24 Mayıs 2012, Perşembe 14:48:32

BAKAN YILMAZ SORU ÖNERGESİNİ YANITLADI...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda son 10 yılda 37 adet uçak kazasının meydana geldiğini, 27 subayın şehit olduğunu bildirdi...
  • "Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır" "Bakım bir komutanlık sorumluluğudur" "Yapılmamış bakım yapılmamış sayılır" "Birlik ve beraberlik kader-i ilahiden gayrı tüm güçlükleri yener". Sloganlar iyi de, hep bu "birlik ve beraberlik" sloganının gereği yapılıyor, pilot göçtüyse, giydir pilotajı, kalanlar kurtulsun. Görevlerini bir ibadet ciddiyetiyle yapan bakım personelini (sivil havacılıkta teknik deniliyor) ve pilotlarımızı tenzi ederek, durumun sivil havacılıkta daha da ciddi boyutlarda olduğunu söyleyebilirim. Yılda 35-40 şehitten, 10 yılda 27 şehide düşmesi önemli bir gelişme, eğitim ve harbe hazırlık seviyesinden feragat etmeden emniyetin ve etkinliğin artması daha da iyi bir gelişme. Teknoloji ve lojistik problemlerin çözümü emniyeti getirdi, bedelini koç yiğitler canlarıyla ödediler. Hepsinden Allah razı olsun, vatan toprağında huzur içinde istirahat etsinler.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın soru önergesine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın verdiği yanıt, İzmir'in Foça ilçesinde düşen askeri eğitim uçağının üretim tarihinin 1964 olduğunu, 46 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde eğitim uçuşu yapmakta olduğunu ortaya koydu.

153 EĞİTİM UÇAĞI VAR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde 153 eğitim uçağı mevcut olduğunu belirterek, "T-38 model uçaktan 1979-1994 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden 68 adet; T-41 model uçaktan 1972-1989 yılları arasında ABD'den 25 adet; SF-260 model uçaktan 1991-1995 yılları arasında, İtalya'dan 35 adet; KT-1T model uçaktan 2010 yılından itibaren Güney Kore'den 25 adet eğitim uçağı tedarik edilmiştir" dedi.

25 KT-1T eğitim uçağının halen İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığında pilot eğitimlerinde kullanılmakta olduğuna işaret eden Milli Savunma Bakanı, "Proje sözleşmesine göre 2012 yılı sonuna kadar toptan 40 adet KT-1T eğitim uçağının envanterde olması planlanmaktadır" dedi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA 10 YILDA 37 UÇAK KAZASI MEYDANA GELDİ

Milli Savunma Bakanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığında son 10 yılda 37 adet uçak kazası meydana geldiğini, 27 subayın şehit olduğunu belirterek "Şehit olan subayların ailelerine Uçuş, Paraşüt, Denizaltı ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu gereği nakdi tazminat verilmekte ve ayrıca üye olduğu veya bağışta bulunduğu dernek/vakıflardan nakdi yardım yapılmaktadır" dedi.

İZMİR FOÇA'DA DÜŞEN EĞİTİM UÇAĞININ ÜRETİM TARİHİ 1964

Milli Savunma Bakanı, İzmir'in Foça ilçesinde düşen askeri eğitim uçağının üretim tarihinin 1964 olduğunu belirterek, "46 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde eğitim uçuşu yapmaktadır" dedi. (Sabah)

BAKAN YILMAZ SORU ÖNERGESİNİ YANITLADI...

Yorumlar

SLOGANLAR ~ 12 yıl önce
"Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır" "Bakım bir komutanlık sorumluluğudur" "Yapılmamış bakım yapılmamış sayılır" "Birlik ve beraberlik kader-i ilahiden gayrı tüm güçlükleri yener". Sloganlar iyi de, hep bu "birlik ve beraberlik" sloganının gereği yapılıyor, pilot göçtüyse, giydir pilotajı, kalanlar kurtulsun. Görevlerini bir ibadet ciddiyetiyle yapan bakım personelini (sivil havacılıkta teknik deniliyor) ve pilotlarımızı tenzi ederek, durumun sivil havacılıkta daha da ciddi boyutlarda olduğunu söyleyebilirim. Yılda 35-40 şehitten, 10 yılda 27 şehide düşmesi önemli bir gelişme, eğitim ve harbe hazırlık seviyesinden feragat etmeden emniyetin ve etkinliğin artması daha da iyi bir gelişme. Teknoloji ve lojistik problemlerin çözümü emniyeti getirdi, bedelini koç yiğitler canlarıyla ödediler. Hepsinden Allah razı olsun, vatan toprağında huzur içinde istirahat etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000