02 Mart 2016, Çarşamba 08:37:04

Balonculuk tarihinde bir ilk

Türkiye’de balonculuk tarihinde ilk defa iş bırakma grevi Kapadokya Bölgesinde başladı.
  • Pilotuna senet imzalatanda gördük, rüzgarlı havada uçuşa kalkmayan balonların pilotlarına silah çeken patron da burada patronlar mutlu son istemiyor, film yanlış yerde çekilmiş. zaten bölgede gerçek havacıda kalmadı hepsi gitdi, taşra havacılığına döndü
  • domates biber ekip bicenler baloncu pilot u !!! olarak bröve takip insanlarin yasamlari ile oynuyorlar..Nerde Pilotluk egitimi görmüsler nerden almislar Bröve leri ?? ( ebay olmasin yada amazon falan ???)))
  • Kimse turisti kaziklamayayim,ulkemin kotu reklamini yapmamayayim diye dusunmuyor. Turizm isiyle ugrasanlar,calisanlar ve onlari denetleyenlerin kalite duzeylerinin cok dusuk olmalari,herseyi para ve cikar olarak gormeleri turizmi iyice batiracak! Kaldi ki kendi ulkemizde tatil yapmak o kadar zor ki. Rusya krizi olmasaydi tatil koyleri,oteller fiyat kirmayacaklardi! Yillarca bizleri kazikladilar,kendi ulkemizde tatil yaptirmadilar! Balon turculari da kendi insanina kendi ulkesinde euro uzerinden fahis fiyatlarla hizmet! verdiler hala da veriyorlar yetmiyor bir de calisanlarini somuruyorlar! Hepsi daha beter olsunlar!
  • 305 davasinda isveren thy lehine sahitlik yapip sonra dunyada esi benzeri gorulmemis sekilde isciler icin kurulmus sendikaya baskan olan zat niye oraya gitmemis acaba?
  • devrim! isyan! özgürlük! yanınızdayız güzel insanlar!
  • Otelciler,turcular,baloncular,esnaflar turistleri kaziklasinlar,islerine geldi mi afrikadaki bilmem neredeki balon fiyatlarini ornek versinler, balon turu icin kendi insanindan adam basi 150 euro alip iscine 600 tl versinler sonra Allah'tan,imandan vs bahsetsinler! Oraya en cok turistin geldigi Japonya'da bile bunlarin kazikciligi,sahtekarliklari anlatiliyor ulkemiz turist kaybediyor! Somurucu,kazikci,sahtekar,paragoz zihniyetler ve bu sistemi koruyanlar ulkemizin basinda ve heryerinde o yuzden de hicbir konuda ileri gidemiyoruz maalesef!
  • İyi de kardeşim turizmi bitirdiler ülkede yıllarca turizmden işçisinin sırtından godomanlaşan zengin kesim buraya kapadokyaya 3 gün turist gelmesin kendilerini acındıra acındıra muhtaç durumda gösterip işçisini işten çıkarırlar devam edin yürekli işçi kardeşlerim burada her kez sendikasız çoğu asgari ücretten aşağı ücretlere sömürüyorlar insanları bunları görün artık

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde sıcak hava balonculuğunda Hava İş Sendikası Nevşehir İl Temsilciği tarafından iş bırakma grevi başlatıldı. Bölgede sıcak hava balonculuğunda çalışan işçilerin sendikaya üye olmasının ardından balon sahipleri tarafından işlerinden çıkartılan arkadaşlarına destek olmak isteyen iki kişi, Hava İş Sendikası aracılığıyla grev başlattı. Bir balon firması ile Hava İş Sendikası arasında yaşanan anlaşmazlık sonrasında grev başlatan Hava İş Sendikası, 12 Mart tarihinde de Nevşehir’de miting yapacağını açıkladı.
Hava İş Sendikası Teşkilat Başkanı ve Genel Sekreter Mustafa Akgün, yaptığı açıklamada Kapadokya’da iki balon firmasından yetki aldıklarını ancak balon firmalarının çalışanları işlerinden çıkarttıklarını söyledi. Akgün, “Hava-iş Sendikası olarak 10 ay önce Kapadokya’da örgütlenmeye başladık. İlk etapta 80 civarında çalışan üyemiz oldu. İki balon firmasında yetki aldık. Yetki alımından sonra işverenler sendika üyesi olan arkadaşlarımızı işten çıkardılar. Biz de firmanın birinde greve başladık. 12 Mart’ta burada büyük bir miting yapacağız. Anadolu’nun onurlu insanlarının verdiği mücadeleyi duyurmak ve sendika olarak bu mağduriyeti gidermek istiyoruz. Bu insanların sırtından milyarları kazanan işverenler hak konusunda adil davranmıyorlar. İşçilerin iş güvenliği yok” diye konuştu.

Hava İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Meriçli de bölge balonculuk sektörü ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşları ve milletvekilleriyle görüştüklerini söyledi. Meriçli, “Grevle ilgili Hava-iş Sendikası olarak mücadeleye devam ediyoruz. Bölge milletvekilleri ve STK’larla ve işadamlarıyla görüşüldü. 12 Mart’ta burada ses getirecek bir miting yapacağız. Amacımız emeğin karşılığını almak. Patronlar kazanıyorsa, işçiler de kazanacak. Tüm kamuoyunda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Hava İş Sendikası Nevşehir Temsilcisi Oğuzhan Alkan ise 15 gündür grevde olduklarını ve iş verenlerin yer ekiplerine aylık 600 TL ile çalıştırdıklarını ifade etti. Alkan, “Bölgedeki pilot ve yer ekibi arkadaşlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla bu ay tüm sıcak hava balon işletmeleri ortak karar alıp maaşları yarıya düşürdüklerini öğrendik. Sendikaya üye olanlar işten çıkarılıyor. Yer ekibinde birçok kişi aylık 600 lira maaş alıyor. Bu kadar parayla kim geçinebilir soruyorum. 15 gündür grevdeyiz ne Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne Bakanlık ne de başka bir yetkili ne aradı ne ziyarete geldi. Haklı davamızda devlet yetkililerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Lütfen haklının yanında olsunlar. Ekipler sabaha karşı mesaiye başlıyor mesai sonrası işverenlerin inşaatından tarlasına kadar birçok yerde ek ücret verilmeden çalıştırılıyor. Bu zulme 'dur' demek için grevimiz sürüyor” dedi.

Hava İş Sendikası Nevşehir Temsilcisi Oğuzhan Alkan, “Bölgede balonlar kişi başı 150 avro ücretle uçuş yapıyor, ama işçiye emeğinin karşılığını vermiyorlar. Patronların da siyasi güçleri var, siyasi tanıdıkları nedeniyle tüm yetkililer burayı görmezden geliyor. İşverenler ellerini vicdanlarına koysunlar, bu haksızlığı Allah da soracak hak yemeden adaletli olsunlar” diyerek sözlerini tamamladı.



Balonculuk tarihinde bir ilk

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

baloncu ~ 8 yıl önce
Pilotuna senet imzalatanda gördük, rüzgarlı havada uçuşa kalkmayan balonların pilotlarına silah çeken patron da burada patronlar mutlu son istemiyor, film yanlış yerde çekilmiş. zaten bölgede gerçek havacıda kalmadı hepsi gitdi, taşra havacılığına döndü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa sandalci ~ 8 yıl önce
domates biber ekip bicenler baloncu pilot u !!! olarak bröve takip insanlarin yasamlari ile oynuyorlar..Nerde Pilotluk egitimi görmüsler nerden almislar Bröve leri ?? ( ebay olmasin yada amazon falan ???)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizm ~ 8 yıl önce
Kimse turisti kaziklamayayim,ulkemin kotu reklamini yapmamayayim diye dusunmuyor. Turizm isiyle ugrasanlar,calisanlar ve onlari denetleyenlerin kalite duzeylerinin cok dusuk olmalari,herseyi para ve cikar olarak gormeleri turizmi iyice batiracak! Kaldi ki kendi ulkemizde tatil yapmak o kadar zor ki. Rusya krizi olmasaydi tatil koyleri,oteller fiyat kirmayacaklardi! Yillarca bizleri kazikladilar,kendi ulkemizde tatil yaptirmadilar! Balon turculari da kendi insanina kendi ulkesinde euro uzerinden fahis fiyatlarla hizmet! verdiler hala da veriyorlar yetmiyor bir de calisanlarini somuruyorlar! Hepsi daha beter olsunlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerede? ~ 8 yıl önce
305 davasinda isveren thy lehine sahitlik yapip sonra dunyada esi benzeri gorulmemis sekilde isciler icin kurulmus sendikaya baskan olan zat niye oraya gitmemis acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devrim ~ 8 yıl önce
devrim! isyan! özgürlük! yanınızdayız güzel insanlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balon ! ~ 8 yıl önce
Otelciler,turcular,baloncular,esnaflar turistleri kaziklasinlar,islerine geldi mi afrikadaki bilmem neredeki balon fiyatlarini ornek versinler, balon turu icin kendi insanindan adam basi 150 euro alip iscine 600 tl versinler sonra Allah'tan,imandan vs bahsetsinler! Oraya en cok turistin geldigi Japonya'da bile bunlarin kazikciligi,sahtekarliklari anlatiliyor ulkemiz turist kaybediyor! Somurucu,kazikci,sahtekar,paragoz zihniyetler ve bu sistemi koruyanlar ulkemizin basinda ve heryerinde o yuzden de hicbir konuda ileri gidemiyoruz maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
İyi de kardeşim turizmi bitirdiler ülkede yıllarca turizmden işçisinin sırtından godomanlaşan zengin kesim buraya kapadokyaya 3 gün turist gelmesin kendilerini acındıra acındıra muhtaç durumda gösterip işçisini işten çıkarırlar devam edin yürekli işçi kardeşlerim burada her kez sendikasız çoğu asgari ücretten aşağı ücretlere sömürüyorlar insanları bunları görün artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000