17 Haziran 2017, Cumartesi 23:58:10

Başbakan Yıldırım; '3. havalimanını kıskanıyorlar'

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı inşaatı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak'ın da katıldığı iftar yemeğine işçiler büyük ilgi gösterdi.
  • Dogru. Hollanda cok kiskaniyor. Ucuncu havalimani tamam olursa. Schiphol buyuk zarar yapcak. Zaten simdiden zarar yapiyo. Uzun kuyruklar var yolcular Saatlerdir sira bekliyor ve ucuslari kaciriyorlar.
  • ...bir havalimani mi? Hic gülecem yoktu ... Sanki 12 yasinda ki cocuklar gibi....8-)
  • almanya ya söylüyor ABD sen anla diyor
  • kıskanıyorlar demek kolay, oğlan niye şirketleri Hollanda da kuruyorda, geleceğin finans merkezinde kurmuyor? Kendi ailesi bile yatırımını başka ülkeye yapan başbakan desek alınır mı?
  • Istanbul'un bir master plani vardi sehir plancilarinin yaptigi ve yeni havaalaninin Silivri tarafinda olacagi, asil itiraz bir gun erken kalkan aklievvelin birinin helikopterle gezerken "Aha da suraya olsun!" demesineydi. Ki zaten bu hukuksuz talimat da tum master plan ilkelerine aykiri idi. Master plan nedir diyecek olan varsa da soyle yanitlayalim, IBB'nin bizzat kabul ettigi Istanbul sehri icin bir anayasa. Diyeceksiniz ki TC Anayasa'si duman olmus, Istanbul'unki delik desik olmus cok mu? Orda haklisiniz iste.
  • Yalan
  • Bitmemis projeyi kin kiskaniyor mus? Ulku ocaklarimi osmanli mutfagimi
  • Bence bir havalimanı da Konya Ovası'na yapalım. 50 km*80 km büyüklüğünde olsun. Direkt dünyanın en zengin ülkesi oluruz. Dolar'ın, Euro'nun değeri saman kağıdı ile bir olur. TL şaha kalkar.
  • Sen daha yazmayı öğren.. milletin havalimanına ihtiyacı yokki.. onlar köprülerle camilerle yollarla övünmezler. onlar bilimle irfanla adaletle kalkınmayla basın özgürlüğü ile övünürler...!!
  • Ö'nün üzerinde iki nokta koyuyoruz çok çalış seninde olsun ...

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı inşaatı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak'ın da katıldığı iftar yemeğine işçiler büyük ilgi gösterdi.

BATAKLIKTAN DEV HAVALİMANINA

İftarın ardından 3. havalimanı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; 'Biliyorsunuz burası bataklık bir yer. Ama önemli olan ülkemizin son 14 yıl katettiği mesafe ve böyle bir bataklık bölgeye havalimanı yapılıyor olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Sayın Başbakanımızın önderliğine böyle bir eseri kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sorumluluğumuzun ve yaptığımızın işlerin kutsallığının bilincindeyiz. Bu nedenle Sayın Başbakanımızın talimatlarını yerine getirip 3. havalimanını en kısa sürede bitirmek adına mesai harcamaya devam edeceğiz' dedi.



'3. HAVALİMANINI KISKANIYORLAR'

Bakan Arslan'ın ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanını kıskananlar bulunduğunu belirterek, "Bu hava meydanını biz yapıyoruz ya kıskananlar var, kıskanma kardeşim biraz daha fazla çalış senin de olsun. İster kıskansınlar ister kıskanmasınlar işte görüyorsunuz arkamızda dünyanın en büyük eseri yükseliyor. Bu eser, Türk milletinin azmini, gücünü, kararlılığını ve geniş vizyonunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık." dedi.

Gezi olaylarında 3. havalimanının yapılmaması için İstanbul'un birbirine katıldığını ifade eden Yıldırım, "Türkiye'nin her tarafında kargaşa çıkarmadılar mı? Ne dediler o zaman? 'Havalimanını yapmayın, köprüyü, yolları, tünelleri yapmayın.' Bu ne demektir? Vatandaşımıza iş olmasın, aş olmasın, memleketimiz ileri gitmesin. Sürekli sorunlarla uğraşsın dursun. Türkiye buna layık mı? Elbette layık değil. Kim ne derse desin 80 milyon vatandaşımızın hedefini, vizyonunu, gelecek umutlarını, hayallerini gerçeğe döndürmek bizim için en önemli görevdir. Bugün bu görevi yapmak için buradayız. Yağmur altında güzel bir iftar yaptık, bu da Türk işçisinin emeği, kararlılığı ve ülkesine olan sevgisinin en güzel ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.      

İnşaatı süren 3. havalimanının ilk etapta 90 milyon, daha sonra da 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ne demektir? Dünyanın doğusundan da batısından da kuzeyinden de güneyinden de gelenler burada buluşacak. Burası bir buluşma, bir vedalaşma merkezi haline gelecek. İstanbul, havacılıkta dünyanın merkezi oluyor. Bakın son 15 yılda havayolu, halkın yolu haline geldi. Allah'a şükür, Türkiye ortalama büyümesi yüzde 6 civarında olduğu halde her yıl havacılık Türkiye'de 2002'den beri yüzde 15 büyüdü. Üç kat... Onun için iç ve dış hatlarda toplam 33 milyon yolcu taşınırken bugün bu sayı 200 milyona yaklaştı. Dolayısıyla havacılığa baktığımız zaman, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Türkiye'nin dünya havacılık sektöründen aldığı pay, yüzde yarımın altındaydı. Şimdi bu oran yüzde 2'ye yaklaşmış durumda. Bu da gösteriyor ki Türkiye dünya havacılığının merkezi olmayı hak ediyor. Bu bir vizyon işidir, vizyon. Geleceği göreceksin ona göre de proje yapacaksın. Biz gördük bu gerçeği."

Sizin akıl terinizle, alın terinizle gerçekleştirilen bu muazzam eser, gelecek kuşaklar için bir gurur kaynağı olacak. Günler geçecek, yıllar geçecek buradan geçerken diyeceksiniz ki 'Bu havalimanını yaparken ben de vardım. Ben de çalıştım'. Bu gururu çocuklarınıza anlatacaksınız, torunlarınıza anlatacaksınız. Bundan daha büyük gurur olmaz, bundan daha güzel bir iş olmaz. Hepinizden Allah razı olsun. Yüklenici firmaya, müteahhitlerimize, İGA Grubu'na teşekkür ediyoruz. Değerli kardeşlerim, ayrıca Ulaştırma Bakanımız ve bütün ekibine de Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Bayramı ailenizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık, sıhhat içinde geçirmenizi Mevlam'dan niyaz ediyorum. İnşallah ülkemiz ve bölgemiz bu sorunlardan da kurtulacak, ülkemizin başını ağrıtan bu terör belası da kararlı duruşumuz, etkin mücadelemizle sonlanacak' dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

Başbakan Yıldırım; '3. havalimanını kıskanıyorlar'

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Nl ~ 7 yıl önce
Dogru. Hollanda cok kiskaniyor. Ucuncu havalimani tamam olursa. Schiphol buyuk zarar yapcak. Zaten simdiden zarar yapiyo. Uzun kuyruklar var yolcular Saatlerdir sira bekliyor ve ucuslari kaciriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiskanicaklari ~ 7 yıl önce
...bir havalimani mi? Hic gülecem yoktu ... Sanki 12 yasinda ki cocuklar gibi....8-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
almanya ya söylüyor ABD sen anla diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztk ~ 7 yıl önce
kıskanıyorlar demek kolay, oğlan niye şirketleri Hollanda da kuruyorda, geleceğin finans merkezinde kurmuyor? Kendi ailesi bile yatırımını başka ülkeye yapan başbakan desek alınır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaalani ~ 7 yıl önce
Istanbul'un bir master plani vardi sehir plancilarinin yaptigi ve yeni havaalaninin Silivri tarafinda olacagi, asil itiraz bir gun erken kalkan aklievvelin birinin helikopterle gezerken "Aha da suraya olsun!" demesineydi. Ki zaten bu hukuksuz talimat da tum master plan ilkelerine aykiri idi. Master plan nedir diyecek olan varsa da soyle yanitlayalim, IBB'nin bizzat kabul ettigi Istanbul sehri icin bir anayasa. Diyeceksiniz ki TC Anayasa'si duman olmus, Istanbul'unki delik desik olmus cok mu? Orda haklisiniz iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 7 yıl önce
Yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allaam ~ 7 yıl önce
Bitmemis projeyi kin kiskaniyor mus? Ulku ocaklarimi osmanli mutfagimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef 2023asvgfafafd ~ 7 yıl önce
Bence bir havalimanı da Konya Ovası'na yapalım. 50 km*80 km büyüklüğünde olsun. Direkt dünyanın en zengin ülkesi oluruz. Dolar'ın, Euro'nun değeri saman kağıdı ile bir olur. TL şaha kalkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 7 yıl önce
Sen daha yazmayı öğren.. milletin havalimanına ihtiyacı yokki.. onlar köprülerle camilerle yollarla övünmezler. onlar bilimle irfanla adaletle kalkınmayla basın özgürlüğü ile övünürler...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yumuşak G ~ 7 yıl önce
Ö'nün üzerinde iki nokta koyuyoruz çok çalış seninde olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000