19 Haziran 2009, Cuma 11:26:00

BAKAN YILDIRIM: "KAPTAN PİLOT SIKINTIMIZ VAR"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından organize edilen, 19 Mayıs'ın 90. yıl anısına 1. Samsun Gökler Sempozyumu geniş katılımcı kitlesiyle başladı.
  • Süper Kedi rumuzlu yorumcuya tamamiyle katılıyorum. Hv.K.K.lığından hizmet yılını doldurup emekliye ayrılan sadece Nakliye uçaklarını uçak komutanı olarak uçurmuş personeline, yalnızca genel havacılık konularında kurs verilerek yapılacak imtihan sonucu direkt kaptanlık verilmesi hususunda Ulusal Mevzuatımızda revizyon yapmalıyız. AB dayatması EASA'ya uymaya devam ettiğimiz sürece daha çoook fırında yanmış kuru ekmek yedirir avrupalı bize. Herşeyi Ab kriteri diyerek EASA'yı dayatmayın bu millete. Bu ülkede kaptandan çok ne var. Hem ayranımız yok içmeye, tahterevanla gideriz ATPL imtihanı vermeye. Yıllarca C-130, CN235'i binlerce saat uçurmuş pilotları 14 yada 6 dersten imtihan etmek çokmu gerekli acaba.
  • Kaptanmı az ? Çözüm çok kolay arkadaşlar.Hava Kuvvetlerinden ayrılanlara direkt sınavsız ATPL verelim (Bunu kendi aralarında konuşup mantıklı bulanları kendi kulaklarımla duydum),hatta buda benden;direkt sol sandalyeye otursunlar.Ne gam ne tasa....Woowooozange.
  • ne oldu yareninemi dokunda yazılan yorumlar...o dediklerin kısa bir süre sonra gerçekleşecek ve senin gibi manueller tarih olaak merak etme...gelecek gençlerin...siz nasıl olsa öylede böylede gideceksiniz elbet birgün
  • Sizlerin daha elli fırın ekmek yemeniz gerek..Kulaktan dolma yanlış bilgiler ile politıka yapmayınız.Ciddi konular kahvehane veya cafe sohbetlerine benzemez.Ezber yazmakla sadece komik olursunuz.Siz Dünya havacılığını nereden biliyormuşsunuz.
  • sayın bakan Kaptan sıkıntımız var diyor.. THY yönetimine sayın bakan sorsun....Kaptanlık vasıfları olan kaç pilotu var? Neden bunları kaptan yapmıyor da YABANCI kaptan arıyor? Elindeki personeli Kaptanlık için YETERSİZ görüyorsa neden işten çıkarmıyor?
  • THY hava kuvvetlerinin arka bahçesi değildir dünya pilotlarını sivilleştirirken biz hala aynı yerde duruyoruz .ATPL sınavları DLR sınavları hep bunun için yapılıyor.Bu kokpitteki askeri baskıyı ve iletişim zorluklarını azaltır Kaptan ve FO arasındaki bilgi akımını ve kaza riskini azaltır bu ister kabul edilsin ister edilmesin değişimin parçası olmak ve havacılığın ilerlemesine yardım etmek zorundayız artık çok iyi ingilizce bilmek açık vizyonlu olmak gerekiyor.Hep birlikte çalışalım değişimin parçası olalım.
  • Oldu canım... Başka bi arzunuz? 14 dersi verecem diye neler çektiğimi bi Allah bilir... Halada veremedim... Ama gidipte kredi dilenmiyorum kimselerden... Bileğimin hakkıyla geçiyorum hepsini zor vede geç olsada... Sizde oturup çalışın... Havayolunda uçuyor olmak demek herşey demek değildir bu arada... O sınavları bileğinin hakkıyla geçebiliyorsan eğer git otur ozaman sol koltuğa... Geçemiyorsanda sağda oturabildiğine bile binlerce kere şükür et Allah'a. Tüm okurlara saygılar.
  • Genç arkadaşlar sanıyorlar ki kaptanlar ne kadar azalırsa kendileri hemen kaptan olacaklar.Yada ağabeyleri kaptan olacak kendileride FO olarak işe başlayacaklar.Sivilleşme rüzgarı esecek ordudanda pilot alınmayacak.önleri açılacak.
  • bende de 89'den beri B tipi araç ehliyeti var. Şu bahsedilen kredilendirme banada yapılırsa belki banada bir cpl düşer. 3000 saatte kaptanlık isteyen arkadaş kaptan olunca onun koltuğu boşalır hiç gücenmem ben otururum sağa. Şu anki kaptan sıkıntısı sektörün birden büyümesidir. F/O yetiştirmek kolay ama kaptan olmak okadar kolay değil.
  • nasıl bir kredilendirme bu? İstersen 78 yılından beri uç. Yeterli değilsen sınavları veremiyorsan kaptan olmamandan doğal başka birşey yok. Arkada oturan biziz yapmayın Allah aşkına. Benim hayatımın kredisini kim kime verebilir? 4500 saat konusuna gelince. Dünyanın ancak geri kalmış ülelerinde 250 saat uçarak birkaç ay tip eğitimi almış bir insan f/o olabilir. O 737 yada 320 koltuğuna amerika'da veya avrupa'da oturmak için yıllarca proplar ve turbopropler başta olmak üzere bir sürü uçak tipinde uçmuş olmak gerekiyor. Bırakında bari 4500 saatte kaptan olunsun. Ben size kredimi verdim 0.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleşetirilen ve 3 gün boyunca devam edecek olan sempozyumda, Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım'a "Akademisyen Fahri Doktor" unvanı verildi. Fahri doktora unvanı alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra cübbesibi giyerek sempozyuma katılanlara bir konuşma yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "2003'te başlattığımız 'havacılıkta serbestleşme' ve bölgesel havacılık çerçevesinde sivil havacılık büyük başarı göstermiştir. Dünya havacılık otoritelerinin Türkiye için öngördüğü süreden 10 yıl öncesinden başardık 55 milyon yolcuyu uçurduk" dedi.

Yıldırım ayrıca, ""Şuanda pilot sıkıntımız yok, tip eğitimi almış asgari uçuş süresini tamamlamış kaptan pilot sıkıntımız hala devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a plaket verildi.

Binali Yıldırım

Binali Yıldırım

BAKAN YILDIRIM: "KAPTAN PİLOT SIKINTIMIZ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Süper Kedi rumuzlu yorumcuya tamamiyle katılıyorum. Hv.K.K.lığından hizmet yılını doldurup emekliye ayrılan sadece Nakliye uçaklarını uçak komutanı olarak uçurmuş personeline, yalnızca genel havacılık konularında kurs verilerek yapılacak imtihan sonucu direkt kaptanlık verilmesi hususunda Ulusal Mevzuatımızda revizyon yapmalıyız. AB dayatması EASA'ya uymaya devam ettiğimiz sürece daha çoook fırında yanmış kuru ekmek yedirir avrupalı bize. Herşeyi Ab kriteri diyerek EASA'yı dayatmayın bu millete. Bu ülkede kaptandan çok ne var. Hem ayranımız yok içmeye, tahterevanla gideriz ATPL imtihanı vermeye. Yıllarca C-130, CN235'i binlerce saat uçurmuş pilotları 14 yada 6 dersten imtihan etmek çokmu gerekli acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaptanmı az ? Çözüm çok kolay arkadaşlar.Hava Kuvvetlerinden ayrılanlara direkt sınavsız ATPL verelim (Bunu kendi aralarında konuşup mantıklı bulanları kendi kulaklarımla duydum),hatta buda benden;direkt sol sandalyeye otursunlar.Ne gam ne tasa....Woowooozange.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne oldu yareninemi dokunda yazılan yorumlar...o dediklerin kısa bir süre sonra gerçekleşecek ve senin gibi manueller tarih olaak merak etme...gelecek gençlerin...siz nasıl olsa öylede böylede gideceksiniz elbet birgün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizlerin daha elli fırın ekmek yemeniz gerek..Kulaktan dolma yanlış bilgiler ile politıka yapmayınız.Ciddi konular kahvehane veya cafe sohbetlerine benzemez.Ezber yazmakla sadece komik olursunuz.Siz Dünya havacılığını nereden biliyormuşsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın bakan Kaptan sıkıntımız var diyor.. THY yönetimine sayın bakan sorsun....Kaptanlık vasıfları olan kaç pilotu var? Neden bunları kaptan yapmıyor da YABANCI kaptan arıyor? Elindeki personeli Kaptanlık için YETERSİZ görüyorsa neden işten çıkarmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY hava kuvvetlerinin arka bahçesi değildir dünya pilotlarını sivilleştirirken biz hala aynı yerde duruyoruz .ATPL sınavları DLR sınavları hep bunun için yapılıyor.Bu kokpitteki askeri baskıyı ve iletişim zorluklarını azaltır Kaptan ve FO arasındaki bilgi akımını ve kaza riskini azaltır bu ister kabul edilsin ister edilmesin değişimin parçası olmak ve havacılığın ilerlemesine yardım etmek zorundayız artık çok iyi ingilizce bilmek açık vizyonlu olmak gerekiyor.Hep birlikte çalışalım değişimin parçası olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Oldu canım... Başka bi arzunuz? 14 dersi verecem diye neler çektiğimi bi Allah bilir... Halada veremedim... Ama gidipte kredi dilenmiyorum kimselerden... Bileğimin hakkıyla geçiyorum hepsini zor vede geç olsada... Sizde oturup çalışın... Havayolunda uçuyor olmak demek herşey demek değildir bu arada... O sınavları bileğinin hakkıyla geçebiliyorsan eğer git otur ozaman sol koltuğa... Geçemiyorsanda sağda oturabildiğine bile binlerce kere şükür et Allah'a. Tüm okurlara saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Genç arkadaşlar sanıyorlar ki kaptanlar ne kadar azalırsa kendileri hemen kaptan olacaklar.Yada ağabeyleri kaptan olacak kendileride FO olarak işe başlayacaklar.Sivilleşme rüzgarı esecek ordudanda pilot alınmayacak.önleri açılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bende de 89'den beri B tipi araç ehliyeti var. Şu bahsedilen kredilendirme banada yapılırsa belki banada bir cpl düşer. 3000 saatte kaptanlık isteyen arkadaş kaptan olunca onun koltuğu boşalır hiç gücenmem ben otururum sağa. Şu anki kaptan sıkıntısı sektörün birden büyümesidir. F/O yetiştirmek kolay ama kaptan olmak okadar kolay değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nasıl bir kredilendirme bu? İstersen 78 yılından beri uç. Yeterli değilsen sınavları veremiyorsan kaptan olmamandan doğal başka birşey yok. Arkada oturan biziz yapmayın Allah aşkına. Benim hayatımın kredisini kim kime verebilir? 4500 saat konusuna gelince. Dünyanın ancak geri kalmış ülelerinde 250 saat uçarak birkaç ay tip eğitimi almış bir insan f/o olabilir. O 737 yada 320 koltuğuna amerika'da veya avrupa'da oturmak için yıllarca proplar ve turbopropler başta olmak üzere bir sürü uçak tipinde uçmuş olmak gerekiyor. Bırakında bari 4500 saatte kaptan olunsun. Ben size kredimi verdim 0.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000