22 Aralık 2012, Cumartesi 09:14:52

BAKAN YILDIRIM'DAN DİYARBAKIR HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Bakan Yıldırım, Diyarbakır'da yapılacak yeni havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • d.bakır havalimanı kesinllikle ihtiyaçlara cevap vermiyor. türkiyenin 6. en kalabalık nfusuna sahip ili, mevcut havalimanı çok yetersiz ve askeri üs ile iç içe, uçaktan inince ellerinde silah tutan askerleri görünce insan nereye indim diye düşünüyor çok kötü bir manzara. ayrıca diyabakır güneydogu , doğu anadoulyu ve ortadoguyu birbirine bağlayan bir köprü görevini taşıyor .. en kısa zamanda havalimanı yenilenmeli .
  • şu dökülen trilyonlarca liranın bir kısmını bir de doğuda cazurtulu çalışan telsiz frekanslarını iyileştirmek için veyahut meydanlara ils yerleştirmek için kullansanalar daha iyi olacak sanki. işin hep kolay kısmına kaçıyoruz. inşaat, beton, yol vs vs
  • 400 trilyonluk ne yatırım var anlamadım. Baştan aşağı 3 havalimanı yapılır o paraya bence 1 sıfır fazla atılmış. Körük meselesine gelince yanlış bilmiyorsan şuanda DHMİ tarafından işletilen hiçbir terminalde körük yok hepsi YİD ile yapılan havalimanı terminallerinde var.
  • Antalya ve Bodrum havaalanlarindakiler koruk sayilmaz, cunki onlarda koruk yok. Diyarbakir'dakiler akordion gibi olacak, yani gercek koruk. Bakan beyin dedigi o. Anlama sikintisi mi var sizlerde?
  • 10 yıldır hep aynı laflar, yeni havalanı yapıacak diye! aslı yeni terminal binası ,apron ve taksi yolu yapılacak anlamadım 10 yıldır bu yemeği bişirip bişirip önümüze getiriyorlar bir şey yapacaksan yap 10 yıldır yapacağım diyorsun bir 5 yılda konuşacaksın oldu 15 yıl icraat az olunca konuşma çok olur. bakanın 10 yıldır d.bakıra her gittiği konuşmaların birileri çıkarsın hep aynı söylemler.
  • Diyarbakira yakisir. Keske Kahramanmarasa dsa birsey yapilsa bugün ucak istanbul dan 3 saat gecikmeyle kalkti ve saat 14de k.marasa indi ancak istanbula geri kalkamadi cünkü havalimani gece ucuslarina müsait olmadindan sabah saat 05´te kalkacak ucak. Lütfen Sn Bin Ali YIldirim bizim havaalninada bir göz atin ve iyilestirin K.marasli vatandaslarida sevindirin
  • bir diyarbakırlı olarak böyle haberleri duymak gerçekten çok mutlu edici. her seferinde d.bakırın terörle anılması bizi üzüyor.Bu gbi çalışmaların daimi olsun istiyoruz. Birde bakanımız aynı anda 10 uçak uçacak demiş sanırım askeri üsün de bulunduğu yer olduğundan bu lafı kullanmış olabilir. Çünkü gerçekten diyarbakır havaalnı askeriye tarafından çok kullanılan bir havaalanı.
  • dıyarbakır hv alanı sıvıl asker muşterek kulanımlı bır hv alanıdır. sn .bakanın solemek ıstedıgı şey askerı alanda bulunan sıvıl termınal bınasını askerlerın atış alanı dedıgı yere taşımak yanı yenısını orda ınşaa etmek ve buraya pıst ten ıtıbaren baglantı taksı yollarını yapmak.. yoksa oraya yenıden bır pıst yapılması soz konusu dııl. . anadolu da körugu olan ilk meydanda dıy. olacakmış. hyrlı olsn sımdıdn rugu olan hv alanının dıyarbakır olacagını
  • antalya havaalanında uçakların yanaştığı içinden yolcuların yürüyüp uçağa bindiği dikdörtgen prizması borulara ne isim veriliyor, HAYDAR mı?
  • bakan yaptığı açıklamada körüğü olan tek havaalanı demiş!! bodrum havalimanındaki yeni yapılan terminaldeki körüklerden haberi yok gaaliba sayın bakanın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! açıklama yapmadan biraz araştırın bakan bey..

Yapılacak olan yeni havaalanın 400 milyon liraya mal olacağını belirten Bakan Yıldırım, "1,5 yıl içerisinde 30 kilometrelik çevre yolunu da bitireceğiz böylece toplam 43 kilometre çevre yolunu Diyarbakır'a kazandıracağız. Diyarbakır'a nerede hizmet var diyenlere buradan selam olsun. Şuana kadar söylediklerim 1 katrilyonu geçti. 1 katrilyon da devam eden 15 projesi için. Yol, demiryolu proje çalışmaları var. Ama en önemlisi Diyarbakır'ın havaalanı kapalı havaalanı şeklindeydi. Diyarbakır'a yakışmayan bu uygulamayı artık sona erdirmek istedik. 2003 yılında 130 bin ziyaretçisi gelmiş, şimdi ise 1 milyon 800 bin olmuş. Ne kadar artış hesabı siz yapın. O kadar geliştikten sonra bir çözüm geliştirdik. Havaalanının öbür tarafına terminal yapacağız. Burası 'atış alanı' dediler. Neyin atış alanı efendim, şehrin içinde atış alanı mı olur- Hadi yürüyün bakalım. Boşalttık, tertemiz yaptık. Şimdi oraya atış alanı yerine havaalanı yapıyoruz. Türkiye'nin en modern havaalanlarından biri yapılacak. Batman'a güzel bir havaalanı yaptık. Milletvekili ve bakanlarımız sürekli başımıza kakıyor, Batman'a yaptınız, Diyarbakır'a yapmadınız diye. Diyarbakır'a 'daha iyisini yapacağız' dedik. Diyarbakır bu kadar bekledi, bir şeyi daha farklı yapmamız lazım dedik. Havaalanı Anadolu'da, İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra körüğü, köprüsü olan tek havaalanıdır. Aynı anda 10 uçak uçacak. 9 kilometre havaalanı yolu yapıyoruz. Havaalanı 400 trilyonluk bir yatırım. Diyarbakır'a yakışır mı, yakışır" diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM'DAN DİYARBAKIR HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

bölge için önemli ~ 11 yıl önce
d.bakır havalimanı kesinllikle ihtiyaçlara cevap vermiyor. türkiyenin 6. en kalabalık nfusuna sahip ili, mevcut havalimanı çok yetersiz ve askeri üs ile iç içe, uçaktan inince ellerinde silah tutan askerleri görünce insan nereye indim diye düşünüyor çok kötü bir manzara. ayrıca diyabakır güneydogu , doğu anadoulyu ve ortadoguyu birbirine bağlayan bir köprü görevini taşıyor .. en kısa zamanda havalimanı yenilenmeli .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
şu dökülen trilyonlarca liranın bir kısmını bir de doğuda cazurtulu çalışan telsiz frekanslarını iyileştirmek için veyahut meydanlara ils yerleştirmek için kullansanalar daha iyi olacak sanki. işin hep kolay kısmına kaçıyoruz. inşaat, beton, yol vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakamlar Abartılı ~ 11 yıl önce
400 trilyonluk ne yatırım var anlamadım. Baştan aşağı 3 havalimanı yapılır o paraya bence 1 sıfır fazla atılmış. Körük meselesine gelince yanlış bilmiyorsan şuanda DHMİ tarafından işletilen hiçbir terminalde körük yok hepsi YİD ile yapılan havalimanı terminallerinde var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırat ~ 11 yıl önce
Sen önce, Bir havalimanının inşaat maaliyeti neymiş onu araştır,öğren. Üfürme! DHMİ'nin İşlettiği havalimanlarında neden mi körüklü köprü yok? YİD modeliyle inşaa ettiğin havalimanına uçak iniş yaptığında, körükten yolcuyu alırsan bir dünya extra para ödemesi gerekiyor!! anladın?
Gercek koruk ~ 11 yıl önce
Antalya ve Bodrum havaalanlarindakiler koruk sayilmaz, cunki onlarda koruk yok. Diyarbakir'dakiler akordion gibi olacak, yani gercek koruk. Bakan beyin dedigi o. Anlama sikintisi mi var sizlerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaşşş ~ 11 yıl önce
10 yıldır hep aynı laflar, yeni havalanı yapıacak diye! aslı yeni terminal binası ,apron ve taksi yolu yapılacak anlamadım 10 yıldır bu yemeği bişirip bişirip önümüze getiriyorlar bir şey yapacaksan yap 10 yıldır yapacağım diyorsun bir 5 yılda konuşacaksın oldu 15 yıl icraat az olunca konuşma çok olur. bakanın 10 yıldır d.bakıra her gittiği konuşmaların birileri çıkarsın hep aynı söylemler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmaras ~ 11 yıl önce
Diyarbakira yakisir. Keske Kahramanmarasa dsa birsey yapilsa bugün ucak istanbul dan 3 saat gecikmeyle kalkti ve saat 14de k.marasa indi ancak istanbula geri kalkamadi cünkü havalimani gece ucuslarina müsait olmadindan sabah saat 05´te kalkacak ucak. Lütfen Sn Bin Ali YIldirim bizim havaalninada bir göz atin ve iyilestirin K.marasli vatandaslarida sevindirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diyarbakırlı ~ 11 yıl önce
bir diyarbakırlı olarak böyle haberleri duymak gerçekten çok mutlu edici. her seferinde d.bakırın terörle anılması bizi üzüyor.Bu gbi çalışmaların daimi olsun istiyoruz. Birde bakanımız aynı anda 10 uçak uçacak demiş sanırım askeri üsün de bulunduğu yer olduğundan bu lafı kullanmış olabilir. Çünkü gerçekten diyarbakır havaalnı askeriye tarafından çok kullanılan bir havaalanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
dıyarbakır hv alanı sıvıl asker muşterek kulanımlı bır hv alanıdır. sn .bakanın solemek ıstedıgı şey askerı alanda bulunan sıvıl termınal bınasını askerlerın atış alanı dedıgı yere taşımak yanı yenısını orda ınşaa etmek ve buraya pıst ten ıtıbaren baglantı taksı yollarını yapmak.. yoksa oraya yenıden bır pıst yapılması soz konusu dııl. . anadolu da körugu olan ilk meydanda dıy. olacakmış. hyrlı olsn sımdıdn rugu olan hv alanının dıyarbakır olacagını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şafak ~ 11 yıl önce
antalya havaalanında uçakların yanaştığı içinden yolcuların yürüyüp uçağa bindiği dikdörtgen prizması borulara ne isim veriliyor, HAYDAR mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiç gülcem yoktu:) ~ 11 yıl önce
bakan yaptığı açıklamada körüğü olan tek havaalanı demiş!! bodrum havalimanındaki yeni yapılan terminaldeki körüklerden haberi yok gaaliba sayın bakanın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! açıklama yapmadan biraz araştırın bakan bey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000