24 Ağustos 2009, Pazartesi 07:41:01

Bakana uçak eleştirisi...

Makam aracını tatile gittiği İspanya'da çaldırdığı için eleştirilere maruz kalan Sosyal Demokrat Partili Sağlık Bakanı Ulla Schmidt şimdi de ordunun uçağını kullandığı için zor durumda...
  • Ayip degil mi ya devletin imkanlarini ozel islerinde kullanmak...Turkiye deki meslektaslarini ornek alsana...Turkiye dekiler ozel islerinde hic devlet imkanlarini kullaniyorlar mi?????Saltanat surup, keyif catiyorlar mi???

Almanya'da genel seçimlere beş hafta kala Sosyal Demokrat Parti (SPD) Sağlık Bakanı Ulla Schmidt yüzünden yine zor bir durumla karşı karşıya. Schmidt'in makam aracını tatile gittiği İspanya'da çaldırmasının ardından şimdi de Alman Ordusu'na ait uçakla yaptığı iki seyahat tartışılıyor. Medyada yeralan haberlere göre Schmidt, ordunun uçağını iki kez tartışmalı biçimde kullandı. Bunlardan ilkinde somut bir gerekçe olmamasına rağmen seçim bölgesine yakın bir yere gitti. İkinci vakada ise Nürnberg'deki bir parti toplantısının ardından Cenevre'ye uçtu.

2000 euro zarar

Bild am Sonntag gazetesinde yeralan habere göre Schmidt ilk seyahati 26 Nisan'da, ikincisini ise 18 Mayıs'ta yaptı. Bakan ilkinde ordunun uçağının Köln'den Maastricht'e gitmesi talimatını verdi. Aachen yakınlarındaki bir etkinliğe katılan bakan daha sonra ordunun uçağıyla ABD'ye gitmek üzere Münih Havaalanı'na uçtu. Gazete, Schmidt'in Köln'den Münih'e uçması halinde 2000 euro tasarruf yapabileceği yorumunu yaptı.  

Trafiğe yakalanabilirdi

Sağlık Bakanlığı medyada yeralan bu haberleri doğruladı. Ancak bakanlık Schmidt'in görevi sırasında yaptığı bu seyahatlerde, başka seçeneklerin de fiyat açısından araştırıldığını, bunun üzerine bakanın ordunun uçağını kullandığını belirtti. Bakanlık ayrıca Schmidt'in Aachen'den Köln'e karayoluyla gitmesi halinde, trafiğe yakalanma tehlikesi olabileceğini de vurguladı.  

Cenevre seyahati

Leipziger Volkszeitung ise Schmidt'in tartışmalı diğer seyahatini ele aldı. Gazete bakanın 18 Mayıs'ta Nürnberg'deki bir parti toplantısından ordunun uçağını kullanarak Cenevre'ye gitmesini eleştirdi. Schmidt'in sözcüsü, ise Schmidt'in Cenevre'ye Sosyal Demokrat Partili politikacı kimliğiyle değil, Sağlık Bakanı sıfatıyla gittiği hatırlatmasını yaptı.

Sağlık Bakanı Schmidt İspanya tatiline makam aracıyla gittiği için eleştirilmişti. Ancak konuyu inceleyen Federal Sayıştay, bakanın yönetmeliklere uygun hareket ettiğini açıklamıştı.

Bakana uçak eleştirisi...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ayip degil mi ya devletin imkanlarini ozel islerinde kullanmak...Turkiye deki meslektaslarini ornek alsana...Turkiye dekiler ozel islerinde hic devlet imkanlarini kullaniyorlar mi?????Saltanat surup, keyif catiyorlar mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000