27 Mayıs 2015, Çarşamba 12:12:54

Başbakan Davutoğlu: "Yerli uçak 2019'da göklerde"

Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak. Başbakan Davutoğlu canlı yayınla açıklıyor...
  • bende teknisyenim.. hiç haberimiz yok be yaa.. yahu bir çıt gelip sormaz mı insan yahu haberimiz nasıl olmaz.. bir tek şekilde olmaz... yok ise...demek ki yok...
  • Turkiyenin butun havaci duayen arkadaslarim :) evet cok eksikleri var evet teknik olarak sorunlari olabilir. Ama bir yerden bir sekilde baslamak onemli adim degil mi? Tabi hemen akepe cehape ciler sucular bucular cikip laf kalabaligi yapar her zamanki gibi fakat ucak sektörüne bir yerden baslamak güzel. Guney kore dunyanin en önde giden teknolojik liderlerden olmasinim nedenlerinden biri japon muhendisliginin kopyalari. Dünyanin hangi modern aracinin butun urunleri yapilan ulkede yapiliyor.. hemen hemen hiçbir ( çinli 4. Kalite araçlar hariç) küresellik artik her noktada fakat öyle yada boyle adim atmak guzel. Secim yatirimi olmayan devami gelerek katlanarak muhendisligi cok iyi olan bir ucak olmasi dilegiyle..
  • Sayın AırportHaber; Başlığınız HATALI. Yerli UÇAK 2023 de göklerde dedi Sn.Başbakan. 2019 daki Türk Mühendislerince modernize edilmiş geçiş versiyonu..
  • Reklamda ilk yerli üretim diye bahsetmişker ancak ATATÜRK'ün açtığı eskişehir fabrikası,ankara fabrikası ve ilk açılan kayseri uçak fabrikasında uçak üretildiğini unutmuşlar. Benim lafım burada tayibe değil. Ancak bunu dikkate almaları gerekirdi. Vecihi Hürkuş gibilerini unutmamak gerekir. Ayrıca o fabrikaların kapanmasının tek sebebi amerikanların marshall adlı bir plan yapıp Yüce Vatanımızdaki üretimi sonlandırmaktı. Umarım uçak tutar. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok havayolu firması bunu almak ister diye tahmin ediyorum. İyi günler diliyorum...
  • Ben bir havaci olarak hayirli olsun derim Fakat projeyi beyenmedim. Kanat. Larin govde ustunde olmasi. Alavator. Un. Ruderin ortasinda olmasi goze gorunen pek hos gelmiyor .boeing ornek almalari fayda goruyorum. Turkiye cumhuriyeti icin hayirli olsun. Bu bir girisimdir. Insallah. Daha iyisi olacak.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • "Pilot" başlığıyla yazan kişi " badem pilotlar"dan. Kaale almasanız da olur.
  • Chp ye laf atmışlar duramadım ismide pilot. Benim cahil kardeşim pilot olduğuna inanmıyorum ama vergilendirme ve özel vergilerden dolayı araç ve uçak üretilmez bu ülkede nedenmi dur anlamazsın ama anlatmaya çalışayım sana. Eğer ülke içi bu üretimi yaparsan vergiyi halktan az miktarda kesebilirsin. Ama dışarıdan satın alırsan vergilendirmeyi katarak üretimden daha fazla para kazanırsın. Aaaa bu sistemi yaratan kim bil bakalım. Sen onuda anlamazsın ama kusura bakma anlatamam çocukluğuna dönmem lazım.
  • Jet Fadil´in Proton hikayesine dönmesin! Simdiden Dornier´in Ucak Projesi diye yazmaya baslamislar!
  • Bu CEHAPE zihniyeti zamanında boğaz köprüsünün yapımına da karşı çıkmıştı. işleri güçleri hizipçilik başka bir şey değil.

Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak. Başbakan Davutoğlu canlı yayınla açıklıyor...

Başbakan Davutoğlu, yerli uçak projesinin tanıtımında: "AK Parti iktidarları döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde, Türk havacılık sektörü olağanüstü bir atılım içine girdi. Dünyada yılda yüzde 5 büyüyen sektör, Türkiye'de yüzde 15 büyüdü. Türk Hava Yolları dünyanın en önemli markaları haline geldi. İç hat yolcuları 2002'de 9 milyonken, bugün 85 milyon. Yine yurt dışı toplam yolcu yılda 34 milyonken, şimdi 166 milyon. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa etmek için 2013'te harekete geçtik. 2003'te bir hava yolu şirketi, Türk Hava Yolları iç hatlarda 2 merkezden 26 noktaya sefer yaparken, bugün 6 hava yolu şirketi 7 merkezden 55 noktaya seyahat eder durumda" dedi.

Konuşmasını sürdüren Davutoğlu şöyle devam etti; "Nasıl Nuri Demirağ'ın projeleri durdurulmuşsa bir el Roketsan üzerinden milli savunma sanayinin füze teknolojisine dayalı önemli projelerini durdurmak için düğmeye basmıştı. Savunma Sanayi İcra Komitelerinde ele aldığımız hususlar bağlamında önümüzdeki dönemde de inşallah milli muharip uçağımızı 2023'e kadar Türk semalarında uçurmuş olacağız."

"YETKİLENDİRMELER ALINDI"

Davutoğlu, yerli uçak konusunda tasarım için gerekli yetkilendirmelerin verildiğini belirti ve şöyle devam etti; "Füze savunma sanayi konusunda, milli kapasiteyi artırıcı her türlü tedbir alınacak. Türkiye kendi savunması için neye ihtiyaç hissediyorsa, kendi mühendisleri, kendi sermayesi, kendi emeği, en önemlisi kendi iradesiyle hayata geçirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu çerçevede çok önemli bir atılım, tabiri caizse paradigmayı, oyunu, akış seyrini değiştirecek önemli bir kararı almamız gerekiyordu. Bu da milli bölgesel uçak yapımı.Önümüzdeki dönemde 2023'e kadar bütün bu projelerle bizim gerçekleştireceğimiz yeni atılım dönemi Türkiye'yi bölgesel bir güç olmaktan çıkarıp, küresel bir aktör haline getirecek. Bunun için her şeyden önce irade lazım, vizyon lazım, ideal lazım. Bunlar da bizim kadrolarımızda var. Milletimizin 7 Haziran'da vereceği destekle inşallah bütün bu projeler tayin edilen vakitte mutlaka hayata geçirilecek"

İŞTE YERLİ UÇAĞIN TANITIMI



TRJ628 ve TRJ328'İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
İlk yerli uçaklar TJR628 ve TRJ328 tanıtıldı

Başbakan Davutoğlu: "Yerli uçak 2019'da göklerde"

Yorumlar Tüm Yorumlar (148)

yahıuu ~ 9 yıl önce
bende teknisyenim.. hiç haberimiz yok be yaa.. yahu bir çıt gelip sormaz mı insan yahu haberimiz nasıl olmaz.. bir tek şekilde olmaz... yok ise...demek ki yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Turkiyenin butun havaci duayen arkadaslarim :) evet cok eksikleri var evet teknik olarak sorunlari olabilir. Ama bir yerden bir sekilde baslamak onemli adim degil mi? Tabi hemen akepe cehape ciler sucular bucular cikip laf kalabaligi yapar her zamanki gibi fakat ucak sektörüne bir yerden baslamak güzel. Guney kore dunyanin en önde giden teknolojik liderlerden olmasinim nedenlerinden biri japon muhendisliginin kopyalari. Dünyanin hangi modern aracinin butun urunleri yapilan ulkede yapiliyor.. hemen hemen hiçbir ( çinli 4. Kalite araçlar hariç) küresellik artik her noktada fakat öyle yada boyle adim atmak guzel. Secim yatirimi olmayan devami gelerek katlanarak muhendisligi cok iyi olan bir ucak olmasi dilegiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayın AırportHaber; Başlığınız HATALI. Yerli UÇAK 2023 de göklerde dedi Sn.Başbakan. 2019 daki Türk Mühendislerince modernize edilmiş geçiş versiyonu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Reklamda ilk yerli üretim diye bahsetmişker ancak ATATÜRK'ün açtığı eskişehir fabrikası,ankara fabrikası ve ilk açılan kayseri uçak fabrikasında uçak üretildiğini unutmuşlar. Benim lafım burada tayibe değil. Ancak bunu dikkate almaları gerekirdi. Vecihi Hürkuş gibilerini unutmamak gerekir. Ayrıca o fabrikaların kapanmasının tek sebebi amerikanların marshall adlı bir plan yapıp Yüce Vatanımızdaki üretimi sonlandırmaktı. Umarım uçak tutar. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok havayolu firması bunu almak ister diye tahmin ediyorum. İyi günler diliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben bir havaci olarak hayirli olsun derim Fakat projeyi beyenmedim. Kanat. Larin govde ustunde olmasi. Alavator. Un. Ruderin ortasinda olmasi goze gorunen pek hos gelmiyor .boeing ornek almalari fayda goruyorum. Turkiye cumhuriyeti icin hayirli olsun. Bu bir girisimdir. Insallah. Daha iyisi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
"Pilot" başlığıyla yazan kişi " badem pilotlar"dan. Kaale almasanız da olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Chp ye laf atmışlar duramadım ismide pilot. Benim cahil kardeşim pilot olduğuna inanmıyorum ama vergilendirme ve özel vergilerden dolayı araç ve uçak üretilmez bu ülkede nedenmi dur anlamazsın ama anlatmaya çalışayım sana. Eğer ülke içi bu üretimi yaparsan vergiyi halktan az miktarda kesebilirsin. Ama dışarıdan satın alırsan vergilendirmeyi katarak üretimden daha fazla para kazanırsın. Aaaa bu sistemi yaratan kim bil bakalım. Sen onuda anlamazsın ama kusura bakma anlatamam çocukluğuna dönmem lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bla bla ~ 9 yıl önce
Jet Fadil´in Proton hikayesine dönmesin! Simdiden Dornier´in Ucak Projesi diye yazmaya baslamislar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 9 yıl önce
Bu CEHAPE zihniyeti zamanında boğaz köprüsünün yapımına da karşı çıkmıştı. işleri güçleri hizipçilik başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000