18 Şubat 2018, Pazar 09:31:42

Bakanlar Kurulu'ndan DHMİ'ye yetki

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla yurt dışında şirket kurma izni verdi.
  • Bu bademler daha havalimanında kuşla başa çıkamıyorlar yurt dışında ne yapacaklar.
  • devlet memur mantığı, yurtdışında nasıl iş yapar. her şeyi özelleştiriyoruz. iş allah husran olmaz.
  • Alım var mı?
  • Personel alımı KPSS'yle mi olacak?
  • Türkiye’de çok nitelikli ve kıymetli iş yapan Dhmi başarılı çalışmalarına yurt dışında devam edip devletin sırtına biraz daha kambur olmaya devam edecek. Dhmi gibi kurumlara niye ihtiyaç duyulur anlamam. Havalimanını kime verirsen işletmeyi de ona ver gitsin, hem istihdamı artırır hem de devletin sırtındaki yükü azaltırsın. Hem vergi gelirin de artar. Kamu gücü elinde olan standart iş de yapmaz, kurallar esner. Niteliksiz adamlar istihdam edildiği için toplam kalitede olmaz. Ak parti hükümeti olmasına rağmen istihdam edilenlerde ak parti zihniyetinden uzak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne yurt dışında şirket kurma yetkisi verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda DHMİ'nin bağlı bulunduğu bakanlığın olur vermesiyle şirket kurabileceği ve bu şirketin sermayesinin en fazla 100 milyon Dolar veya karşılığı Türk Lirası olacağı belirtildi.

Kurulacak şirketin yüzde 50'den fazla hissesi DHMİ bünyesinde bulundurulacak. Şirket yönetimi de Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde olacak.

İşte Bakanlar Kurulu tarafından alına o kararın tam metni:



Bakanlar Kurulu'ndan DHMİ'ye yetki

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Badem ~ 6 yıl önce
Bu bademler daha havalimanında kuşla başa çıkamıyorlar yurt dışında ne yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yucelll ~ 6 yıl önce
devlet memur mantığı, yurtdışında nasıl iş yapar. her şeyi özelleştiriyoruz. iş allah husran olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS'ye ~ 6 yıl önce
Alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tu 144 ~ 6 yıl önce
Personel alımı KPSS'yle mi olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 6 yıl önce
Türkiye’de çok nitelikli ve kıymetli iş yapan Dhmi başarılı çalışmalarına yurt dışında devam edip devletin sırtına biraz daha kambur olmaya devam edecek. Dhmi gibi kurumlara niye ihtiyaç duyulur anlamam. Havalimanını kime verirsen işletmeyi de ona ver gitsin, hem istihdamı artırır hem de devletin sırtındaki yükü azaltırsın. Hem vergi gelirin de artar. Kamu gücü elinde olan standart iş de yapmaz, kurallar esner. Niteliksiz adamlar istihdam edildiği için toplam kalitede olmaz. Ak parti hükümeti olmasına rağmen istihdam edilenlerde ak parti zihniyetinden uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 6 yıl önce
Cehalet başa bela. Dhmi nin verdiği vergiyi geliri araştır sonra kambur de bu kurum para basıyor
Bol bol ~ 6 yıl önce
Alacaklarını erteleyecek kadar bol kazanıyor evet
Para mı basıyor ~ 6 yıl önce
Biz dhmi’de Çalışıyoruz, ne olduğunu sizden daha iyi biliriz Türkçe öğrenelim önce
a ~ 6 yıl önce
bu kadar saçmalamak için çok mu düşündün. uyuyan güzel seni.
gereksiz ~ 6 yıl önce
Senin derdin DHMİ değil, DHMİ'ye alınanlar AKP ürünümü değilmi...
DHMİ HK. ~ 6 yıl önce
DHMİ GN MD Türkiye’mizin güzide kurumlarından bir tanesidir.Devlet yönetiminde devamlılık ve hizmet esastır.Kimi meydanlarımız zarar etse dahi kimi meydanlarımızın yüksek kar marjları bu zararları karşılayıp öte dahi geçmektedir.Kurumlar vergisinde hemen hemen her sene top listede DHMİ görmek gurur vericidir.Kaliteli insan profili özel sektörlerden az değildir.Ağız burun kıvırıp beğenmemek Devlet kurumu olduğu İçin caf caflı reklamlarının olmayışındandır.Kısacası Türkiye’mize katkısı oldukça fazladır.
Wwqq ~ 6 yıl önce
Doğruluk payı yok değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000