11 Eylül 2008, Perşembe 13:18:34

Bakan Yıldırım kaza raporunun tarihini açıkladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 30 Kasım 2007'de Isparta'da düşen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, bu ayın sonunda raporun hazır hale geleceğini bildirdi.
  • arkadaşlar bence kazanın en önemli sebebi pilotun kurallara tam olarak uymamasıdır.gece yapılan vor dme yaklaşmalırında prosedürler tam uygulanmazsa,yani meydan kartındaki harita çizilmezse,bu şekilde minimum irtifann altına maniaları görmeden alçalınırsa,ki bunu zamandan tasarruf için yapmıştır rahmetli pilot,sonuçları böyle çok acı olmuştur.
  • Atlasjet Havayolları'nın(uçak mürettebatıyla, uzun süreli olarak, World Focus'tan kiralanmış) Isparta'da düşen uçağı ile ilgili kaza-kırım raporu 9,5 ay oldu hala açıklanamadı. Peki, aynı tip uçak kazasının raporu, nasıl oluyor da İspanya'da 13 gün içinde açıklanabiliyor. Bizdeki bu gecikmeye sebep, acaba nedir?
  • BU ARAŞTIRMAYI KİMLER YAPIYOR? TÜRKİYE'DE BU OLAYLARI ARAŞTIRAN BİR KURUM VAR MI?LÜTFEN BİLGİLENDİRİN.

Yıldırım düzenlediği iftarda basının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Ermenistan'la yumuşayan ilişkinin ulaştırmayı nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Yıldırım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maçı izlemek için Ermenistan'a gitmesinin bölgede barış ve huzur için fırsat yarattığını belirterek, bunu Ermenistan'ın en iyi şekilde değerlendireceğine inanmak istediğini söyledi. Yıldırım, "Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ve siyasi alanda olumlu gelişmeler yaşandıkça buradaki gelişmeler diğer alanlara da yansıyacaktır" dedi.

 "ERMENİSTAN SÖZLE SOYKIRIM İDDİASINDAN VAZGEÇMELİ"

Ermenistan ile Türkiye arasında haftada bir gün karşılıklı uçak seferlerinin yapıldığını anımsatan Yıldırım, bunun tarifeli seferlere dönüştürülmesinin ve seferlerinin artırılmasının iki ülke arasında sivil havacılık anlaşmasının imzalanmasına bağlı olduğunu kaydetti. Türkiye ile barış ve dostluk içinde yaşamasının Ermenistan'ın menfaatine olduğuna işaret eden Yıldırım, aksi halde dünyaya açılma şansının olmadığını dile getirdi. Yıldırım, Ermeni diyasporasının canlı tuttuğu sözde soykırım meselesinden vazgeçmesi halinde buradaki ilişkilerin daha hızlı bir şekilde gelişebileceğini ifade etti.

"ERMENİSTAN'DAN DAVET OLURSA BEN DE GİDEBİLİRİM"

Kars-Tiflis-Bakü Projesi'nin asla Ermenistan'ı baypas eden bir proje olmadığına dikkat çeken Yıldırım, bölgede işbirliğini artırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Yıldırım, projeye Rusya, İran, Nahçivan ve Ermenistan'ın da katılmasının mümkün olduğuna işaret etti. Türkiye hava sahasının Ermenistan'a açık olduğunu, sadece Ermenistan'la siyasi sorunlar yaşandığını kaydeden Yıldırım, "Problem bizden kaynaklanmıyor Ermenistan'dan kaynaklanıyor. Onlarında gerçeği dönüp geçmişe takılıp kalmaması lazım" dedi.

Yıldırım, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyonun sağlanması ve çerçevenin belirlenmesi halinde Ermenistan'a gidebileceğini söyledi.

"RAPORUN NE ZAMAN TAMAMLANACAĞINA BEN KARAR VEREMEM"

Isparta kazasında hayatını kaybedenlerinin yakınlarının hukuki haklarını arayamamasının nedeniyle sitem ettiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, uçak kazasının nedenlerinin Bakanlık tarafından açıklandığını anımsattı. Kaza araştırma raporlarının ne zaman biteceğine karar verenin kendisi olmadığını ifade eden Yıldırım, oluşturulan heyetinin çalışmasında son noktaya gelindiğini, bu ay sonunda raporun hazır hale geleceğini açıkladı.

Bakan Yıldırım kaza raporunun tarihini açıkladı

Yorumlar

virtual pilot ~ 16 yıl önce
arkadaşlar bence kazanın en önemli sebebi pilotun kurallara tam olarak uymamasıdır.gece yapılan vor dme yaklaşmalırında prosedürler tam uygulanmazsa,yani meydan kartındaki harita çizilmezse,bu şekilde minimum irtifann altına maniaları görmeden alçalınırsa,ki bunu zamandan tasarruf için yapmıştır rahmetli pilot,sonuçları böyle çok acı olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fethi ~ 16 yıl önce
Atlasjet Havayolları'nın(uçak mürettebatıyla, uzun süreli olarak, World Focus'tan kiralanmış) Isparta'da düşen uçağı ile ilgili kaza-kırım raporu 9,5 ay oldu hala açıklanamadı. Peki, aynı tip uçak kazasının raporu, nasıl oluyor da İspanya'da 13 gün içinde açıklanabiliyor. Bizdeki bu gecikmeye sebep, acaba nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EX-CABIN CHIEF ~ 16 yıl önce
BU ARAŞTIRMAYI KİMLER YAPIYOR? TÜRKİYE'DE BU OLAYLARI ARAŞTIRAN BİR KURUM VAR MI?LÜTFEN BİLGİLENDİRİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000