03 Ocak 2010, Pazar 14:35:51

Balon turlarına ilgi arttı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi arttı...

Bölgede 10 firma 45 balonla hizmet veriyor. Yaz aylarında müşteri sayısının artması nedeniyle bazı firmalar kiraladıkları balonları da kullanıyor.

Türk Hava Kurumunun dönem dönem düzenlediği balon pilotu kursuna katılanlar, 22 saatlik eğitim uçuşunun ardından tecrübeli bir balon pilotunun denetiminde 170 saat ticari uçuş yaptıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden onaylı ticari balon pilotu uçuş belgesi alabiliyor. Balonları sadece sertifikalı pilotların kullanmasına izin veriliyor.

Özel bir firmanın uçuş koordinatörü Metin Kayhan, balon turlarının her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Balon turlarına katılanlardan 150 ile 230 avro ücret alındığını,grup indirimi de yapıldığını ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:

''Balon turlarına 2008 yılında 120 bin kişi katılmıştı. 2009 yılında bu sayı 150 bine ulaştı. Bölgeye gelen yabancı turistler, balon turlarına büyük ilgi gösteriyor. Turistleri kaldıkları otellerden cip ve minibüslerle uçuş bölgesine getirip kahvaltı ikramından sonra balonla uçuruyoruz. 1 saat süren kısa turlar için 150 avro, 1.5 saat süren uzun turlar için ise 230 avro ücret alınıyor. Turistlere grup indirimi de yapılıyor.''
Kayhan, genelde Göreme beldesinden kalkan balonların rüzgar yönüne göre Zelve, Paşabağları veya Uçhisar yakınlarına indiğini belirterek, ''İniş yapıldıktan sonra tura katılanlara şampanya ikram edip uçuş sertifikası veriyoruz. Balon turlarına katılanların yüzde 95'i yabancı turistler. Yerli turistler fiyatlarımızı biraz pahalı buluyor'' dedi.

İngiltere, İspanya ve Rusya'dan ithal edilen balonlarla düzenlenen turlara katılanlar, sabah güneşin doğmasına yakın saatlerde havalanıp Kapadokya bölgesinin eşsiz peri bacalarını ve ilginç yeryüzü şekillerini havadan izleme imkanı buluyor. Balonlar, büyüklüklerine göre 3-36 yolcu taşıyabiliyor. Balon turlarına ilginin artırılması için zaman zaman balonda nikah kıyılması, balon pilotunun ''Noel Baba'' kıyafeti giymesi, yılbaşında balonda dansöz oynatılması gibi değişik etkinlikler de düzenleniyor.

Balon turlarına ilgi arttı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000