11 Nisan 2017, Salı 09:35:12

Balon kazasında şoke eden iddia!

Kapadokya'daki balon kazasına, hava şartları nedeniyle inişe geçen pilota "200 TL verdim, niye iniyorsunuz?" diye tepki gösteren Türk yolcunun neden olduğu iddia edildi.
  • Balona hiç binmeyip Yorum yapan cahillerde var muhtemelen balon bu basit bir araç dünyada balon kalkan en fazla yer o bölgedir kaza ve kadere inanmak diye bir şart var hatırlayanlara ölümden korkan Evinde otursun oraya gelmez Azrail anlayana...
  • balonlara da video kamera takilmali. piskopatmi yok pilota saldirir bile bu turler
  • Fotoraftaki asker ne yapsan allahim askerlerimize ve polislerimize yardimci olsun
  • Iste bu kafa ucak divert edince yada pass gecince niye inemediniz niye geri donuyoruz diyen kafayla ayni kafa, adam mutlu olmuyor sayiyorda sayiyor,ucagi cakinca mutlu ölücek zaar,cahil.
  • Para kısarak yapılmaya çalışılan her iş boka batar. Havacılık ve pilotluk kolaylasmamali aksine zorlasmali ve kurallar cok katı olmalı ücretlerden asla kısıntıya gidilmemeli. Yoksa mutlaka batarsınız yada ölürsünüz....... SHGM ve tüm havacılık şirketlerine sesleniyorum.
  • Balon yokken ne yiyolardı, 160 ero ya sat 60 ero cebe kraç araziyi sür bir balon insede şirketden para kopartsak diye bekle, aşçı şöföre, şöför patrona patron aşçıya sonra hepbirlikte patrona tabi bölgede birtane Thk pilotu kalmadı adam başçavuş emekliliğinden balon sayesinde zengin ise bi düşünmek lağzım pilotlardan kimse zengin olamamış ama yani anlıcanız para için bukadar risk bu işi bitirmiştir
  • Bu ülkede seyir halindeki metrobüs şöförüne şemsiyeyle saldırıp yoldan çıkmasına sebep olan adamlar yaşıyor. İnanırım.200 TL yi hayat sanan,yobaza bakalım ceza verilecek mi?
  • THK pilotları 17 yaşında başlamış havacılığa bölgede sonradan pilot olup kendini geliştirenler de var tabi ama çok düşük oran, sabaha kadar içip çekip uçuşa gidenlerde var kontroller tam değil bölgeye usta bir pilot ticari bağı olmayan biri gönderilmeli şuan kontrol pilotları bölgede ikamet ediyor ve herkez ile ikili ilişki içinde hayır diyemez evet diyemez yetkisini tam kullanamaz
  • Suçu yolcuya at yolcu çarptı balonu tele tele yaklaşma emergenci presüdürü var çarpma kaçınılmazsa ne yapılır vay beeeee til var yüksel ortim
  • THK eğitimli pilotlar kalkış öncesi yolcularına brifing verir hava mualefetinden dolayı erken inebiliriz bilgisi verirdi pilot duruşuyla konuşmasıyla geminin kaptanı olduğunu belli ederdi yolcu ile kavga ne dir? İstediği kadar konuşsun balona hakimiyetini kaybetdirecek teli görmeyecek kadar muhabbete dalmak bilemiyorum, eski pilotlar tellerin yerini beyinlerine kazımışlardır. Rüzgarın esişinden havanın renginden herşeyi bilirlerdi lütfen bu taşra havacılığına bi son verin

Kapadokya'daki balon kazasına, hava şartları nedeniyle inişe geçen pilota "200 TL verdim, niye iniyorsunuz?" diye tepki gösteren Türk yolcunun neden olduğu iddia edildi.

Nevşehir'in turistik merkezi Kapadokya'da yaşanan ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Vincent Caumontat'ın hayatını kaybettiği balon kazasından yara almadan kurtulan İbrahim Fincan, o anları Habertürk Gazetesi'nden Uzay Kesmen'e anlattı.

"200 TL VERDİM, İNEMEZSİN"

Fincan, kazanın oluşuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kalkıştan 5 dakika sonra konsolos yardımcısının sepete çöktüğünü söyleyen Fincan, "Yanında İranlı bir arkadaşı vardı. 'Arkadaşını kaldır' deyince, 'Korktu' dedi. Hatta ben, 'Biz Türk'üz koruruz seni' diye şaka yaptım. Güldüler. Ayağa kalkması için ısrar ettim. Ama ayağa kalkmadı. Normalde 40 dakika ile 1 saat arası uçuş var. Aradan 30 dakika geçmeden pilot, 'İnmeye geçeceğiz' dedi. Yolculardan biri 'İnemezsiniz' dedi. Pilot 'Neden' diye sorunca, 'Ben 200 TL verdim, niye iniyorsunuz. Bize 1 saat dediniz' diye kadın tepki gösterdi. Pilot bunun üzerine 'Hava şartları uymuyor, tehlikeli bir şey olabilir. İnmek zorundayız' dedi. Pilot turu yarıda kesmek zorunda kaldı.

''PİLOT TARTIŞIRKEN TELİ SON ANDA FARK ETTİ''

Tam inişe geçerken kadın, pilotla tartışmaya başladı. Pilotun yüzü sepetin gittiği yöne değil, kadına çevriliydi. Kadını tanımıyorum. Tartışma sırasında pilot, balonun gittiği yöne doğru baktı, yüksek gerilim hattını gördü. 'Tel' diye bağırdı ama geç kaldı. Balonu aşağı indirmeye kalktı. Tel, sepet hizasındaydı. Alçalmasa tel direkt sepete çarpacaktı. Yüksek gerilim hattı, pilot alçalınca balonla sepet arasındaki halatlara çarptı. Yüksek gerilime çarptığı sırada sepete konsolos yardımcısı dışında kimse dokunmuyordu. Herkes fotoğraf çekmekle meşguldü. Sepete tek dokunan Fransız'dı.Yüksek gerilime direk maruz kaldı. Uçuş boyunca yerden hiç kalkmadı. Yere düşmemiz en fazla 5 saniye sürdü. Çok sert çarptık. İlk ben çıktım sepetten ve insanların çıkmasına yardımcı olduk. Balondan 30 metre kadar uzaklaştık. Daha sonra çevreden insanlar ve ambulanslar gelmeye başladı.''
"BU TRAJİK KAYIP BİZİ ÇOK SARSTI"

Balon kazasında hayatını kaybeden Fransız Konsolos Yardımcısı Vincent Fabien Christophe Caumontat için Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda bir tören düzenlendi.

Basına kapalı yapılan törenin ardından İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, "Bu trajik kayıp bizi çok sarstı. 3 yıldır görevdeydi. Herkes tarafından çok sevilen bir çalışma arkadaşımızdı. Bu zor dönemde Türk makamlarından aldığımız destekten dolayı çok minnettarız" dedi.

''RÜZGÂRIN HIZI UYGUNSA KALKIŞ YAPILIR''

Kapadokya Balloon Turum acente yetkilisi Mutlu Deveci kazaya ilişkin şunları söyledi:

"Sivil Havacılık raporlarına göre kalkış yapıyoruz. Hava muhalefeti, rüzgâr hızı gibi etkenler nedeniyle yılda 90-100 gün kalkış olmuyor. Rüzgâr hızı saatte 11 kilometreyi aştı mı kalkış yapamıyoruz. Son zamanlarda yaşanan kazaların bundan dolayı olduğunu zannediyorum. O gün Sivil Havacılık raporuna göre rüzgârın saatlik hızı uygun olduğu için kalkış yapılmıştır. Ama Kapadokya'da hava şartları çok ani değişiyor. Şef pilotlar rüzgârın hızı ve yönüne göre balonların kalkış noktasını değiştirebiliyor. Ancak bazı firmalar hep aynı noktadan kalkıyor. Ani rüzgâr artışlarında balon uçması gereken bölgeden uzaklaşabiliyor. O zaman da riskli bölgeye giriyor."

''TECRÜBELİ PİLOTUN MALİYETİ YÜKSEK''

Acente yetkilileri, turist sayısının azalması nedeniyle tecrübeli pilotların işten çıkarıldığı iddialarına da yanıt verdi. Yetkililer, "Turist sayısının azaldığı bir gerçek. Günü kurtarmaya çalışıyoruz. Böyle bir adım atılmış olabilir. Tecrübeli bir pilotun maliyeti çok yüksek" dedi.

8 YILDA 7 KAZA: 7 ÖLÜM

Kapadokya'da 1996'dan bu yana düzenlenen balon turlarında ilk kaza 2009'da yaşandı. Son 8 yılda meydana gelen 7 kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 117 kişi yaralandı.

2009:
Avanos İlçesi'nde iki sıcak hava balonunun çarpışması sonucu 1 İngiliz turist hayatını kaybetmiş, 10 turist yaralanmıştı.
2013:
Göreme yakınlarında iki balonun çarpışması sonucu 3 Brezilyalı turist hayatını kaybetmiş, 22 turist ise yaralanmıştı.
2014:
Göreme'de ters rüzgar nedeniyle sert iniş yapan sıcak hava balonunda 23 yaşındaki Çinli bir kadın turist hayatını kaybetti. Kazada 11 kişi ise yaralandı.
2015:
Ürgüp İlçesi'nde hava muhalefeti nedeniyle balon sert iniş yaptı ve 18 kişi yaralandı.
18 Şubat 2017:
Göreme'de balonun sert iniş yapması sonucu sepetten düşen Danimarkalı Benny Karl Jessen (54) yaşamını yitirdi.
14 Mart 2017:
3 balon Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarında sert iniş yaptı. Sepetlerin yere vurmasıyla çoğu yabancı 49 turist yaralandı.
9 Nisan 2017:
Göreme'de sıcak hava balonu yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. Fransa'nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Vincent Caumontat (45) hayatını kaybetti. 7 kişi de yaralandı.

Balon kazasında şoke eden iddia!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Bebelere baloon ~ 7 yıl önce
Balona hiç binmeyip Yorum yapan cahillerde var muhtemelen balon bu basit bir araç dünyada balon kalkan en fazla yer o bölgedir kaza ve kadere inanmak diye bir şart var hatırlayanlara ölümden korkan Evinde otursun oraya gelmez Azrail anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
go ~ 7 yıl önce
balonlara da video kamera takilmali. piskopatmi yok pilota saldirir bile bu turler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 7 yıl önce
Fotoraftaki asker ne yapsan allahim askerlerimize ve polislerimize yardimci olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Divert edince ~ 7 yıl önce
Iste bu kafa ucak divert edince yada pass gecince niye inemediniz niye geri donuyoruz diyen kafayla ayni kafa, adam mutlu olmuyor sayiyorda sayiyor,ucagi cakinca mutlu ölücek zaar,cahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 7 yıl önce
Para kısarak yapılmaya çalışılan her iş boka batar. Havacılık ve pilotluk kolaylasmamali aksine zorlasmali ve kurallar cok katı olmalı ücretlerden asla kısıntıya gidilmemeli. Yoksa mutlaka batarsınız yada ölürsünüz....... SHGM ve tüm havacılık şirketlerine sesleniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş yesin ~ 7 yıl önce
Balon yokken ne yiyolardı, 160 ero ya sat 60 ero cebe kraç araziyi sür bir balon insede şirketden para kopartsak diye bekle, aşçı şöföre, şöför patrona patron aşçıya sonra hepbirlikte patrona tabi bölgede birtane Thk pilotu kalmadı adam başçavuş emekliliğinden balon sayesinde zengin ise bi düşünmek lağzım pilotlardan kimse zengin olamamış ama yani anlıcanız para için bukadar risk bu işi bitirmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
Bu ülkede seyir halindeki metrobüs şöförüne şemsiyeyle saldırıp yoldan çıkmasına sebep olan adamlar yaşıyor. İnanırım.200 TL yi hayat sanan,yobaza bakalım ceza verilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul kurup herkezi pilot yaptılar ~ 7 yıl önce
THK pilotları 17 yaşında başlamış havacılığa bölgede sonradan pilot olup kendini geliştirenler de var tabi ama çok düşük oran, sabaha kadar içip çekip uçuşa gidenlerde var kontroller tam değil bölgeye usta bir pilot ticari bağı olmayan biri gönderilmeli şuan kontrol pilotları bölgede ikamet ediyor ve herkez ile ikili ilişki içinde hayır diyemez evet diyemez yetkisini tam kullanamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncu haklı ~ 7 yıl önce
Suçu yolcuya at yolcu çarptı balonu tele tele yaklaşma emergenci presüdürü var çarpma kaçınılmazsa ne yapılır vay beeeee til var yüksel ortim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncu ~ 7 yıl önce
THK eğitimli pilotlar kalkış öncesi yolcularına brifing verir hava mualefetinden dolayı erken inebiliriz bilgisi verirdi pilot duruşuyla konuşmasıyla geminin kaptanı olduğunu belli ederdi yolcu ile kavga ne dir? İstediği kadar konuşsun balona hakimiyetini kaybetdirecek teli görmeyecek kadar muhabbete dalmak bilemiyorum, eski pilotlar tellerin yerini beyinlerine kazımışlardır. Rüzgarın esişinden havanın renginden herşeyi bilirlerdi lütfen bu taşra havacılığına bi son verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000