21 Temmuz 2010, Çarşamba 08:13:23

Başbakan tasarruf için özel uçakla uçmadı

İngiltere Başbakanı David Cameron, devlete 200 bin sterlin tasarruf ettirmek için ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmeye özel uçak yerine tarifeli uçakla gitti.
  • sen koskoca bir ülkeyi temsil ediyorsun. özel ucak kaldıramayacak kadar mı ekonomin kötü derdim görseydim cameronu... Arkadaşlar şu yorumlardan vazgeçin siyaseten destekleyin ya da desteklemeyin sonuçta erdoğan türkiyenin başbakanı, koskoca bir ülkeyi temsil ediyor istemesenizde... Merak etmeyin özel jetle uçması ekonomimizi etkilemez...
  • KIRA etmeleri lazim ve bu daha pahali!!olsa bak nasil ucaar)) sn basbakanima laf atmayin
  • Tam, "yeşşe sen Başbakanım "diyecektim, :(
  • biraz şaibeli bi haber haberi okuyanın aklına ilk bizim basbakan geliyor zaten amaç ne hayırdır..
  • Yok anam bizimkinde 3 tane var .THY de elinin altında 100 küsürde ordan...Bizi teğet geçiyor biliyorsunuz herşey. Yaşasın memleketim koyunları çalışıp ödesin uçak paralarını, yakıtını, havalimanı vergi ve hizmet bedellerini, misafirlerle ödenen parada cabası.Nede olsa kendi cebinden çıkmıyor o paralarını altına yatırır, gemicik felan alır.Tutumludur yaniiiiiii.
  • Arkadaşlar ben de hala bizim başbakandan umudu kesmemiş bir saf olarak o zannettim; itiraf ediyorum :)
  • Arap şeyhleri sanki babasının malıymış gibi petrolden kazandıkları paraları A380'lere yatırıp özel jet yapıyorlar.
  • a380 sipariş:) çok güldüm artık onun tapusunuda oglunun uzerıne gecırır
  • Başlığı okuyunca bizim başbakan sandım önce... ne kadar safmışım, hala böyle bir umudum varmış demek ki. İngilizin parası yok tabi ama bizde çok, keşke bizim başbakandan isteseymiş uçağını, eminim seve seve verirdi.
  • bende bir anda bizim başbakanmı diye düşündüm ama nerde dua edelim de bizim ki A380 sipariş etmesin nede olsa başbakanın bilincinde' Avrupanın En Güçlü Ekonomisiyiz'

“Business class” uçak biletiyle British Airways uçağıyla Washington’a uçan Cameron, yolcuları şaşırttı. Washington’da yapılacak iki günlük toplantıya ilk kez katılacak olan muhafazakar Başbakan Cameron, böylece devlete 200 bin sterlin kazandırmış oldu.

Daha önceki başbakanlar, yurtdışı gezilerinde en az 300 bin sterline uçak kiralıyordu. İngiltere’nin 155 milyar sterlinlik bütçe açığını kapatmak için her formüle başvuran Cameron, harcamaları kesmeye çalışıyor.

Örnek olmak için

Yetkililer, teröristlerin İngiltere Başbakanı’nın tarifeli uçaklarda seyahat etmesini fırsat bilip, saldırıda bulunmalarından endişe ediyor.  İngiltere Başbakanı’nın tarifeli uçağa binmesi şaşkınlıkla karşılanırken, Başbakanlık Konutu “Kemerleri sıkalım diyoruz. Büyük jet uçaklarını kiralamak bunu haklı çıkartmaz. David Cameron’un seyahati zor olabilir ama Başbakan örnek olmak istiyor” şeklinde bir ifade kullandı. (Hürriyet)

Başbakan tasarruf için özel uçakla uçmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen koskoca bir ülkeyi temsil ediyorsun. özel ucak kaldıramayacak kadar mı ekonomin kötü derdim görseydim cameronu... Arkadaşlar şu yorumlardan vazgeçin siyaseten destekleyin ya da desteklemeyin sonuçta erdoğan türkiyenin başbakanı, koskoca bir ülkeyi temsil ediyor istemesenizde... Merak etmeyin özel jetle uçması ekonomimizi etkilemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KIRA etmeleri lazim ve bu daha pahali!!olsa bak nasil ucaar)) sn basbakanima laf atmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tam, "yeşşe sen Başbakanım "diyecektim, :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz şaibeli bi haber haberi okuyanın aklına ilk bizim basbakan geliyor zaten amaç ne hayırdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yok anam bizimkinde 3 tane var .THY de elinin altında 100 küsürde ordan...Bizi teğet geçiyor biliyorsunuz herşey. Yaşasın memleketim koyunları çalışıp ödesin uçak paralarını, yakıtını, havalimanı vergi ve hizmet bedellerini, misafirlerle ödenen parada cabası.Nede olsa kendi cebinden çıkmıyor o paralarını altına yatırır, gemicik felan alır.Tutumludur yaniiiiiii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar ben de hala bizim başbakandan umudu kesmemiş bir saf olarak o zannettim; itiraf ediyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arap şeyhleri sanki babasının malıymış gibi petrolden kazandıkları paraları A380'lere yatırıp özel jet yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a380 sipariş:) çok güldüm artık onun tapusunuda oglunun uzerıne gecırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başlığı okuyunca bizim başbakan sandım önce... ne kadar safmışım, hala böyle bir umudum varmış demek ki. İngilizin parası yok tabi ama bizde çok, keşke bizim başbakandan isteseymiş uçağını, eminim seve seve verirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende bir anda bizim başbakanmı diye düşündüm ama nerde dua edelim de bizim ki A380 sipariş etmesin nede olsa başbakanın bilincinde' Avrupanın En Güçlü Ekonomisiyiz'

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000