20 Mayıs 2010, Perşembe 08:09:00

Balon Turizmi'ne yoğun ilgi var

Kapadokya’nın zengin turizm potansiyeli arasında öne çıkan balon turlarına katılan kişi sayısı 60 bine, pazar hacmi de 8 milyon dolara ulaşırken bu alanda faaliyet gösteren firma sayısı 15’i buldu.
  • sivil havacılık genel müdürlüğümüz ve balon işletmeleri lütfen yabancı şirketleri pazara sokmayın,lütfen yabancı pilot istihdam etmeyin t.c. vatandaşı olsalar bile çok iyi derecede türkçe konuşmayı,bilmeyi şart koşun,ne pilot olarak nede işletmeci olarak ekmeğimizi onlara yedirmeyelim.sivil havacılık genel müdürlüğümüz de türk pilot yetişmesi için her türlü alt yapıyı oluşturup yabancılara geçit vermesin.hali hazırda işletme yada pilot olarak yabancı barındıranlarda zaman içinde eritilip sıfırlansın.sevgilerimle ,kazasız belasız b

Kapadokya’da yapılan balon turlarının son dönemde ençok talep gören ürün haline geldiği bildirildi. Bölgedeki seyahat acenteleri balon turlarının Kapadokya’nın sembol olan ‘peri bacaları’ ile birlikte yeni  bir sembol haline geldiğini belirtiyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte yayınladığı RESORT Dergisi’nde yer alan habere göre, balon turuna katılanların sayısı 60 kin kişiye ulaştı.

60 bin kişi, 8 milyonluk pazar

RESORT Dergisi’ndeki habere göre balon turları, başta peri bacaları olmak üzere zengin bir doğal güzellik ve turistik ürüne sahip olan Kapadokya’nın uluslararası pazara çıkan ürünlerinden şarap, seramik, el sanatları ve diğerlerine eklenen yeni ürün olarak programlara eklenmeye başlandı.

Balon turu yapan firma sayısının 15’e  firmaların elinde bulunan balon sayısının 50’ye yükseldiği belirtilen haberde, bu alanda 8 milyon dolara ulaşan bir pazar oluştuğu belirtiliyor.

Dünyada birinci

Asair Balon’dan Hasan Ezel, “Kapadokya balon turunda dünyanın en büyük pazarına sahip olduğunu belirerek  “Dünyanın hiçbir yerinde tek bir bölgede 16 şirketin olduğu bir pazar yok” diyor.

Cappadocia Perissia Hotel & Convertion Center Genel Müdürü Nebil Tahincioğlu, balon turlarının seyahat acentelerinin ekstra satışlarının üçte birine ulaştığına dikkat çekiyor. Intra Turizm’den Demet Koç, balon turlarının hem acenteler hem de rehberler için en kârlı turlardan biri olduğuna işaret ediyor.

Shopping’in yerini tutmuyor ama...

Bölgeye turist getiren tur operatörü ve acenteler, balon firmalarıyla anlaşarak, balon firmalarından kişi başı komisyon alarak bu işi yapıyorlar. Bölgeye shopping turları yapan acenteler, balon turu gibi ekstra turlarla çok ilgilenmezken, kültür turu yapan acente temsilcileri balon turlarına önem veriyor. Otelciler balon turlarının konaklamaya doğrudan bir etkisinin olmadığını ancak bölge tanıtımına katkısı nedeniyle dolaylı katkısı olduğunu kaydediyorlar.

Ne dediler?

Levent Nuray / Kapadokya Balonculuk: 12 balon 50’ye çıktı

Balon turlarına Robinson Club burada Kapadokya Lodge oteli ile başlandı. O dönemde otel sadece bir sepette 12 kişiyi uçuyordu. Şimdi 50’nin üzerinde balon uçuyor.

İsmail Kerimoğlu / Sultan Balon: Dünyada ikinci örneği yok

Balon uçuşları gezi kitaplarında ‘mutlaka yapılması gerekenler’ arasında ilk sırada yer alıyor. İnsanlar bölgeye gezmeye gelmenin yanı sıra balon turu yapmak için de geliyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar küçük bir bölgede bu kadar büyük operasyon yapılan bir yer yok.

Metin Kayhan / Ürgüp Balon: Kültür turların teşvik ediyor

Balon turları Mısır, İspanya, Amerika ve Avustralya’da yapılıyor. Fakat en güçlü pazar Kapadokya’da. Doğal güzelliklerini ele aldığınızda dünyada bir numara Kapadokya.

Balon turları kültür turlarını teşvik ediyor.

Hasan Tezel / Asair Balon: Balon sayısı 70’e çıkacak

Kapadokya’ya gelenlerin yüzde 5-10’u sadece balon turu yapmak için geliyor. Kapadokya’ya yılda gelen 800 bin - 1 milyon kişinin onda biri balon turu yapıyor. Geçen yıl havada 50 balon vardı. 52 olan tescilli balon sayısı sezon ortasında 70’in üzerine çıkacak.

Ahmet Yıltok / Yıltok Hotels- KAPTİD Başkanı: Kültür gitti balon geldi

Buraya ağırlıklı shopping turu için müşteri geliyor. Kültür turu yapan acente kalmadı, çünkü kültür turu masraflı iş. Alternatif turizm anlamında balon turlarının turizme katkısı var. Sırf balon için gelenler oluyor. Ama balon turlarının konaklamaya etkisi çok değil.

Selçuk Özgünsür / Lykia Lodge: Hem kazanca, hem tanıtıma katkı

Balon turlarının bölge tanıtımında ektisi var. Balonlarla birlikte yapılan tanıtımlarda bölge bir cazibe merkezi haline geliyor, gelenler de otellerde konaklama yapıyor. Bölgede yapılan diğer ekstra turlarla karşılaştırıldığında balon turları halıcılığın önüne geçti diyebilirim.

Nebil Tahincioğlu / Capadocia Perissia: Bölgenin yeni gelir kaynağı

Balon turları bölgenin kendi özelliklerine ek olarak kendi başına bir ilgi alanı yaratıyor.

Acenteler bölgeye getirdikleri turistlere daha önce deri, halı, kuyum, çini, Türk gecesi satarken şimdi balon turu da satıyor.

Ahmet Kolsan / Oktegon: Balon turları cazip ürün

Kapadokya’da konaklayanlar için balon turu çok cazip oluyor. Biz balon turlarını ekstra tur olarak satıyoruz. Kapadokya’ya götürdüğümüz turistlerin yüzde 30-40’i balon turunu tercih edebiliyor.

İbrahim Gündüz Yeşil / Dedeman Hotel: İlgi gören bir ürün

Balon turunun otelci olarak bize bir katkısı yok. Bölgeye gelenlere satılan ve ilgi gören yeni bir ürün. Bölgeye gelir getiren ürün.

(TurizmGazetesi)

Balon Turizmi'ne yoğun ilgi var

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havacılık genel müdürlüğümüz ve balon işletmeleri lütfen yabancı şirketleri pazara sokmayın,lütfen yabancı pilot istihdam etmeyin t.c. vatandaşı olsalar bile çok iyi derecede türkçe konuşmayı,bilmeyi şart koşun,ne pilot olarak nede işletmeci olarak ekmeğimizi onlara yedirmeyelim.sivil havacılık genel müdürlüğümüz de türk pilot yetişmesi için her türlü alt yapıyı oluşturup yabancılara geçit vermesin.hali hazırda işletme yada pilot olarak yabancı barındıranlarda zaman içinde eritilip sıfırlansın.sevgilerimle ,kazasız belasız b

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000