01 Şubat 2012, Çarşamba 16:10:23

BAKAN'DAN KONYA HAVAALANI AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yeni yatırımlarla Konya Havaalanı'nın çok daha iyi koşullara sahip bir havaalanı olarak faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı...
  • http://www.airporthaber.com/bolu-ya-iki-havaalani-mujdesi--38233h.html Konya Büyükşehir Beledi'ye başkanı'na örnek olur inşallah..
  • Konya seferleri yine iptal, Cat II olsa yine iptal olacak mıydı, muhtemelen olmayacaktı, demek ki neymiş, altyapı önemliymiş..
  • Senin milliyetin ne kardes? Sana 2 sey soyleyeyim, birincisi 2-3 senedir bir tek Israil ucagi gelmedi Turkiye'ye, bilip bilmeden konusup milleti yanlis bilgilendirme. 2ncisi Turk ucaklari yuzlerce sorti yapiyor demissin, yarin savas ciktiginda o sorti yapan Turk ucaklari koruyacak seni, o zaman anlayacaksin. Bu arada ilk sorumu yeniden sorayim? Senin milliyetin ne, Turk ucagi ucmasindan rahatsiz oluyorsun?
  • kendin yazmışsın hatay valiliği diye. valilik kime bağlı, kimi temsil ediyor bulunduğu şehir de? devleti değil mi? başındaki validen en kucuk personele kadar oraya atamaları yapan kim, hükümet değilmi? o zaman sen neyi savunuyorsun şimdi bi de onu anlat bakalım. bu olan felaketmiş.:)) peh peh peh, sen gider milyonlarca yılda oluşmuş gölü zorla kurutup, onun da tam ortasına havaalanı yaparsan elbette ilk fazla yağışta orası ada haline gelir. allah boyle felaketlerle başa çıkabilmek için beyin vermiş. beynini kullanıp ilim irfan öğrenir, uygularsan başına bunlar gelmez. adamlar okyanusun ortasına havaalanı yapıyor kıyıdan 10km açıkta, bizim karada ki havaalanını su basıyor. sence de tuhaf değil mi? durmak yok, biat'a devam...
  • konya havalimanına iki şirket iniş yapabilir fakat askeri uçaklar türk ve israil uçakları günde yüzlerce sorti yapıyor .arkadaşına uzaylı diyeceğine bilmeden yorum yapma
  • HATAY HAVAALANINI HATAY VALİLİĞİ YAPTI ULASTIRMAYA VERDİ BU BİR FELAKETTİRİ VANDADA DEPREM OLDU ONUDA SORGULASANA DEPREMİDEMİ SAYIN BASARIL I BAKANIMAZ YAPTI. HAKSIZLIK ETMİYELİM. EN BASARILI BAKANIMZ ALLAH RAZI OLSUN YAPTIĞI HİZMETLERDEN.
  • sanki çok kolay hv alanı kurmak ve işletmek olumsuz yorum yapan kardeşim her şey birazda zamana bağlı yani seninkide hem beş kuruş olsun hemde şoför mahali olsun misali kusurada bakma bu ülkenin kaynakları en rantabl şekil de kullanılıyor sayın bakanımıza verdiği cevap ve icraatı için teşekkürler Adıyaman.
  • binali bey, şu hatay havaalanını da anlatsaydı. her turlu uyarıya ve bilimadamlarının karşı koymalarına rağmen, golun tam orta noktasına kondurdukları havaalanının içler acısı hali hakkında da bilgiler verip, ceplerimizden boşa harcadıkları milyonlarca liranın da kimler ve hangi şirketler nedeniyle sel sularına kapıldığını da anlatsaydı. hadi hiç bir şey yapamıyordun,, oradan başka yer yoktu (vardı tabii, bomboş alanlar dolu etrafta) ama bari havaalanını sadece 2 metrelik bir dolgu ile, sadece ve sadece 2m yuksek yapmayı akıl etmış olsaydınız şimdi bizlerin paraları, zamanı , emeği vs. vs. ziyan edilmemiş olacaktı.
  • Bakan aciklamis , yeni terminal binasi yapilacak, 1 milyon yolcu kapasitesi 3 milyona cikacak, yeni apron ile 3 yerine 8 ucaklik park sahasi olacak demis. X-Ray cihazinda sira beklememek icin illa yeni bir havaalani mi olmasi lazim. O kadar zengin mi bu devlet, bu millet? Bir arkadas da kuledeki kontrolor asker demis, koyarsin kuleye sivil bir adam, al sana cozum, bunun icin yeni havaalani yapmaya ne gerek var? Askeri havaalani oldugu icin oncelik askeri trafiklerin demisler, senelerdir gider gelirim, askeri trafiklere oncelik verildigini hic gormedim, Konya'ya hic beklemeden indik her zaman. Son olarak, sozde buyuk sehir Konya, sadece 2 sirket, sadece Istanbul'a gidiyor, bu mu buyuk sehir olmak, bu mu yeni havaalani istemek. Ada
  • Aslında bu bir kısır döngü, tek şeritli bir yolda iki araç yan yana gidemez, zaten iki araç yan yana gitmiyor ki neden iki şeritli bir yol yapalım ki demek gibi bir şey bu.. Veriler ve girdiler iyi belirlenip, bilimsel yöntemlerle karar verilmeli.. Tek x-ray cihazının önünde yarım saat sıra beklemese yolcu, uçaklar bu nedenle gecikmeye girmese belki talep artar, talep artınca koltuk arzı artar, yani sefer artar.. Önce altyapının sağlam olması ve ihtiyaçları karşılayacak bir hava alanının Konya'mıza kazandırılması şart bence.. Yatırım bugünü kurtarmak için yapılmamalı, ileri görüşlü olunmalı..
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın 22 Kasım 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sorduğu, "Konya'ya sivil havaalanı yapılması" yönündeki sorusunu yazılı olarak yanıtladı.

Bakan Yıldırım açıklamasında, Konya'ya sivil bir havaalanı yapılmayacağını ifade ederek, "Konya Havaalanı şehre 18 kilometre uzaklığı ile ülkemizdeki şehre en yakın hava alanlarından birisidir. Mevcutta 3bin 350 x 45 metre ebadında 2 pisti mevcut olup, hava seyrüsefer hizmetleri için her türlü cihaz mevcuttur. İhalesi yapılan 24 bin 175 metrekarelik yeni terminal binası ile yılda 1 milyon olan yolcu kapasitesi 3 milyona çıkacaktır. Geçici kabul aşamasındaki ilave Apron ile 3 olan uçak park kapasitesi 8'e yükseltilmiş olacaktır. Netice itibariyle, Konya Havaalanı, tüm sistem, cihaz ve kolaylıkları ile her türlü hava aracı ile ulusal ve uluslararası hava trafiğine hizmet verecek şekilde hizmete açık tutulmaktadır. Kaldı ki, havaalanında askeri faaliyetler nedeniyle iptal edilen herhangi bir uçuş söz konusu olmayıp; yatırımların tamamlanması ile Konya Havaalanı, çok daha iyi koşullara sahip bir havaalanı olarak faaliyetlerine devam edecektir" dedi. 
BAKAN'DAN KONYA HAVAALANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
http://www.airporthaber.com/bolu-ya-iki-havaalani-mujdesi--38233h.html Konya Büyükşehir Beledi'ye başkanı'na örnek olur inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konya seferleri yine iptal, Cat II olsa yine iptal olacak mıydı, muhtemelen olmayacaktı, demek ki neymiş, altyapı önemliymiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Senin milliyetin ne kardes? Sana 2 sey soyleyeyim, birincisi 2-3 senedir bir tek Israil ucagi gelmedi Turkiye'ye, bilip bilmeden konusup milleti yanlis bilgilendirme. 2ncisi Turk ucaklari yuzlerce sorti yapiyor demissin, yarin savas ciktiginda o sorti yapan Turk ucaklari koruyacak seni, o zaman anlayacaksin. Bu arada ilk sorumu yeniden sorayim? Senin milliyetin ne, Turk ucagi ucmasindan rahatsiz oluyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kendin yazmışsın hatay valiliği diye. valilik kime bağlı, kimi temsil ediyor bulunduğu şehir de? devleti değil mi? başındaki validen en kucuk personele kadar oraya atamaları yapan kim, hükümet değilmi? o zaman sen neyi savunuyorsun şimdi bi de onu anlat bakalım. bu olan felaketmiş.:)) peh peh peh, sen gider milyonlarca yılda oluşmuş gölü zorla kurutup, onun da tam ortasına havaalanı yaparsan elbette ilk fazla yağışta orası ada haline gelir. allah boyle felaketlerle başa çıkabilmek için beyin vermiş. beynini kullanıp ilim irfan öğrenir, uygularsan başına bunlar gelmez. adamlar okyanusun ortasına havaalanı yapıyor kıyıdan 10km açıkta, bizim karada ki havaalanını su basıyor. sence de tuhaf değil mi? durmak yok, biat'a devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
konya havalimanına iki şirket iniş yapabilir fakat askeri uçaklar türk ve israil uçakları günde yüzlerce sorti yapıyor .arkadaşına uzaylı diyeceğine bilmeden yorum yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HATAY HAVAALANINI HATAY VALİLİĞİ YAPTI ULASTIRMAYA VERDİ BU BİR FELAKETTİRİ VANDADA DEPREM OLDU ONUDA SORGULASANA DEPREMİDEMİ SAYIN BASARIL I BAKANIMAZ YAPTI. HAKSIZLIK ETMİYELİM. EN BASARILI BAKANIMZ ALLAH RAZI OLSUN YAPTIĞI HİZMETLERDEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanki çok kolay hv alanı kurmak ve işletmek olumsuz yorum yapan kardeşim her şey birazda zamana bağlı yani seninkide hem beş kuruş olsun hemde şoför mahali olsun misali kusurada bakma bu ülkenin kaynakları en rantabl şekil de kullanılıyor sayın bakanımıza verdiği cevap ve icraatı için teşekkürler Adıyaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
binali bey, şu hatay havaalanını da anlatsaydı. her turlu uyarıya ve bilimadamlarının karşı koymalarına rağmen, golun tam orta noktasına kondurdukları havaalanının içler acısı hali hakkında da bilgiler verip, ceplerimizden boşa harcadıkları milyonlarca liranın da kimler ve hangi şirketler nedeniyle sel sularına kapıldığını da anlatsaydı. hadi hiç bir şey yapamıyordun,, oradan başka yer yoktu (vardı tabii, bomboş alanlar dolu etrafta) ama bari havaalanını sadece 2 metrelik bir dolgu ile, sadece ve sadece 2m yuksek yapmayı akıl etmış olsaydınız şimdi bizlerin paraları, zamanı , emeği vs. vs. ziyan edilmemiş olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bakan aciklamis , yeni terminal binasi yapilacak, 1 milyon yolcu kapasitesi 3 milyona cikacak, yeni apron ile 3 yerine 8 ucaklik park sahasi olacak demis. X-Ray cihazinda sira beklememek icin illa yeni bir havaalani mi olmasi lazim. O kadar zengin mi bu devlet, bu millet? Bir arkadas da kuledeki kontrolor asker demis, koyarsin kuleye sivil bir adam, al sana cozum, bunun icin yeni havaalani yapmaya ne gerek var? Askeri havaalani oldugu icin oncelik askeri trafiklerin demisler, senelerdir gider gelirim, askeri trafiklere oncelik verildigini hic gormedim, Konya'ya hic beklemeden indik her zaman. Son olarak, sozde buyuk sehir Konya, sadece 2 sirket, sadece Istanbul'a gidiyor, bu mu buyuk sehir olmak, bu mu yeni havaalani istemek. Ada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslında bu bir kısır döngü, tek şeritli bir yolda iki araç yan yana gidemez, zaten iki araç yan yana gitmiyor ki neden iki şeritli bir yol yapalım ki demek gibi bir şey bu.. Veriler ve girdiler iyi belirlenip, bilimsel yöntemlerle karar verilmeli.. Tek x-ray cihazının önünde yarım saat sıra beklemese yolcu, uçaklar bu nedenle gecikmeye girmese belki talep artar, talep artınca koltuk arzı artar, yani sefer artar.. Önce altyapının sağlam olması ve ihtiyaçları karşılayacak bir hava alanının Konya'mıza kazandırılması şart bence.. Yatırım bugünü kurtarmak için yapılmamalı, ileri görüşlü olunmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000