15 Temmuz 2016, Cuma 08:44:55

Balon turizminden 4 milyon turist beklentisi

Balon turizmi yapılabilen bölgeler arasına dahil olan Burdur'da 5 yıl içinde 4 milyon turistin ağırlanması planlanıyor.
  • Vekil sayısı nüfusu azalan 3 dem 2 ye duseceknolan Burdur kirikkale ve Nevşehir e cazibe merkezi yapılması vatani bir görev kirikkale ni kizilirmak yeşil vadi projeleri geliştirirse güç ten kurtulur inşallah aksi halde son 15 yıldaki göç çok hızlı vekil sayısı 4 den 2 ye inme tehlikesi de
  • Burdur nire balon nire 4 milyon turist çok hojdur ama banena

Balon turizmi yapılabilen bölgeler arasına dahil olan Burdur'da 5 yıl içinde 4 milyon turistin ağırlanması planlanıyor.

Burdur'da bir firma tarafından Karamanlı ilçesi sınırlarında yer alan ve uluslararası sulak alanlar listesinde bulunan Karataş Gölü kıyısında balon turları düzenlenmeye başlandı.

Antik çağda Pisidia'nın başkenti olan Sagalassos ve silahşörleriyle tarihe adını yazdıran Kibyra antik kentlerine ev sahipliği yapan kent, sarı, yeşil ve mavi tonlarındaki tarlaları ve gölleri ile ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Balon ile bin 500 metre yüksekten kenti seyreden turistler, daha sonra antik kentlerde tarihe bir yolculuğa çıkıyor.

Bölgede balonla uçuş izni alan firmanın yetkilisi Kemal Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yıldır balon sayısındaki artış, uçuş sayısındaki sıkışıklık ve bölgenin darlığı nedeniyle sivil havacılığın bu uçuşları Kapadokya dışına çıkarma kararı aldığını anlattı.

Bu doğrultuda Burdur'da balon turizmini hayata geçirme kararı aldıklarını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Coğrafi özellikleri ve konumu gereği bölgemizin bu uçuşlara uygun olacağını düşündük. Sonrasında yapılan testler ve analizlerde de bu düşünce doğrulandı. Geçtiğimiz ay da bölgedeki balon uçuşlarına izin verildi. Bölgemiz Antalya, Denizli, Isparta arasında sıkışmış kalmış, ekonomik gelişimini tamamlayamamış, sürekli göç veren bir il konumunda. Güçlü tarım arazilerinin olmadığı, sanayinin yeterince gelişmediği ilimize alternatif bir turizm faaliyeti gerekliydi. Bu kapsamda bölgemize önemli bir getiri sağlayacağını düşünerek balon uçuşlarını başlattık."

Burdur'da uçuş yüksekliği izninin bin 500 metre olduğunu belirten Arslan, "Burdur'a balon seyahatine gelenler, tarihi yapılarla dolu Sagalassos, Kremna antik kentlerini de görme imkanı bulacak. Kapadokya'da sadece peri bacaları, dikili taşlar, anıtlar varken, bu bölgede hem coğrafi güzelliklerimiz hem de tarihi yapılarımız bulunuyor." diye konuştu.

Bütün bunlar göz önüne alındığında balon turizminde Burdur'un öneminin gün geçtikçe artacağını vurgulayan Arslan, Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistleri alternatif bir turizm etkinliği için Burdur'a davet etti.

Yaptıkları araştırmalarda Kapadokya bölgesine yıllık 3 milyon turistin geldiğini kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte Burdur'a gelen turist sayısının Kapadokya'yı aşacağını düşünüyoruz. 5 yıl içerisinde 4 milyonun üzerinde turistin gelmesini bekliyoruz. Antalya'nın 120 kilometre uzaklıkta olması, oradaki turistleri buraya da çekecektir. Antalya'ya gelen 12-13 milyon turistin önemli bir kısmını, yani 4 milyonuna yakınını Burdur coğrafyasına getirebilmeyi ümit ediyoruz."

Balon turizminden 4 milyon turist beklentisi

Yorumlar

Kırıkkale ~ 8 yıl önce
Vekil sayısı nüfusu azalan 3 dem 2 ye duseceknolan Burdur kirikkale ve Nevşehir e cazibe merkezi yapılması vatani bir görev kirikkale ni kizilirmak yeşil vadi projeleri geliştirirse güç ten kurtulur inşallah aksi halde son 15 yıldaki göç çok hızlı vekil sayısı 4 den 2 ye inme tehlikesi de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Banena ~ 8 yıl önce
Burdur nire balon nire 4 milyon turist çok hojdur ama banena

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000