21 Temmuz 2008, Pazartesi 16:53:21

BAKÜ’DEN KARS’A İLK TAYYARE İNDİ

Azerbaycan'dan Kars'a ilk uçak seferi düzenlendi. Azerbaycan milletvekili Fettah Haydarov, “ Bakü’den Kars’a kendi tayyaremizle indik” dedi.
  • ben karsın arpaçay tarafındanım...annemin tarafıda akyaka ama iki tarafıda çok seviyorum karsa herşeyim feda olsun karsllara ailemiz tarafından selam olsun kendinize iiyi bakın ....
  • Özlenen hasret bitti. kars valisine azerbaycan konsolosuna ve emeği olan uçağı getiren.yaşar yalçın ve şentürk çobanoğluna teşekür ederiz. inşallah bu uçak sürekli olur.
  • Bakü/kars hattının açılması çok önemli bir proje, belliki Azerbaycan tarafından düşünülmüş, çok doğru ve stratejik bir proje, bunun Nahcivan/Kars ve Tebriz/Kars hattıyla mutlaka desteklenmesi lazım umarım boş işlerle uğraşmayı bırakıpta biz de bu tür stratejik projeler geliştirebiliriz. Boş işlerle uğraşanların dikkatine sunulur.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'den sabah saat 08.00'da kalkan uçak, saat 09.00'da 40 yolcusuyla birlikte Kars Havaalanı'na iniş yaptı. 40 yolcunun bulunduğu uçakta Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vakif Sadıkof, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Azerbaycan milletvekilleri ve basın mensupları yer aldı.

 

Vali Ufuk Erden kardeşlik adına önemli bir adım atıldığını belirterek "Azerbaycan Hava Yolları ile ülkemize gelen Azerbaycanlı kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu tarihi hafta, aynı zamanda sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan ve Gürcistan Devlet Başkanı demiryolu temel atma töreni için burada olacaklar. Kardeşlik adına önemli bir adım artık sözde değil gerçek projelerle kardeşlik bağları kuvvetlenmektedir" dedi.

 

Azerbaycan Milletvekili Fettah Haydarov ise kendisinin daha önce Kars Havaalanı'nın açılış törenine geldiğini ifade ederek "Şükür Allah'a ki on altı yıl önce açılışında iştirak eylediğimiz havaalanına Bakü'den kendi tayyaremizle yere indik" diye konuştu.

          

BAKÜ’DEN KARS’A İLK TAYYARE İNDİ

Yorumlar

esra ~ 16 yıl önce
ben karsın arpaçay tarafındanım...annemin tarafıda akyaka ama iki tarafıda çok seviyorum karsa herşeyim feda olsun karsllara ailemiz tarafından selam olsun kendinize iiyi bakın ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARSLI ~ 16 yıl önce
Özlenen hasret bitti. kars valisine azerbaycan konsolosuna ve emeği olan uçağı getiren.yaşar yalçın ve şentürk çobanoğluna teşekür ederiz. inşallah bu uçak sürekli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 16 yıl önce
Bakü/kars hattının açılması çok önemli bir proje, belliki Azerbaycan tarafından düşünülmüş, çok doğru ve stratejik bir proje, bunun Nahcivan/Kars ve Tebriz/Kars hattıyla mutlaka desteklenmesi lazım umarım boş işlerle uğraşmayı bırakıpta biz de bu tür stratejik projeler geliştirebiliriz. Boş işlerle uğraşanların dikkatine sunulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000