30 Ağustos 2014, Cumartesi 17:24:44

BALIKÇILARIN AĞINA UÇAK ENKAZI TAKILDI

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, balıkçıların yaklaşık 6 ay önce denize bıraktığı ve o günlerde ağır olduğu için çekemediği trole takılan cismin, bir uçak enkazına ait olduğu belirlendi.
  • F-84F kuyruğu
  • Uçağın motoru duruyorsa iyi. 10000-15000 lira değerinde altın,platin,vb gibi değerli madenler vardır uçak motorlarında. Geri dönüşüm yaptırırsa 300-500kg balık alır o para ile :)

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, balıkçıların yaklaşık 6 ay önce denize bıraktığı ve o günlerde ağır olduğu için çekemediği trole takılan cismin, bir uçak enkazına ait olduğu belirlendi.

Balıkçı Ali Ayhan (66), yaptığı açıklamada, 6 ay kadar önce İnebolu'nun 3 mil açığına trol ağı bıraktıklarını söyledi.

O zaman ağı çekmeye çalıştıklarını ve çok ağır olduğu için bunu yapamadıklarını dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:

"Yasak bölgede ağ çektiğimiz zannedilmesin diye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığından gerekli izinleri aldık. Sahile yaklaştığımızda 13 metre derinlikte, ağırlıktan halat koptu. Ağırlık, denizin dibinde kaldı. Kaldığı yere bir marka vurduk, öyle bıraktık. Ağırlığın ne olduğuna bakmak için 6 ay sonra dalgıç arkadaşlarla tekrar gittik. Baktık ki uçak parçası. Bunu tekrar oradan bağladık. Limana çekecektik, çekemedik. Bunu yapamayınca dışarı çektik ve iki metreye kadar indirdik. Orada bıraktık. Dalgıç arkadaşlar orada uçağın gövdesinin, bir kanadının, bir lastiğinin olduğunu söyledi."

Enkazın hangi uçağa ait olduğu araştırılıyor

Doğanyurt Kaymakamı ve İnebolu Kaymakam Vekili Ejder Demir ise Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinin konuyla ilgili denizde araştırma yaptığını aktardı.

Enkazın görüntülerinin ekipler tarafından çekildiğini anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Uçağın askeri mi sivil mi olduğunu henüz bilmiyoruz ancak üzerinde mühimmat ve silah bulunmadığı belirlendi. Enkazda eski balıkçı ağları görüldü. Bu nedenle eski bir enkaz olduğunu tahmin ediyoruz. Yaptığımız araştırmada, İnebolu açıklarında 1967 yılında bir uçağın düştüğünü ve pilotun paraşütle atlayıp kurtulduğunu belirledik. Bulunan enkazın bu uçağa ait olabileceği değerlendiriliyor. Valiliğimize durumu bildirdik. Talimat bekliyoruz."

Demir, bölgeye şamandıra yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

BALIKÇILARIN AĞINA UÇAK ENKAZI TAKILDI

Yorumlar

wanna be ~ 10 yıl önce
F-84F kuyruğu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sds ~ 10 yıl önce
Uçağın motoru duruyorsa iyi. 10000-15000 lira değerinde altın,platin,vb gibi değerli madenler vardır uçak motorlarında. Geri dönüşüm yaptırırsa 300-500kg balık alır o para ile :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın sds ~ 10 yıl önce
yorumunuza hayran kaldım sanırım havacı değilde balık halcisi yada hurdacısınız o tarih ve o tayyareye yaklaşımınız alkışlanacak türde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000