28 Eylül 2011, Çarşamba 08:55:12

BALTAYI TAŞA VURDULAR...

ABD’nin Missouri eyaletinde, yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıktan polis helikopterine lazer ışığı tutarak pilotları tehlikeye düşüren şüpheli yakalandı...
  • istanbuldada bağcılar civarında kalkan ve inen uçaklara tutuyorlar emniyet nasıl tedbirini alamıyor hala
  • darısı Türk emniyetinin başına...
ABD’nin Missouri eyaletinde, yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıktan polis helikopterine lazer ışığı tutarak pilotları tehlikeye düşüren şüpheli, olaydan kısa süre sonra yakayı ele verdi. Yaşananlar, saniye saniye helikopter kamerasına yansıdı. 

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), hava araçlarına lazer tutanların hemen yakalandığını göstermek amacıyla bir video yayınladı. Görüntülerdeki olay, St. Louis kentinde gerçekleşti. 24 yaşındaki Justin Stouder, gece karanlığında, şehrin kenar mahallesindeki bir kuleden helikoptere yeşil lazer ışığı tutmaya başladı. Yaptığının federal bir suç olduğunu bilmeyen şüpheli, pilot ve ekibini tehlikeye attı. Lazer ışınları, pilotların gözlerinin kamaşmasına, geçici ya da kalıcı görme kaybına sebep oluyor. 
Helikopterin gece görüş kameraları, kısa bir süre sonra Justin Stouder’ı görüntüledi. Adres tespit edildi ve olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polisler, açık alana çıkıp helikopteri taciz etmeyi sürdüren Stouder’ı, elindeki lazer cihazıyla birlikte suçüstü yakaladı. Stouder, gözaltına alındı. 
 
FBI’dan yapılan açıklamada, kokpitin içinin güçlü lazer ışığıyla aydınlanması sebebiyle, o gece helikopterin pilotluğunu yapan polis memuru Doug Reinhoz’un geçici görüş kaybı yaşadığı belirtildi. 
 
Amerikan yasalarına göre, uçak ve helikopter gibi hava araçlarına lazer tutarak uçuşu riske atan kişiler hakkında 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezası verilebiliyor. FBI, lazer vakalarının ABD’de 2004’ten bu yana her yıl artış gösterdiğini bildirdi. 2009’da 1489, 2010’da ise 2 bin 836 olay kayıtlara geçti. Küçük lazer cihazları, 3 buçuk kilometre yüksekliğe kadar etkili olabiliyor.

 
BALTAYI TAŞA VURDULAR...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
istanbuldada bağcılar civarında kalkan ve inen uçaklara tutuyorlar emniyet nasıl tedbirini alamıyor hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
darısı Türk emniyetinin başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000