22 Nisan 2016, Cuma 10:56:31

Balon uçuşlarına SİT engeli

Pamukkale'de 2013 yılından bu yana devam eden balon uçuşlarının Hierapolis Antik kenti içerisinde yapılmasına 'sit' alanı olduğu gerekçesiyle yasak getirildi.
  • Yamacci kac tane tarlana girdi baloncular mahsulunemi zarar verdiler verdiler s e parasinimi vermediler bilip bilmeden muhalefet y à pma antika her kezin amaci para kazanmak camurluk yapma anlimiz ak gel hangi tarlana indilerse zararini verelim soyliyelim yamac parasutunu iptsl etsinler sit alanina iniyorlar cevreyi bozuyorlar diye balon ucmuyorsa parasutte ucmasinkim devleti kullanan kurallari hice sayan sizsiniz baloncular kimseyi kullanmadi kullanmaz onlari yamaccilar kullaniyo balonculari one suruyorlar kendileri sutten cikmis ak kasik
  • yamaç adlı yorum yazan arkadaş sen pamukkalede yamaç parasutuyle atlayan bı pılotsun senın ekmegıne engel oluyor die millete camur atma az insan ol adam ol siz istesenizde istemesenizde balon ucacak sizin gibi sahtekarlarda agzı acık ızleyecek.
  • Başkalarına ait tarım arazilerini izinsiz kullan,Türk halkının sahibi olduğu, kamu ve sit alanlarının tümünü kendi malınmış gibi kullanarak ticaret yap, doğal dengeyi boz, kişisel menfeatleriniz için rant yarat,SHGM yi çıkarlarınız için savunucunuz ilan et, arkalarına saklan, sonrada DEVLETİN VALİSİNE ve MEMURLARINA çamur at, utanın biraz
  • İlgi ve desteğiniz için teşekkürler
  • Valilikte bazı şahıslara komisyon verilmediği için olmasın....
  • ya sizin vizyonunuza.......

Pamukkale'de 2013 yılından bu yana devam eden balon uçuşlarının Hierapolis Antik kenti içerisinde yapılmasına 'sit' alanı olduğu gerekçesiyle yasak getirildi.

Türk turizminin önemli noktalarından Pamukkale'de 2013 yılından beri yapılan balon uçuşlarına yasak getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Denizli il sınırları içerisinde bulunan Pamukkale Hierapolis Antik kenti birinci derece arkeolojik ve birinci derece doğal sit alanı içerisinde kalan alanda turizm amaçlı sportif faaliyete yönelik sıcak hava balonu uçuşları yapılmasına yasak getirdi. Balon uçuşlarının sözkonusu bölgenin 100 metre irtifadan yükseğinden yapılabileceği ve sivil havacılık mevzuatları gereği gerekli ek önlemlerin alınmasıyla sadece uçuş hattı olarak kullanılabileceğine karar verdi.

Kurulun bu kararı Pamukkale'de faaliyet gösteren balon şirketlerini kızdırdı. Balon turizminin son yıllarda hızla geliştiğini ve sadece Kapadokya bölgesinde  günlük iki bin turistin balon uçuşu yaparak yılda 80 milyon euro gelir elde edildiğini kaydeden balon şirketleri, Kapadokya'daki potansiyelin görülmesinden sonra Türkiye'nin farklı noktalarında balon uçuşları yapılabilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün çalışmalar yaptığını ve bunun sonucunda 2013 yılında Pamukkale'den balon uçuşlarına yapılmaya başlandığını vurguladılar. Pamukkale'de balonculuğun hızla geliştiğinin altı çizilirken yasak kararının çözülmesi için Kültür Turizm Bakanlığı öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aydın Kültür Varlıkları Korumu Kurulu'nun aldığı kararın gözden geçirilmesi ve tıpkı Kapadokya'daki gibi SHGM'nin slot kontrol merkezi kurması halinde Pamukkale'deki uçuşların çok daha emniyetli hale getirilebileceği vurgulandı.

©AirportHaber

Balon uçuşlarına SİT engeli

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

bilen bilirrrr ~ 8 yıl önce
Yamacci kac tane tarlana girdi baloncular mahsulunemi zarar verdiler verdiler s e parasinimi vermediler bilip bilmeden muhalefet y à pma antika her kezin amaci para kazanmak camurluk yapma anlimiz ak gel hangi tarlana indilerse zararini verelim soyliyelim yamac parasutunu iptsl etsinler sit alanina iniyorlar cevreyi bozuyorlar diye balon ucmuyorsa parasutte ucmasinkim devleti kullanan kurallari hice sayan sizsiniz baloncular kimseyi kullanmadi kullanmaz onlari yamaccilar kullaniyo balonculari one suruyorlar kendileri sutten cikmis ak kasik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 8 yıl önce
yamaç adlı yorum yazan arkadaş sen pamukkalede yamaç parasutuyle atlayan bı pılotsun senın ekmegıne engel oluyor die millete camur atma az insan ol adam ol siz istesenizde istemesenizde balon ucacak sizin gibi sahtekarlarda agzı acık ızleyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yamaç ~ 8 yıl önce
Başkalarına ait tarım arazilerini izinsiz kullan,Türk halkının sahibi olduğu, kamu ve sit alanlarının tümünü kendi malınmış gibi kullanarak ticaret yap, doğal dengeyi boz, kişisel menfeatleriniz için rant yarat,SHGM yi çıkarlarınız için savunucunuz ilan et, arkalarına saklan, sonrada DEVLETİN VALİSİNE ve MEMURLARINA çamur at, utanın biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşe köse ~ 8 yıl önce
İlgi ve desteğiniz için teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balonist ~ 8 yıl önce
Valilikte bazı şahıslara komisyon verilmediği için olmasın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delikanlı ~ 8 yıl önce
Yorumunuz dananın altında buzağı aramaya benziyor.Konunun Valilikle ilgisi olmadığını biliyorum ben yetkili olsam hakkınızda tazminat davası açarım.
barzo ~ 8 yıl önce
ya sizin vizyonunuza.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baloncu ekipten ~ 8 yıl önce
Paraşütcü arkadaşım kacak uctugunuz günleri hatırla kalkış yaptıgınız yer bilmemde iniş yaptıgınız yer site alanı siz öyle çamur atın bakalım. Balon sayesinde kac kişi evini gecindiriyordu 20 ye yakın pamukkale bölgesinde balon ekibinde calısan var. Siz böyle milletin ekmeğinle oynayın. Sizin kazandıgınız para helal olur sonucta herkez ev gecindiriyor benm söylüyecegim. Pamukkalenin yerlisiymişsin gibi muhabbetler yapma adamın olmadıgı yerde adamsın sen. Kim oldugunu bilseydim böyle caseratli konusurmuydun karsımızda.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000