31 Ocak 2014, Cuma 08:10:20

BAKANLIKTAN VİZE BAŞVURUSU AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, turistik veya ticari amaçlarla yapılacak vize başvurularının bakanlığın Yurtdışı Temsilciliklerinden veya Elektronik Vize Başvuru Sistemi’nden (www.evisa.gov.tr) gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
  • Cok akilli ve dogru bir karar.Ben simdi uyuz Ingiltereye kolay gidemiyorum diye,ingilizin de ayni derdi yasamasini istemem.Sonucta gelip para harcayacak.Bu uygulama kesinlikle ziyaretci sayisini artirir.Tebrik ederim.
  • Yaşlı kategoriler için çok sıkıntı olacak gösteriyor.Holanda,Belçıka ve Skandinav ülkeleri Su demeki ortalama 10000 ve 25000 turist azalma.zaman gösterecek bunu.
  • Vatandaşını bu kadar hor gören,korumayan,kollamayan başka bir devlet var mıdır acaba ? Adamlara her türlü kolaylık sağlansın, ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa korusun,beslesin,desteklesin sonra sadece kimliği ile ülkeme gelsin istediği gibi gezsin ben de onların ülkelerine gitmek istediğimde vize aracı kurumları ve konsolosluklarca soyulayım,hakaret işiteyim,bilgilerim ellerine geçsin !!!! Hani güçlenmiştik ? Hani herkes bize gıpta ediyordu? Hani ağırlığımız ,prestijimiz artmıştı? Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır unutmayın ey sözüm ona yöneticiler !!!!!
  • Bİr de diyorlarki "mütekabiliyet esastır" Ben aylık 10.000 tl gelirime rağmen elimde bir tomar belgeyle konsolosluk kapılarında gezip nerdeyse seyahat masrafı kadar vize masrafı yapacağım adam 2 tıkla vize alıp gelecek, sevsinler böyle mütekabiliyeti :D Dışişleri kendi memurları gezsin diye uğraşacağına vatandaşın işlerini kovalasın

Dışişleri Bakanlığı, turistik veya ticari amaçlarla yapılacak vize başvurularının bakanlığın Yurtdışı Temsilciliklerinden veya Elektronik Vize Başvuru Sistemi’nden (www.evisa.gov.tr) gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 11 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca, 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle hudut kapılarında bandrol ve kaşe vize uygulamasının sona ermesinin öngörülmekle birlikte, geçiş döneminde 2014 yılı turizm sezonu dahil mevcut uygulamanın bir süre daha devam ettirilmesi yönünde gerekli önlemlerin alınmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Turistik veya ticari amaçlarla yapılacak vize başvuruları Bakanlığın Yurtdışı Temsilciliklerinden veya Elektronik Vize Başvuru Sisteminden (www.evisa.gov.tr) gerçekleştirilebilecektir. 2013 yılında uygulamaya başlatılan Elektronik Vize Başvuru Sistemi üzerinden, internet bağlantısı olan her noktadan halihazırda ortalama 3 dakika içinde kolay bir şekilde e-Vize alınması mümkün olabilmektedir. E-Vize altyapısının güçlendirilmesi ve buna paralel alınacak bazı önlemlerle vizeye tabi yabancı uyrukluların pratik yöntemlerle vize temin etmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır” denildi.

Bu düzenleme kapsamında 11 Nisan 2014 tarihi öncesinde, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerine ek olarak Hollandaca, Norveççe, Lehçe, Almanca, Arapça ve Çince dillerinin e-vize sistemine ekleneceği kaydedildi.

Visa ve Master Card kredi kartlarına ek olarak, yaygın kullanımda olan diğer kredi kartları ve banka kartlarıyla da ödeme imkânının sağlanacağı düzenlemede, Türkiye’ye yolcu taşıyan anlaşmalı havayolu şirketlerinin ofislerinden ve havaalanlarındaki bürolarından da e-Vize alınabilmesini teminen gerekli altyapının kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Bu düzenleme kapsamında, tur operatörlerinin grup e-Vize başvurusunda bulunup toplu ödeme yapabilecekleri ve vize alamadan ülkeye gelen yabancıların havaalanlarına yerleştirileceği e-Vize Kioskları üzerinden de e-Vize alabilecekleri açıklandı.

Havaalanlarındaki beklemeleri de tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni uygulamaya geçişte yaşanabilecek sıkıntıların aşılabilmesine yönelik olarak ilgili tüm kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile eşgüdüm içinde gerekli çalışmaların sürdürüldüğü vurgulanarak yeni uygulamanın en kısa sürede hizmete sunulacağı belirtildi.

BAKANLIKTAN VİZE BAŞVURUSU AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok akilli ve dogru bir karar.Ben simdi uyuz Ingiltereye kolay gidemiyorum diye,ingilizin de ayni derdi yasamasini istemem.Sonucta gelip para harcayacak.Bu uygulama kesinlikle ziyaretci sayisini artirir.Tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaşlı kategoriler için çok sıkıntı olacak gösteriyor.Holanda,Belçıka ve Skandinav ülkeleri Su demeki ortalama 10000 ve 25000 turist azalma.zaman gösterecek bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
o kastettiğiniz ülkelrdeki yaş grubu interneti rahatlıkla kullanabiliyor..
Yazık !!! ~ 10 yıl önce
Vatandaşını bu kadar hor gören,korumayan,kollamayan başka bir devlet var mıdır acaba ? Adamlara her türlü kolaylık sağlansın, ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa korusun,beslesin,desteklesin sonra sadece kimliği ile ülkeme gelsin istediği gibi gezsin ben de onların ülkelerine gitmek istediğimde vize aracı kurumları ve konsolosluklarca soyulayım,hakaret işiteyim,bilgilerim ellerine geçsin !!!! Hani güçlenmiştik ? Hani herkes bize gıpta ediyordu? Hani ağırlığımız ,prestijimiz artmıştı? Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır unutmayın ey sözüm ona yöneticiler !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwerty ~ 10 yıl önce
Bİr de diyorlarki "mütekabiliyet esastır" Ben aylık 10.000 tl gelirime rağmen elimde bir tomar belgeyle konsolosluk kapılarında gezip nerdeyse seyahat masrafı kadar vize masrafı yapacağım adam 2 tıkla vize alıp gelecek, sevsinler böyle mütekabiliyeti :D Dışişleri kendi memurları gezsin diye uğraşacağına vatandaşın işlerini kovalasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000