ! Sarkozy nın fikrini açıkça belirtmesi dürüstlüğündendir ama bunu Türkiye' de Ankara' da bizim siyasetçilerin gözünün içine baka baka söylemesi ve sakız çiğnemesi terbiyesiz kişiliğinden kaynaklanmaktadır... Gökçek in aynı şekilde sakız çiğneyerek misilleme yapması her ne kadar hoş olmasada yapılması tasvip edilen bir siyasi karşılık idi... Tıpkı bizim başbakanımız karsısında bacak bacak üstüne abd başkanı Obama ya karşılık Erdoğanında bacak bacak üstüne atması gibidir... ne ekerseniz onu biçersiniz... Bunlar basit gibi gözüksede siyasi uslüptür...
  • Bakınız, Shröder ve Tayyip in arası çok iyidir. Shröder başbakanlığı zamanında bize bir sürü söz ve destek verme görünümüne girse de, kendisine "gerçekten Türkleri destekliyormusunuz" diye soran ciddi avrupalı gazetecilere "tabii ki hayır ama politik açıdan duymak istediklerini söylemenin bir mahsuru yok" cevabı vermiştir. Merkel en başından açık açık aynı Sarkozy gibi istemediğini ifade ediyor. Dost acı söyler. Demek ki dostumuz yalancı Shröder değil doğrucu Merkel dir.
  • Başbakan hayaller dünyasında yaşamıyor. Gerçekleri AB nin ikiyüzlülüğünü suratlarına vuruyor. Daha önceki hükümetler gibi iki eli önde bağlı suskun ve pısırık duran bir duruş sergilemiyor! 2002 öncesi Ecevit hükümetini hatırlatırım! ABD de Clintonun karşısında önü ilikli iki büklüm asker duruşu başı önde pısırık durmadı ??? ABD başkanı bacak bacak üstüne atınca benim şimdiki başbakanımda atıyor ! Sarkozy sakız çiğneyerek gelince, ak partili belediye başkanımda sakız çiğneyerek yol ediyor :)) Siyasette gereken cevapları zamanında vermesseniz ezilirsiniz, ülkenizizn izzeti ve onuru kalmaz. Kimse sizi ciddiye almaz. 2002 öncesinde alay edilen, itibarı yerler düşmüş bir TÜRKİYE vardı! Şimdi ise her türlü haksızlıga baş kaldıran Türkiye var.
  • Başbakanında işi zor valla. Sürekli hayal dünyasında yaşadığı için gerçeklerle hayal arasında ayırım yapamıyor. Ama işçiye köylüye ananı da al git, askerler yan gelip yatar vs gibi söylemleri de hiç unutmuyor. Ahhh Türkiyem ah. Ne hallere geldin ? Bugünleride mi görecektin ?
  • iSTANBUL DAKI ALMAN KONSOLOSLUGUNUN gelirini ve kaynagını biliyormusun arkadasım ??? Günde en az 200 kişinin 60 euro karşılıgında başvurdugu Konsoloslugun yıllık geliri 3.000.000 euro nun üstündedir... Benim ülkem ise Almanlara 15 euro olan vize ücretini bile almıyor. Benim ve ülkemın onuru daha önemlidir. Gelecekse turıst karşılıklı eşit şartlarda gelir ! Ayrıca AB bizlere ekledıgı son bır maddeyıde daha yazayım. Bilmeyenler ögrenmiş olsun. Daha önce 1 tane schengen vizeniz varsa 2.cisinde veya sonrasında Vize yi aracı kurumlar ile alabiliyordunuz. AB BUNADA KISITLAMA GETİRDİ ! Son 2 yılda 2 tane schengen vizeniz yoksa yine konsoloslugun önüne çıkmanız lazım. Araya aracı kurum koyamıyorsunuz ! Görüldüğü gibi sürekli zorluk, zorluk, zorluk
Başbakan Erdoğan, Almanya'da Avrupa Birliği’ne rest çekti. Erdoğan, birliğin Türkiye'ye yönelik vize politikasını sert şekilde eleştirdi.

Erdoğan, birliğin Türkiye'ye yönelik vize politikasını sert şekilde eleştirdi. Başbakan, üyelik konsununda da ‘açık olun, boşuna birbirimizi oyalamayalım’ dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"AB’ye üye olmayan ve ortak yönü bulunmayan Brezilya, Paraguay, Uruguay, Bolivya gibi ülkelere vize muafiyeti vereceksiniz, 50 yıldır AB’nin içinde olan, Gümrük Birliği olan ve şu anda müzakere süreci içinde bulunan Türkiye’ye hala Şengen’i müsaade etmeyeceksiniz. Bunu neyle izah edeceğiz.

O zaman benim aklıma başka şeyler geliyor. Demek ki AB, medeniyetler ittifakının değil Hristiyan birliğinin merkezi olmayı düşünüyor.

Benim gizli ajandam yok ve her şeyi açık konuşurum. Çıkıp desinler ki, ‘Biz Türkiye’yi istemiyoruz.’ Başım gözüm üstüne, eyvallah... Ama bizi oyalamayın, ne siz yorulun ne de biz yorulalım. Birbirimizi oyalamayalım, çalım atmayalım. İkili olarak biraraya geldiğimizde ahde vefa, hani nerede ahde vefa" dedi.

(Ntvmsnbc)
BAŞBAKANDAN AB'YE SERT ELEŞTİRİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
sorun ırak işgaline karşı çıkıp çıkmamak değil, işgalcilere başarı dileyip dilememektir. hala anlaşılamıyorsa bu olsa olsa tribünlere oynanan oyunun başarısındandır. ancak asla iddia edildiği gibi dışarıya karşı bir başarı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eski başbakanları hatırlar istersen. MESUT YILMAZ: Gözbebeği ordumuzdan 3000 subayı meslekten attı. Gerekçe namaz kılmaları ÇİLLER: Türkiyeyi gümrük birliğine dıkarak dönüşü olmayan trilyonluk bir zarara soktu. ekonomık krıze sebep oldu, develüasyon oldu ECEVİT: Kıbrısa Abd den izin almadan giremedi. 2001 ekenomık krızın baş mimarı ve devülasyona sebep oldu DEMIREL: Ne zaman başa geldıyse ekonomi çöktü kıtlık oldu. Cumhurbaşkanlarına bakalım SEZER: 7 YIL köşkte otura otura maaş aldı ve 150 den fazla pkk lıyı affetti. DEMIREL Köşkde oturmaktan öteye gitmedi... HALKA HIZMET HAKKA HIZMETTIR Günümüzde başbakanımız ve cumhurbaşkanımız tüm ülkeler ile iyi ilişki kurmaya çalışıyorlar. Suçları acaba namaz kılmalarımı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Irak işgal edilirken ses çıkardık ama Abd Irakı işgal ederken Türk askerini abd askerinin karşısınamı dikseydik ? Bu saçmalığımı kast ediyorsun ??? Biz dünyanın Jandarması değiliz... Petrol içinde kan dökmeyiz... Abd o görevi zaten (kimseye sormadan haksız bir şekilde) kendisi üstlenmiş... Başbakan ses çıkarıyor zamanla daha fazlasınıda yapacak ! Eski hükümetleri hatırla istersen Dünyada hiç bir ülke karsısında konusamazlardı, yurt dışına çıkmaya korkarlardı... Biri yaptırım uygulayınca susarlardı... Başbakanımız susmuyor. Hadisi hatırlatırım sana bir haksızlık olunca fiilen, olmassa dil yine olmassa kalben düzeltmen ve karşı çıkman gerek ! Başbakanda dil ile kalb ile karşı çıkıyor, daha napsın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eğer ülke itibarı ciklet çiğneyip bacak bacak üstüne atarak kurtuluyor, sorunlar çözülüyorsa ne ala. oysa gerçekler çok başka. tribünlere oynayıp sürekli iç piyasaya yönelik reklam yapmaktan başka bir şey değil aslında olup biten. madem herşey eskisinden farklı. peki bugün libya'ya müdahaleye karşı çıkan irade ile ırak işgal edilirken sesini çıkarmayan irade aynı değil miydi? yoksa biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? bir de avrupa bu eleştirilerden ne ders alacak, göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biri sizin karsınızda ceket iliklemıyorsa siz ilikliyorsanız o sizin siyasi kişiliğinizden ve efendiliğinizden kaynaklanır... Ancak sizde ona karşı aynı şekilde misilleme yaparsanız buda ona verilen siyasi cevaptır... Siyasette bu tür misillemeler gerekli diye düşünüyorum. Çünkü halkın seçmiş oldugu bir başbakan sizi ve bizim ülkemizi temsil eder... Yabancı bir devlet adamı karşısında yiyeceği şamar millet olarak hepimizi üzer ve rencide eder... Davos veya Hannover cebit fuarındaki çıkışlarıda bizi mutlu eder, ezik olmadıgımızı ve haklı olduğumuzu gösterir... Artık IMF ye başkaldıran, AB ye hesap soran, dünyaya gerekirse meydan okuyan bir devletimiz var ! 2002 öncesi varmıydı ? Tabiiki yoktu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Angela Merkel' in Türk ve İslam düşmanı olduğu zaten biliniyor... Merkel varken Almanya ya vizesiz girmek hayal dan başka bir şey değildir ! Sarkozy nın fikrini açıkça belirtmesi dürüstlüğündendir ama bunu Türkiye' de Ankara' da bizim siyasetçilerin gözünün içine baka baka söylemesi ve sakız çiğnemesi terbiyesiz kişiliğinden kaynaklanmaktadır... Gökçek in aynı şekilde sakız çiğneyerek misilleme yapması her ne kadar hoş olmasada yapılması tasvip edilen bir siyasi karşılık idi... Tıpkı bizim başbakanımız karsısında bacak bacak üstüne abd başkanı Obama ya karşılık Erdoğanında bacak bacak üstüne atması gibidir... ne ekerseniz onu biçersiniz... Bunlar basit gibi gözüksede siyasi uslüptür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakınız, Shröder ve Tayyip in arası çok iyidir. Shröder başbakanlığı zamanında bize bir sürü söz ve destek verme görünümüne girse de, kendisine "gerçekten Türkleri destekliyormusunuz" diye soran ciddi avrupalı gazetecilere "tabii ki hayır ama politik açıdan duymak istediklerini söylemenin bir mahsuru yok" cevabı vermiştir. Merkel en başından açık açık aynı Sarkozy gibi istemediğini ifade ediyor. Dost acı söyler. Demek ki dostumuz yalancı Shröder değil doğrucu Merkel dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başbakan hayaller dünyasında yaşamıyor. Gerçekleri AB nin ikiyüzlülüğünü suratlarına vuruyor. Daha önceki hükümetler gibi iki eli önde bağlı suskun ve pısırık duran bir duruş sergilemiyor! 2002 öncesi Ecevit hükümetini hatırlatırım! ABD de Clintonun karşısında önü ilikli iki büklüm asker duruşu başı önde pısırık durmadı ??? ABD başkanı bacak bacak üstüne atınca benim şimdiki başbakanımda atıyor ! Sarkozy sakız çiğneyerek gelince, ak partili belediye başkanımda sakız çiğneyerek yol ediyor :)) Siyasette gereken cevapları zamanında vermesseniz ezilirsiniz, ülkenizizn izzeti ve onuru kalmaz. Kimse sizi ciddiye almaz. 2002 öncesinde alay edilen, itibarı yerler düşmüş bir TÜRKİYE vardı! Şimdi ise her türlü haksızlıga baş kaldıran Türkiye var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başbakanında işi zor valla. Sürekli hayal dünyasında yaşadığı için gerçeklerle hayal arasında ayırım yapamıyor. Ama işçiye köylüye ananı da al git, askerler yan gelip yatar vs gibi söylemleri de hiç unutmuyor. Ahhh Türkiyem ah. Ne hallere geldin ? Bugünleride mi görecektin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iSTANBUL DAKI ALMAN KONSOLOSLUGUNUN gelirini ve kaynagını biliyormusun arkadasım ??? Günde en az 200 kişinin 60 euro karşılıgında başvurdugu Konsoloslugun yıllık geliri 3.000.000 euro nun üstündedir... Benim ülkem ise Almanlara 15 euro olan vize ücretini bile almıyor. Benim ve ülkemın onuru daha önemlidir. Gelecekse turıst karşılıklı eşit şartlarda gelir ! Ayrıca AB bizlere ekledıgı son bır maddeyıde daha yazayım. Bilmeyenler ögrenmiş olsun. Daha önce 1 tane schengen vizeniz varsa 2.cisinde veya sonrasında Vize yi aracı kurumlar ile alabiliyordunuz. AB BUNADA KISITLAMA GETİRDİ ! Son 2 yılda 2 tane schengen vizeniz yoksa yine konsoloslugun önüne çıkmanız lazım. Araya aracı kurum koyamıyorsunuz ! Görüldüğü gibi sürekli zorluk, zorluk, zorluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000