23 Ağustos 2008, Cumartesi 08:47:39

Başbakan, kazada Pilotu suçladı

153 kişinin ölümüne yol açan kazanın görüntülerini izleyen Zapatero, değerlendirmesini yaptı..
  • yine bir md düştü diye md ler şöyle md ler böyle diyemeyiz flight crew yada ground crew da su anda suclayamayız raporlar herseyi ortaya cıkaracaktır
  • Her kazada olduğu gibi pilotu suçlamak seçilen ilk ve en kolay yol. FDR ve CVR kayıtları icelenmeden pilotaj hatası demek tam bir cehalet örneği. V1 süratinden sonra bir motor sorunu meydana gelmiş olması muhtemel ve belkide kaptan pilot rotation süratine geldiğinde uçak teknik bir nedenle kontrol dışı kalmış,kalkmamış olabilir ki kuvettle muhtemeldir.

İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen ve 153 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasıyla ilgili görüntüleri izleyen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun, "pilot, kalkışta uçağı pistin sonuna kadar sürmüş ve gerekli olan normal yüksekliği elde edememiş" dediği belirtildi.

Kanarya Özerk Yönetim Başkanı Paulino Rivero, Başbakan Zapatero ile bugün yaptığı görüşmeyle ilgili basına yaptığı açıklamada, havaaalanı yer hizmetleri firması AENA'nın elinde bulunan görüntüleri izleyen Zapatero'nun kendisine "uçağın, kalkış anında pistin sonuna kadar gittiğini gördüğünü" açıkladı.
Görüntülerin kalitesinin çok kötü olduğu ve uçağın uzaktan görüldüğü de açıklanırken, uçağın motorunun alev aldığının da gözlenmediği ifade edildi.
Bu arada, Spanair hava yolu şirketinin sigorta anlaşmalarının çok iyi olduğu ve kazada ölenlere ve yaralananlara verilecek tazminatlar için Mapfre adlı sigorta şirketi ile görüşmelerin başlatıldığı bildirildi.

Kazada ölen 153 kişinin aileleri ise kendilerine resmi kaynaklardan bilgi verilmediğinden yakınırken, "Bizi kandırıyorlar, gerçeği, adaleti istiyoruz" dediler.
Aileler ortak hareket etmek için dernek kuracaklarını ve sonuna kadar gideceklerini belirtti. Bazı yolcuların, uçağın arızalı olduğu endişesiyle ilk piste çıktıktan sonra tekrardan hangara geri döndüğü sırada uçaktan inmek istediklerinin ortaya çıkmasından dolayı, aileler Spanair'i zorla yolcularını uçurmak istemekle de suçluyor.

Öte yandan, akşam saatlerine kadar 62 cesetteki DNA testinin tamamlaşmış olacağı ve yarından itibaren karşılaştırmanın yapılarak kimliklerin belirlenmesine başlanacağı açıklandı. Kazada yaralanan 19 kişiden ise sadece 3'ünün durumunun ağır olduğu duyuruldu.

 

Başbakan, kazada Pilotu suçladı

Yorumlar

free ~ 16 yıl önce
yine bir md düştü diye md ler şöyle md ler böyle diyemeyiz flight crew yada ground crew da su anda suclayamayız raporlar herseyi ortaya cıkaracaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Her kazada olduğu gibi pilotu suçlamak seçilen ilk ve en kolay yol. FDR ve CVR kayıtları icelenmeden pilotaj hatası demek tam bir cehalet örneği. V1 süratinden sonra bir motor sorunu meydana gelmiş olması muhtemel ve belkide kaptan pilot rotation süratine geldiğinde uçak teknik bir nedenle kontrol dışı kalmış,kalkmamış olabilir ki kuvettle muhtemeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000