08 Nisan 2009, Çarşamba 11:58:37

Bakan Yıldırım kazayla ilgili konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu...
  • laleli lions un açıklamaları son derece önemli görünüyor. Helikopterin geçmişi biliniyorsa kim yada kimler buna onay vermiş bunlar ivedilikle soruşturulmalı.Sonuçta birilerinin rantı uğruna bu vatanın 6 evladı hayatını kaybetti.Birileri bunun hesabını sormalı ve birileri de bu hesabı en ince noktasına kadar vermeli belki başkalarına da ders olur.Kırılan kolların yen dışına çıkma zamanı geldi.Hatta geçti bile........ 6 can hesap sorulmasını bekliyor.
  • Ali uçağa bin.Bin ali bin.Bin ali uçağa bin.HasBİNAllah binsene kardeşim
  • Senin IC Fraportla bir ortaklığın olduğu söyleniyor detayları bilmek isteriz.
  • Meteorolojik olumsuzluklar bir yana, sen zaten sabıkalı helikopteri vermişsin adamlara, cin Ali'm. İnternette heryerde makaleleri var. Daha önce ABDde N474SF tesciliyle uçan bu helikopter keçirdiği büyük kazadan sonra ordaki sahipleri tarafından gözden çıkarılmış. Sonra birden cin lambadan çıkmış ve hoop, bizim hurda B206 aynen "berber fil"in envanterine geçivermiş. Helal olsun ama, nasıl da kotardın bu işi de, büyük adamsın sen cin Ali'm. Hem hurda B206 sana sigortadan 1.150.000 papel bıraktı, hem de "berber fil"in gözüne kestirdiği eleman ortadan kalktı, badem bıyıklılara verdiğin gözdağı ve gönderdiğin mesaj da cabası. Allah'tan enkazı aramaya başkaları gitmedi, yoksa bütün bunları sadece ikimiz bilemezdik...
  • Pilot ölünce kazanın nedeni herzaman pilotaj olur.Bu özellikle bizim ülkemize mahsustur.Ülkemizde yaşanan uçak ve helikopter kazalarında araştırmayı yapan kurum,tek başına SHGM olmamalı.
  • ÇOK AYDINLANDIK SAYENDE SAĞOL BE

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin pilotunun "görerek şartlarda" uçuş talebinde bulunduğunu belirterek, "Uçuş planını hazırlayan kaptan "Uçuş planı notamlarını gördüm. Metorolojik şartları inceledim' notu düşerek görerek şartlarda uçmayı istemiştir. Görerek şartlarda uçma tamamen kaptanın sorumluluğundadır" dedi. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom ile Haber-iş arasında imzalanan toplu sözleşme öncesinde gazetecilerin BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Helikopter kazası sonrasında oluşturulan kaza kırım heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü ve elde edilen ilk bulguların açıklandığını ifade ederek konunun kaza kırım heyetinin konusu olduğunu, kaza hakkında yorum yapmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

"ANTEN ÇARPMADA KIRILDI"

Helikopterin anteni kırık olarak kalktığı bilgisinin doğru olmadığını kaydeden Yıldırım, antenin çarpma sonrasında kırıldığının tespit edildiğini söyledi.

Helikopterin görerek şartlarda uçuş talebinde bulunduğunu ve uçuş planının kaptan tarafından hazırlandığını vurgulayan Yıldırım, kaptanın "Uçuş planları notamlarını gördüm. Meteorolojik şartları inceledim" notu düşerek uçtuğunu kaydetti.

Görerek şartlarda uçmanın tamamen kaptanın sorumluluğunda olduğunun altını çizen Yıldırım, "Herhangi bir kimse, görerek şartlarda uçacağı zaman, gerekli uçuş planlarını hazırladığında onu kimse uçuştan alıkoyamaz. Bu sivil havacılık kurallarında Türkiye'de ve dünyada da böyledir. Bu bakımdan yapılan uçuşun kurallara aykırı yönü yoktur" dedi.

Kaptanın her şartlarda uçabileceğini söylemediğini dile getiren Yıldırım, bu kaptanın isteğine bağlı olarak yapılan uçuş şekli olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin "Tek suçlu pilot mu?" sorusu üzerine Yıldırım, öyle bir şey söylemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Nihai raporun ne zaman açıklanacağı sorusuna ise Yıldırım şu yanıtı verdi:

"Bunu söylemek çok zor. Çalışmalar devam ediyor, zamanı çalışmalar belirleyecek. Kaza kırım heyetinin hangi firma veya hangi uzmanla çalışacağını kendi belirliyor. Çalışmalar sonrasında antenin neden kırıldığı ortaya çıkacak. ILT cihazı da yerinde sağlam bulunmuş. Cihaz helikopterin içinde, anten ise helikopterin yüzeyinde. Antenin çarpma sonrasında kırıldığı yer aldı. Ancak bunun kesin nedeni raporda tam yer almadı. Çalışmalar sonrasında belli olacak."

Bakan Yıldırım kazayla ilgili konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
laleli lions un açıklamaları son derece önemli görünüyor. Helikopterin geçmişi biliniyorsa kim yada kimler buna onay vermiş bunlar ivedilikle soruşturulmalı.Sonuçta birilerinin rantı uğruna bu vatanın 6 evladı hayatını kaybetti.Birileri bunun hesabını sormalı ve birileri de bu hesabı en ince noktasına kadar vermeli belki başkalarına da ders olur.Kırılan kolların yen dışına çıkma zamanı geldi.Hatta geçti bile........ 6 can hesap sorulmasını bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali uçağa bin.Bin ali bin.Bin ali uçağa bin.HasBİNAllah binsene kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senin IC Fraportla bir ortaklığın olduğu söyleniyor detayları bilmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Meteorolojik olumsuzluklar bir yana, sen zaten sabıkalı helikopteri vermişsin adamlara, cin Ali'm. İnternette heryerde makaleleri var. Daha önce ABDde N474SF tesciliyle uçan bu helikopter keçirdiği büyük kazadan sonra ordaki sahipleri tarafından gözden çıkarılmış. Sonra birden cin lambadan çıkmış ve hoop, bizim hurda B206 aynen "berber fil"in envanterine geçivermiş. Helal olsun ama, nasıl da kotardın bu işi de, büyük adamsın sen cin Ali'm. Hem hurda B206 sana sigortadan 1.150.000 papel bıraktı, hem de "berber fil"in gözüne kestirdiği eleman ortadan kalktı, badem bıyıklılara verdiğin gözdağı ve gönderdiğin mesaj da cabası. Allah'tan enkazı aramaya başkaları gitmedi, yoksa bütün bunları sadece ikimiz bilemezdik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilot ölünce kazanın nedeni herzaman pilotaj olur.Bu özellikle bizim ülkemize mahsustur.Ülkemizde yaşanan uçak ve helikopter kazalarında araştırmayı yapan kurum,tek başına SHGM olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÇOK AYDINLANDIK SAYENDE SAĞOL BE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000