10 Aralık 2009, Perşembe 15:08:19

Başbakan için yeni heliport yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kısıklı’daki evinin yakınındaki Millet Parkı’nın yanına yeni bir heliport yapımına başladı.
  • Basbakan icin yeni bir heliport yapilmasinin sivil havaciliga ne tür bir katkisinin olacagini aciklayacak bir sivil havacilik uzmani rica ediyorum... bu olay olsa olsa basbakana bir katkisi olacakmis gibi geliyor bana...Demek oluyor ki Basbakanin evi Kisikli da olmasaydi o heliport orada yapilmayacakti... yani olayin icinde bir devlet büyügünün oldugu her olay ülke menfaatine..aksi durum zararinadir mantigi cikmiyormu bu durumda..Saglik ve turizm disinda dogal afet,trafik kontrol,yangin söndürme,sahil güvenlik konularinda kullanilacakmis... Bak bu mükemmel iste ..can alici nokta burasi..dogal afet,trafik kontrol ve yangin söndürme icin KISIKLI mükemmel bir yer,, Alo alo burasi Kisikli trafik kontrol.. su anda Bagcilar Esenler yolu kapali...
  • Sokaktaki işportacıları toplayıp üniformailı değnekçi yapmaya çalışıp,bunuda zorla kabul ettirmek için görsellik kattığını zanneden ve dünyada emsali bulunmayan Şirket bazında bir kuruluşun kendi kafasına göre plakalara park cezası kesmeye başladığı ve adı ticaret olan bu uygulamayı tek taraflı olarak insanlara zorla kabul ettirmeye çalışmak.... Ve bu insancıklar şimdide Heliportmu işletecek? Padişahım çok yaşa!
  • yeni alınan uçak için birde pist yapılması lazım.
  • 150-250 bin TL ye nasıl heliport yapılıyor anlamadım... Birde Tayyip Bey dünyanın en zengin siyasetçilerinden biridir. Çok mu bir heliport ?
  • yapın yapın günü geldiğinde kaçması kolay olsun.artık halkın içine karışacak cesareti de kalmadı .havadan kaçıversin.
  • Civanım'a yaraşır. Yapın bakalım. Hatta pist yapın da doğrudan uçağıyla oraya insin hiç uğraşmasın.
  • YAPIN TABII VATANDASININ ARASINDA OLAMIYORKI UNUTTU BU MILLETI
  • TALPA Pilotları temsil eden tek kurumumuzdur. İstekli tüm pilotlar burada görev alıp çalışabilir. Yeteri ki cesur olsun, taşın altına elini koysun, ufku ve projesi olsun, Kendi şahsi menfeatlerini ikinci planda tutsun. Böyle arkadasları göreve bekliyoruz. Başkalarını eleştirmek ezmek işin kolayı. Gelin çalışın ve bizlerde saygı ve sevgi ile sizleri yadedelim. Hadi bekliyoruz.
  • Bence THY'de örgütlenmiş tüm dernek yönetimnleri istifa etmelidir. Çiçek,böcek işleri ile ilgileniyorlar. Bazılarıda şirketin vereceği eğitimi vermeyi üstlenmiş. Yani bu iş artık kanarya sevenler derneğine dönmüş maalesef
  • BAHADIR ALTANIN KAPTANLARI.HADİ BAHADIR BİR ŞEY SÖYLE.BENCE SEN PEGASUS TA UÇ UÇ,EVE GEL DİNLEN DEDECİM

Önceden, Üsküdar Devlet Hastanesi’nin helikopter sahasını kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan artık bu pisti kullanacak. İSPARK, helikopterle ulaşımın artması nedeniyle İstanbul’da 10 yeni heliport yapılacağını açıkladı.

Daha önce halı saha olan arsa, Büyükşehir Belediyesi tarafından İSPARK’a heliport yapılması için verildi. Beyza İnşaat'ın yaptığı heliport önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Üsküdar Devlet Hastanesi’nin helikopter sahasını kullanan Başbakan'ın, bundan sonra yeni heliportu kullanacağı belirtildi.

İSPARK'tan yapılan açıklamada son yıllarda hızla gelişan sivil havacılık sektörünün, şehir içi helikopter ulaşımını gündeme getirdiği belirtildi. Hızlı ve zaman tasarrufu sağlayan hava ulaşımının etkinleştirilmesi amacıyla helikopter park alanlarının yapımını onaylayan Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 Sayılı Belediye Kanunu'nun 26. Maddesi uyarınca, uygun görülen yerlere heliport yapılması ve işletilmesi işini İSPARK A.Ş.’ye verdi. Öncelikli olarak Avrupa ve Anadolu yakasında birer helikopter pisti yapacak olan İSPARK, heliport yönetmeliğine ve projenin hedef kitlesine uygun 10 pist alanı tespit etti. Bunların 6-7'si Avrupa Yakası’nda diğerleri ise Anadolu Yakası’nda yer alacak.

SİVİL HAVACILIĞA İVME KAZANDIRACAK

Mevcut pistlerin birçoğunun yönetmeliklere uygun olmadığı ve hava taksilerin müşterilerini istediği noktaya uçuramadığı belirtilirken, İstanbul geneline yayılacak heliportların, sektörü büyüteceği ve hizmet kalitesi ve güvenliğinin artacağı ifade edildi. Lisanslı pistlerin yanında müşteri otoparkı, bekleme ve toplantı salonları, geniş band internet bağlantısı, soğuk - sıcak içecek ve aperatif yiyeceklerin de bulunduğu sosyal donatı alanlarıda oluşturulacak.

İSPARK tarafından kurulacak heliportlar, sağlık ve turizm alanlarında hizmet vermenin yanı sıra doğal afet, trafik kontrol ve denetimi, sahil güvenlik ve yangın söndürme gibi konularda da kullanılabilecek. İSPARK, helikopter pistlerinin yapım maliyetini, aydınlatma cihazlarının çeşitliliğine bağlı olarak 150-250 bin TL. arasında, yapım süresini ise ortalama üç ay olarak açıkladı.

(Hürriyet)

Başbakan için yeni heliport yapılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Basbakan icin yeni bir heliport yapilmasinin sivil havaciliga ne tür bir katkisinin olacagini aciklayacak bir sivil havacilik uzmani rica ediyorum... bu olay olsa olsa basbakana bir katkisi olacakmis gibi geliyor bana...Demek oluyor ki Basbakanin evi Kisikli da olmasaydi o heliport orada yapilmayacakti... yani olayin icinde bir devlet büyügünün oldugu her olay ülke menfaatine..aksi durum zararinadir mantigi cikmiyormu bu durumda..Saglik ve turizm disinda dogal afet,trafik kontrol,yangin söndürme,sahil güvenlik konularinda kullanilacakmis... Bak bu mükemmel iste ..can alici nokta burasi..dogal afet,trafik kontrol ve yangin söndürme icin KISIKLI mükemmel bir yer,, Alo alo burasi Kisikli trafik kontrol.. su anda Bagcilar Esenler yolu kapali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sokaktaki işportacıları toplayıp üniformailı değnekçi yapmaya çalışıp,bunuda zorla kabul ettirmek için görsellik kattığını zanneden ve dünyada emsali bulunmayan Şirket bazında bir kuruluşun kendi kafasına göre plakalara park cezası kesmeye başladığı ve adı ticaret olan bu uygulamayı tek taraflı olarak insanlara zorla kabul ettirmeye çalışmak.... Ve bu insancıklar şimdide Heliportmu işletecek? Padişahım çok yaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni alınan uçak için birde pist yapılması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
150-250 bin TL ye nasıl heliport yapılıyor anlamadım... Birde Tayyip Bey dünyanın en zengin siyasetçilerinden biridir. Çok mu bir heliport ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yapın yapın günü geldiğinde kaçması kolay olsun.artık halkın içine karışacak cesareti de kalmadı .havadan kaçıversin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Civanım'a yaraşır. Yapın bakalım. Hatta pist yapın da doğrudan uçağıyla oraya insin hiç uğraşmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YAPIN TABII VATANDASININ ARASINDA OLAMIYORKI UNUTTU BU MILLETI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TALPA Pilotları temsil eden tek kurumumuzdur. İstekli tüm pilotlar burada görev alıp çalışabilir. Yeteri ki cesur olsun, taşın altına elini koysun, ufku ve projesi olsun, Kendi şahsi menfeatlerini ikinci planda tutsun. Böyle arkadasları göreve bekliyoruz. Başkalarını eleştirmek ezmek işin kolayı. Gelin çalışın ve bizlerde saygı ve sevgi ile sizleri yadedelim. Hadi bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence THY'de örgütlenmiş tüm dernek yönetimnleri istifa etmelidir. Çiçek,böcek işleri ile ilgileniyorlar. Bazılarıda şirketin vereceği eğitimi vermeyi üstlenmiş. Yani bu iş artık kanarya sevenler derneğine dönmüş maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BAHADIR ALTANIN KAPTANLARI.HADİ BAHADIR BİR ŞEY SÖYLE.BENCE SEN PEGASUS TA UÇ UÇ,EVE GEL DİNLEN DEDECİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000