26 Haziran 2008, Perşembe 12:29:21

BANGLADEŞ AIRLINES YİNE ‘BOEİNG’ DEDİ

Bangladeş’in ulusal taşıma şirketi son olarak sipariş ettiği 4 adet 777-300ER ve 4 adet 787-8 Dreamliner’ a 2 adet yeni nesil Boeing 737-800’ü ekledi.

Bangladeş’le ABD arasında imzalanan protokolde alınan kararla, Biman Bangladeş Havayolları, gelecekteki operasyonlar için filosunu tamamen Boeing jetlerinden oluşturacak. 

"Bugün Biman için ileriye doğru bir adımdır” sözleriyle memnuniyetini belirten Biman CEO’su ve Genel Müdürü Dr. M. A. Momen; "Boeing’ le gerçekleştirdiğimiz filo konsolidasyonu uçak verimliliği, güvenilirlik ve rekabet yeteneğimizi en üst düzeye taşıyacak hizmet içi desteği birleştiren bir ortaklık üzerine kurulmuştur ki; bu da bizi ülkenin ekonomik büyüme ve gelişmesinde etkin olma yolunda ilerletecektir” dedi.

Biman Boeing’e son olarak dört adet 777-300ER ve 4 adet 787-8’den oluşan bir sipariş vermişti. Bu sipariş sonrası aynı modellerin her birinden 4’er adet daha satın alma hakları var. Biman Bengladeş Havayolları şu anda Bengladeş’i Dünyanın 18 ülkesine bağlıyor ve büyümesini tamamladığında 42 ülkeyle daha hizmet vermesini sağlayacak olan bir oluşumla anlaşmaya vardı. 

Boeing Ticari Uçaklar Ortadoğu ve Afrika Satış başkan yardımcısı Marty Bentrott, "Uzun vadede ülkenin ekonomik büyümesine paralel olarak yoğunlaşacak trafiğin sağlayacağı kapital sayesinde Biman Bangladeş Havayolları ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

BANGLADEŞ AIRLINES YİNE ‘BOEİNG’ DEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000