25 Eylül 2017, Pazartesi 08:43:05

Bakan Zeybekçi: "Boeing ile uzlaştık"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bizim, sadece Boeing uçak serilerini yapan değil, o teknoloji, kültür, anlayış ve Ar-Ge ile tedarik zincirinin ayrılmaz parçası haline gelebilecek Türk şirketleri üretmemiz lazım" dedi.
  • Merkeze kaç para gidiyor acaba ??
  • Ülke olalım yani. Boeing kaymağını yesin biz amelelik yapalım. Büyüklerimiz bize bunu uygun görüyorsa .....
  • Boğaz'da tapuda arsa görünen yalıyı milyonlarca dolara alan büyük sanayici bakan neler demiş vayy beeee...
  • Sakın sabancı'nında telaffuzu kötü idi ama Türkiye' ye teknoloji alanında birçok ilkleri yaşamıştır.
  • Vay be adam daha Boeing ı telaffuz edemezken Boeing i yerlileştirme peşinde cahillik zor zanaat nirvanalarda ha unutmadan seçimlerden önce bir milli uçak vardı ne oldu yahu ona
  • birakin avrupayi oturun boeing ile konuuşn goruşun ve boeing parça tedarikçiliği yapin..milyar dolarlik işdir..yapabilirseniz..ustun teknoloji gerektirir ciddi kapofe teknisyen ve muhendis gerektirir..hadi bakalim..

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Boeing ile gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin, “Boeing tedarik zincirine uygun Türk  şirketleri yaratmak, Boeing’i Türk haline getirmek. Bizim sadece Boeing uçak serilerini yapan değil, o teknoloji, kültür, anlayış ve Ar-Ge ile tedarik zincirinin ayrılmaz parçası haline gelebilecek Türk şirketleri üretmemiz lazım. Bu konuda onlarla uzlaştık” dedi. Bakan Zeybekci, New York’ta Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) açılışının ardından basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. Zeybekci, Boeing ile gerçekleştirilen görüşmelere yönelik değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

500 milyon $’lık ihracat

“Boeing’in bir görüşme talebi vardı. Boeing tedarik zincirine uygun  Türk şirketleri yaratmak, Boeing’i Türk haline getirmek. Tabii ki uçak üreticisi olarak değil. Boeing’den tüketici olarak sadece uçak almak değil, eğitim alanında, bakım teknolojileri alanında, bazı parçaların yapılması  anlamında, koltuk, gövde gibi iç donatıları anlamında her şeyine talibiz. Onlara  dedik ki bize net olarak, somut, önümüzdeki 2-3 yılla ilgili bir yol haritası oluşturalım. Bizim, sadece Boeing uçak serilerini yapan değil, o teknoloji, kültür, anlayış ve Ar-Ge ile tedarik zincirinin ayrılmaz parçası haline  gelebilecek Türk şirketleri üretmemiz lazım. Bu konuda onlarla uzlaştık. Bu konudaki şu andaki hedef de 150-160 milyon dolar civarında Boeing’e yapılan ihracatı, 500 milyona doğru çıkarmamız. Alıcı olarak ilk 10’lar seviyelerindeyiz. Şirketleri, bizim  standartlarımızı geçebilecek hale getireceğiz, onlardan ürün alır hale  getireceğiz. Şimdi koordine olamıyoruz. Bizim sıkıntımız, satın alan elimizle, bunları çabalayan elimizin birbirinden haberi yok.”

Almanya ambargosu mantıksız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya’nın askeri ambargolarına otomotiv sektörü, Vestel ve Arçelik’i de dahil edeceği iddialarının yöneltilmesi karşısında, “Böyle şeyleri konuşmalarını akli, mantıki ve reel görmüyorum. Birbiri ile ekonomik ortak olan iki şeyden bahsediyoruz. Sadece net alışverişi 160 milyar dolar”  değerlendirmesini yaptı. (Vatan)

Bakan Zeybekçi: "Boeing ile uzlaştık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Merkez ~ 6 yıl önce
Merkeze kaç para gidiyor acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 6 yıl önce
Ülke olalım yani. Boeing kaymağını yesin biz amelelik yapalım. Büyüklerimiz bize bunu uygun görüyorsa .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yırtık donlu ~ 6 yıl önce
Boğaz'da tapuda arsa görünen yalıyı milyonlarca dolara alan büyük sanayici bakan neler demiş vayy beeee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telaffuz ~ 6 yıl önce
Sakın sabancı'nında telaffuzu kötü idi ama Türkiye' ye teknoloji alanında birçok ilkleri yaşamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ~ 6 yıl önce
Vay be adam daha Boeing ı telaffuz edemezken Boeing i yerlileştirme peşinde cahillik zor zanaat nirvanalarda ha unutmadan seçimlerden önce bir milli uçak vardı ne oldu yahu ona

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spontane ~ 6 yıl önce
Doğum odasında bekliyor.
Spontaneye ~ 6 yıl önce
Elini sok cikar
camarothy ~ 6 yıl önce
birakin avrupayi oturun boeing ile konuuşn goruşun ve boeing parça tedarikçiliği yapin..milyar dolarlik işdir..yapabilirseniz..ustun teknoloji gerektirir ciddi kapofe teknisyen ve muhendis gerektirir..hadi bakalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000