10 Haziran 2008, Salı 15:37:51

Bakan Yıldırım: "İDDİALAR ANLAMSIZ!"

Bugün Vatan Gazetesi'nde Isparta'da meydana gelen uçak kazası ile ilgili iddialara Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklama geldi.
  • Çizmecive Bakan aynı gün aynı anlama gelebilecek açıklamalar yapıyorlar.İLGİNÇ.
  • Haberi sitenizde goremedik?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 57 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin Kaza Tetkik Heyeti'nin çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağını belirterek, ortaya atılan "60 eksik tespit yapıldığı" gibi iddiaların değerlendirilmesinin bu aşamada bir "manası olmadığını" söyledi.

Geleneksel Bahar Turnuvası Şampiyonluğu final maçına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'daki uçak kazasına ilişkin basının sorularını yanıtladı. Yıldırım, Kaza Tetkik Heyeti'nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Zannediyorum ki, çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, rapor ortaya çıkacak. Onun için bu aşamada ortaya atılan iddiaları değerlendirmenin bir manası yok. Rapor, her şeyi açık seçik ortaya koyacak" dedi.

Bir gazetecinin kazada 60 eksik tespit yapıldığı iddialarını hatırlatması üzerine Yıldırım, detaylardan haberinin olmasının söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün birçok uçak şirketini denetlediğini dile getiren Yıldırım, "Önemli olan eksikliklerin uçuş emniyetini zaafa sokup sokmadığıdır. İki türlü tetkik vardır; bir tanesi uçuşa engel olmayan eksiklikler, diğeri de uçuş yapmadan önce mutlaka giderilmesi gereken eksikliklerdir. O bakımdan detaylara bakmadan bir şey söylemek doğru olmaz" diye konuştu.

Raporda, eksikliklerin gözden kaçtığına dair iddiaların olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, raporun çıkmadığını söyledi. Yıldırım, raporun kendisine henüz ulaşmadığını vurguladı.

Bakan Yıldırım: "İDDİALAR ANLAMSIZ!"

Yorumlar

kabin kokpit ~ 16 yıl önce
Çizmecive Bakan aynı gün aynı anlama gelebilecek açıklamalar yapıyorlar.İLGİNÇ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazetecilik ~ 16 yıl önce
Haberi sitenizde goremedik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000