14 Nisan 2009, Salı 18:16:40

BAKAN YILDIRIM'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hollanda'da meydana gelen uçak kazası ve Kahramanmaraş'ta düşen MedAir Helikopteri ile ilgili açıklamalarda bulundu...
  • bir birini ağırlar.toprağın altı da var
  • ŞİMDİ BİR KURUMUN , SORUMLU OLDUĞU BİR KONU. BİR OLAYLA İLGİLİ OLARAK , YA BU KONUDA BU OLAYDA SENMİ SORUMLUSUN HATA SENDE Mİ Bİ ARAŞTIR... DİYE GÖREVLENDİRİYORSUN... SONRA DA , YA HATA ONLARDA DEĞİLMİŞ DİYORSUN...YA HERKESİ BU KADARMI APTAL ZANNEDİYORSUN KARŞINDA ÇOCUK MU VAR..SN.İNAN VE SN.KIDIK IN BU HAFTAKİ YAZILARINI Bİ OKUYUN VE HERKESİN BİR ZEKAYA SAHİP OLDUĞUNU BİRAZDA OLSA GÖRÜN..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN AİRPORTHABER
  • BU HELİKOPTER KAZA OLAYINDA BİRÇOK ÜSTÜ KAPALI POZİSYONLAR VAR..HAMDOLSUN YAKINDA KOKUSU ÇIKAR
  • Hayret yahu, çabalarımız sonuç verdi heralde. Olmayan "BBP helikopteri"nin artık "MedAir helikopteri" olduğunu görmezden gelmenin, milletten gizlemenin anlamı kalmadığını anlayabildi birileri. Şimdi artık bu "eşek ölüsü" havacılık araçlarını kullanma-ma-da gözterilmesi gereken özen...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, ''Bu cihazın (ELT) cospas-sarsat uydularından, geçen yıl alınan bir kararla, buradan gönderilen sinyallerin daha sağlık değerlendirilmesi bakımından yalancı ve hatalı sinyallere meydan verilmemesi bakımından frekansını değiştirdiler. Kaza yapan helikopterdeki ELT cihazı da değiştirilmişti'' dedi.

Hollanda Ulaştırma Bayındırlık ve Su Bakanı Camiel Eurlings ve beraberindekiler Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Heyetlerarası görüşme öncesinde açıklama yapan Yıldırım, küresel mali kriz ortamında gerçekleşen bu ziyaretin zamanlamasının çok önemli olduğunu ve görüşmelerde Hollanda-Türkiye arasındaki ulaştırma politikalarının görüşüleceğini söyledi.

Hollanda ile küresel mali krizin hafif atlatılması için atılacak adımların görüşüleceğini ifade eden Yıldırım, kriz ortamının sona ermesiyle Hollanda ile yapılan ticaret hacminin daha da artacağını düşündüklerini kaydetti. Ticareti zorlaştıracak her türlü önlemin krizin uzun sürmesi ve derinleşmesine neden olacağını anlatan Yıldırım, görüşmelerde AB kapsamında Hollanda ile birlikte gerçekleştirilen projelerde gelinen noktaların da gözden geçirileceğini belirtti.

Türk Hava Yolları uçağının 25 Şubatta Amsterdam Havaalanına inişi sırasında yaptığı kazanın ardından Hollanda Ulaştırma Bakanı Eurlings ve Başbakan Jan Peter Balkenende'ye gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Yıldırım, ''Kaza araştırmasının en titiz şekilde yürütüldüğünü biliyoruz. Bu konuda tereddütümüz yok. Kaza raporu ortaya çıktıktan sonra şüphesiz her türlü konu tamamen aydınlanmış olacak ve geleceğe yönelik daha emniyetli bir havacılık tesis edilmesi bakımından bir çok tavsiyeyi de bünyesinde bulunduracak'' dedi.

Konuk Bakan Eurlings de ziyaretlerini küresel ekonomik krize karşı bir cevap niteliği taşıdığını söyledi. Küresel mali krizden çıkıldıktan sonra ulaştırma alanında neler yapılabileceğini ilişkin planlamaların bugünden yapılması gerektiğini ifade eden Hollandalı Bakan Eurlings, kriz döneminde, kriz sonrası döneme hazırlık için yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türk Hava Yolları uçağının Amsterdam Havaalanında kaza yaptığı dönemde kendisinin dünyanın diğer ucunda olduğunu anlatan anlatan Eurlings, şöyle konuştu:

''Sizlerin acıyla sarsıldığı o anlarda ekibim hemen benimle temasa geçti ve sizinle hemen doğrudan temasa geçtik. Acınızı kendi acımız kabul ederek, sizinle konuştuk ve paylaştık. Bu vesileyle Hollanda Hükümetinin ve Hollanda halkının başsağlığı dileklerini ve acınızı aynen bizimde hissettiğimizi dile getirmek istiyorum. Bu kazadan sonra başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma tamamen bağımsız bir teşkilat tarafından yürütülüyor. Bana verilen bilgi nihai raporun çıkması aylar alacak olsa bile yakın zamanda ara rapor yayınlanacak.''

Eurlings, ayrıca Türkiye'de AB'ye katılım süreci doğrultusunda reformların devam etmesini kalpten dilediğini belirterek, ''Bütün bunların neticesinde Türkiye AB'nin bir parçası olacaktır'' dedi.

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİNİN DÜŞMESİ

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin Alman ekibin hazırladığı ön raporun hatırlatılması üzerine, Ulaştırma Bakanlığının kazaya ilişkin bir ön raporu daha önce açıkladığını ifade etti.

Kaza araştırma heyetine gözlemci olarak dahil olan yabancı uzmanların çalışmalarını bugün kamuoyuyla paylaştığını dile getiren Yıldırım, ''Aşağı yukarı görüşler, tespitler aynı yönde. Ancak kazanın tamamen aydınlatılması bütün sonuçlarıyla ortaya çıkması zaman alacaktır'' dedi.

Yıldırım, bir başka soru üzerine de ELT cihazlarının düşme ve kaza anında uyduya sinyal göndererek yerin belirlenmesini sağladığını ifade etti. Yıldırım, şunları kaydetti:

''Bu cihazın cospas-sarsat uydularından, geçen yıl alınan bir kararla, buradan gönderilen sinyallerin daha sağlık değerlendirilmesi bakımından yalancı ve hatalı sinyallere meydan verilmemesi bakımından frekansını değiştirdiler. 121,5'tan 406 frekansına geçtiler. 406 frekansa sahip cihazlarla eskilerin değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için tabi bir süre vermemiz lazım. 56 tane tescilli helikopterimiz var. Çünkü imalatçılar tüm dünyada değiştirildiği için bu cihazlar, talebi karşılayamıyor. Bu süreç devam ediyor. Bunlar değiştirildiğinde bu işlemlerde tamamlanmış olacak ama şöyle bir yanlış algılama bir-iki gün önce oluştu, sanki ELT cihazı çoğu helikopterde yokmuş gibi. Kural gereği bütün helikopterde ELT cihası vardır, olmayan dediğiniz bu değiştirilecek olanlardır. Kaza yapan helikopterdeki ELT cihazı da değiştirilmişti."

BAKAN YILDIRIM'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir birini ağırlar.toprağın altı da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ŞİMDİ BİR KURUMUN , SORUMLU OLDUĞU BİR KONU. BİR OLAYLA İLGİLİ OLARAK , YA BU KONUDA BU OLAYDA SENMİ SORUMLUSUN HATA SENDE Mİ Bİ ARAŞTIR... DİYE GÖREVLENDİRİYORSUN... SONRA DA , YA HATA ONLARDA DEĞİLMİŞ DİYORSUN...YA HERKESİ BU KADARMI APTAL ZANNEDİYORSUN KARŞINDA ÇOCUK MU VAR..SN.İNAN VE SN.KIDIK IN BU HAFTAKİ YAZILARINI Bİ OKUYUN VE HERKESİN BİR ZEKAYA SAHİP OLDUĞUNU BİRAZDA OLSA GÖRÜN..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN AİRPORTHABER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU HELİKOPTER KAZA OLAYINDA BİRÇOK ÜSTÜ KAPALI POZİSYONLAR VAR..HAMDOLSUN YAKINDA KOKUSU ÇIKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hayret yahu, çabalarımız sonuç verdi heralde. Olmayan "BBP helikopteri"nin artık "MedAir helikopteri" olduğunu görmezden gelmenin, milletten gizlemenin anlamı kalmadığını anlayabildi birileri. Şimdi artık bu "eşek ölüsü" havacılık araçlarını kullanma-ma-da gözterilmesi gereken özen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000