18 Mart 2018, Pazar 10:58:59

Balıkesir Merkez Havalimanı ne zaman açılacak?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, yapımı süren Balıkesir Merkez Havalimanı inşasının yüzde 62 seviyesine ulaştığını açıkladı. 420 dönüm alan üzerinde başlatılan projenin 2018 yılı içerisinde açılması planlanıyor.
  • Gereksiz diye saçma sapan yorumlar yapmayın kardeşim, bence isabetli bir karar, bir zihniyet varki herşeye karşı bu yapılan eserlerin güzelliğini 20 yıl sonra göreceksiniz gerçi göz ler değişmiyor ama
  • Ne kadar gereksiz, inanamiyorum. Bu projelerden kimin cikari oluyor gercekten merak ediyorum. Millet gecim derdinde, ne yapsin 2. gereksiz havalimanini? Yazik! Ahhh YAZIK!!!!! Birde buna sevinenler var, onlara daha cok üzülüyorum, yazik yavv!
  • HAVA LİMANI YAPMAK KADAR FİYAT POLİTİKASİ ÖNEMLİ BU TÜR HAVA LİMANĹARİNİN GELIŞMESİ IÇIN CAZİP FİYAT UYGULANIRSA HAVA YOLCULUĞU ARTAR VE GELİŞİR.SAYGILAR.
  • Temmuz-veya ağısdos ayına faliyete girer mi hizmete açık olurmu uçak biletleri kurla deyil tl ile olsun biletler çok pahalı bunada çözüm lütfen
  • Son gelişmelerden haberi olan var mı? İnşaat Ne durumda acaba? Doğu illerine direk uçuş olmaz ise işletilmesi zor olur kanaatindeyim zira aktarmalı uçuşlar arası bekleme çok fazla oluyor.
  • Edremit Havaalanının genişletilmesi daha rantabil olur. Aynı bölgeye 2 havalimanı gereksiz yatirim olur
  • İkinci bir orgi yaratmayın da ?
  • bu kadar havaalanı yapıp gereksiz para harcamak neden kütahya zaferin halini görüyoruz
  • Funda hanım lütfen uşak havalimanına da yatırım bekliyoruz uçuşlar başladı ama yolcular perişan terminale sığmıyor baştan sona yenilenmeli kule apron terminal hepsi cağ dışı görünüyor
  • Tesekkurler DHMi, terminali de seferleri de bekliyoruz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Balıkesir’de yapımı devam eden ve bölge halkı tarafından merakla beklenen Balıkesir Merkez Havalimanı’ndaki çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter’dan çalışmaların hangi aşamada olduğuna ilişkin paylaşımda bulunan Ocak, terminal inşasının yüzde 62 seviyesine ulaştığını belirtti.

Havalimanı inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, “Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal binası ve mütemmimleri inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje tutarı 57 milyon 850 bin 14 TL olan bu önemli yatırım hakkında bilgi vermek istiyorum. Şu anda projenin inşaat seviyesi yüzde 62’ye ulaşmış durumda. Kağıt uçak görüntüsündeki çatısı ile özgün bir mimariye sahip bulunan terminal binası Balıkesir’imize layık muhteşem bir eser olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllık bir milyon yolcu ağırlayacak

Yıl içerisinde tamamlanması planlanan Balıkesir Merkez Havalimanı’nın kapasite ve teknik özelliklerine ilişkin bilgiler de veren Funda Ocak, “Yaklaşık 1 milyon yolcu kapasiteli, 6 bin 500 metrekarelik yeni terminal binası; 28 bin 800 metrekarelik 4 uçak kapasitesine sahip apronu ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek özelliklerle donatılan diğer yapılarıyla havalimanımız, Balıkesir’i bölgenin cazibe merkezi haline getirecek. 2 bin 990 metreye 45 metre ebadındaki pisti, 11 bin metrekarelik taksi yolu alanı, bin 180 metrekare ARFF binası olacak. Bin 800 metrekare garaj binası, 930 metrekarelik ısı güç merkezi, 50 metrekarelik nizamiye binası, 2 bin 725 metrekarelik çevre yolu ve 2 bin 600 metrelik çevre tel örgüsü yapımı işleri proje kapsamında süratle yerine getiriliyor. Tamamı Kuruluşumuz tarafından kamulaştırılan 420 dönümlük bir arazi üzerine tesis edilen eseri yıl içinde halkımızın hizmetine sunmak için yaz kış, gece gündüz demeden canla başla çalışan kıymetli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.







Balıkesir Merkez Havalimanı ne zaman açılacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

İsmail ~ 5 yıl önce
Gereksiz diye saçma sapan yorumlar yapmayın kardeşim, bence isabetli bir karar, bir zihniyet varki herşeye karşı bu yapılan eserlerin güzelliğini 20 yıl sonra göreceksiniz gerçi göz ler değişmiyor ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Feridun ~ 6 yıl önce
Ne kadar gereksiz, inanamiyorum. Bu projelerden kimin cikari oluyor gercekten merak ediyorum. Millet gecim derdinde, ne yapsin 2. gereksiz havalimanini? Yazik! Ahhh YAZIK!!!!! Birde buna sevinenler var, onlara daha cok üzülüyorum, yazik yavv!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahir ~ 3 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı içinde aynı şey söylenmişti. Gereksiz diye. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu çok gereksiz bir yatırım demişti.. Şu an Yetişmiyor. Genişletme çalışmaları son hız devam ediyor..
MEMUR ~ 6 yıl önce
HAVA LİMANI YAPMAK KADAR FİYAT POLİTİKASİ ÖNEMLİ BU TÜR HAVA LİMANĹARİNİN GELIŞMESİ IÇIN CAZİP FİYAT UYGULANIRSA HAVA YOLCULUĞU ARTAR VE GELİŞİR.SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa aydın ~ 6 yıl önce
Temmuz-veya ağısdos ayına faliyete girer mi hizmete açık olurmu uçak biletleri kurla deyil tl ile olsun biletler çok pahalı bunada çözüm lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koraydemir ~ 6 yıl önce
Son gelişmelerden haberi olan var mı? İnşaat Ne durumda acaba? Doğu illerine direk uçuş olmaz ise işletilmesi zor olur kanaatindeyim zira aktarmalı uçuşlar arası bekleme çok fazla oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MHD ~ 6 yıl önce
Edremit Havaalanının genişletilmesi daha rantabil olur. Aynı bölgeye 2 havalimanı gereksiz yatirim olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Second ~ 6 yıl önce
İkinci bir orgi yaratmayın da ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 6 yıl önce
Ula orgiye noldi mis gibi çalişii
biri ~ 6 yıl önce
bu kadar havaalanı yapıp gereksiz para harcamak neden kütahya zaferin halini görüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzak değil uşak ~ 6 yıl önce
Funda hanım lütfen uşak havalimanına da yatırım bekliyoruz uçuşlar başladı ama yolcular perişan terminale sığmıyor baştan sona yenilenmeli kule apron terminal hepsi cağ dışı görünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Blk ~ 6 yıl önce
Tesekkurler DHMi, terminali de seferleri de bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000