09 Ağustos 2008, Cumartesi 08:29:19

Bakandan havaalanı açıklaması

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Tarsus civarına yapılacak uluslararası bir havaalanının sadece Mersin'i değil tüm bölgeyi kalkındıracağını belirtti.
  • Adana Mersin arasındaki mesafeyi biri sayın bakanımıza söylesin. Açıklamada bölgeyi kalkındıracak uluslararası bir havalimanının yapımından ve Adana Şakirpaşa havalimanının yetersizliğinden bahsediliyor. Ben yıllardır Adanaya uçarım ve aynı anda 5 ten fazla uçak olduğunu görmedim. Adanada ILS, VOR ve NDB dışında bir de İncirlikte bulunan RAPCON var.Bence bir çok meydanda olmayan kolaylıklara sahip bir meydan ve bu meydanı atıl bırakacak bir meydan yapılması gereksiz diye düşünüyorum.

Bakan Tüzmen, temel atma ve açılışlar yapmak için geldiği Mersin'de yerel Mersin televizyonunda yaptığı açıklamada Türkiye'de lojistik sektörü için en ideal kentlerden birisinin Mersin olduğunu söyledi.

Tarihinde Mersin'in ilk defa kendi hükümetleri döneminde bu kadar ciddi yatırımlar gördüğüne dikkat çeken Tüzmen, "Kara, hava, deniz ve demir yollarının en iyi şekilde kullanılması anlamına gelen lojistik sektörünü için en ideal kentlerden birisi Mersin. Mersin'de lojistik bilincini yayabilmek için etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu önemli bir çalışma olacak. Mersin'de kara, demir ve deniz yolları bağlantısı mevcut. Tek eksiğimiz hava yolu. Bu konuda da Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım buraya geldi ve gerekli açıklamayı yaptı. Zaten havaalanı sözü sadece benim değil Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sözü." diye konuştu.

Havaalanıyla ilgili Adana ile Mersin arasında yaşanan tartışmalara değinen Tüzmen şöyle devam etti: ''Biz sadece bir kenti değil tüm ülkeyi kalkındırmaya çalışıyoruz. Mersin'e yapılacak havaalanına Mersin veya Adana değil, Çukurova Havaalanı diyelim. Şu an Adana'da bulunan havaalanı yetersiz ve genişlemesi için ise yer yok. Mersin'e bir havaalanı, bölgeye ise uluslararası bir havaalanı şart. Bunu dikkate alarak Tarsus civarına uluslararası bir havaalanı yapılacak ve bununla da Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve tüm bölgeyi kalkındırmayı düşünüyoruz."

Mersin'de yıllardır bir türlü çözülemeyen çöp sorunu ile ilgilide açıklamalarda bulunan Tüzmen, "Çöp sorununu ilişkin neler yapabiliriz sorusuna yanıt ararken, büyüklerimiz bize 'Mersin'de çöp işine girme. O iş çok tehlikeli' diye nasihatte bulundular. Biz ise madem ki böyle söyleniyor, 'gidip hem yeri hem de neden halk bu kadar isyan ediyor görelim' diyerek Toroslar'daki alanına gittik ve sıkıntı yaşandığını gördük. Manzaranın bu vahim hali karşısında sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğine inandık. Seyirci kalmayıp riskleri göz önüne alarak girdik. Buna başlarken de Mersinlilere sorunu 6 ayda çözme sözü verdim ve bunu başardım. Çöp sorununu biz çözdük. Bunun aksini iddia edenlere şunu sormak gerekir, 'Madem ki bu kadar kolaydı da neden 10 yıldan beri bekliyordu? Benim gelmem mi bekleniyordu?' Biz yapılması gerekenleri yaptık, herkesi memnun ettik. Küçük hesaplarla kimse uğraşmasın. Çünkü herkes çözümleri kimin bulduğunu biliyor'' diye konuştu.

İktidar, muhalefet ayrımı yapmadan herkesi Mersin İdmanyurdu'na destek olmaya da çağıran Tüzmen, farklı zenginliklerin bulunduğu Mersinde herkesi aynı noktaya odaklanması adına Mersin İdmanyurdu takımının önemine işaret etti.

"Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği yere taşımalıyız" diyen Tüzmen, "Çünkü bu takım, kentin adını çok iyi noktalara taşıyabilecek güce sahip. Mersin İdmanyurdu, şampiyon olacak, buna inancım tam. Ben takıma destek veriyorum ama bazı yerlerde bu çalışmaların adı siyasete bulaştırılıyor. Halbu ki bunun siyasetle alakası yok. Tek gerekçemiz Mersin'i sahiplenmemiz.'' şeklinde konuştu.

Bakandan havaalanı açıklaması

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Adana Mersin arasındaki mesafeyi biri sayın bakanımıza söylesin. Açıklamada bölgeyi kalkındıracak uluslararası bir havalimanının yapımından ve Adana Şakirpaşa havalimanının yetersizliğinden bahsediliyor. Ben yıllardır Adanaya uçarım ve aynı anda 5 ten fazla uçak olduğunu görmedim. Adanada ILS, VOR ve NDB dışında bir de İncirlikte bulunan RAPCON var.Bence bir çok meydanda olmayan kolaylıklara sahip bir meydan ve bu meydanı atıl bırakacak bir meydan yapılması gereksiz diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000