19 Haziran 2009, Cuma 07:59:03

Bakan Yıldırım: "Helikopterde teknik yönden eksik yoktu"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Geyik Barajı'ndan su alırken düşen helikopterin pilot ve teknik yönden eksiğinin bulunmadığını söyledi.
  • Bu helikopterde hayatını kaybedenlerle ilgili yorumumu daha önce yapmıştım. Tekrarlıyorum ve bu konuda abuk sabuk şeyler söyleyen BAKAN, Genel Müdür vs. herkeside protesto ediyorum. Yahu bir susun be bilmediğiniz konular üzerine kulaktan dolma yalaka beslemeli bilgilerle halkın karşısında konuşmayın çok komik oluyorsunuz. Helikopter dengesini kaybedip düşmez oraya. Görgü tanıkları var suyunu alıp boşaltmış. Öte yandan denildiği gibi pilotlar hayatta gidip konuşun ne olduğunu. SHGM'nin inceleme ekipleri teknik açıdan yeterlimi ki o helikoptyerin nasıl düştüğnü belirleyecek kadar. Lütfen halkı eğlenceye almayın bedeli ağır olur. Ayrıca TANJU TEZGEL dolaştığı telsiz kablosunu bıçağı olmadığı için kesemediğinden kurtulamadı.Sorumlular kim acab
  • İsyan etmemek elde değil. Önceki kazalara benzemiyor.Helikopteri kullanan pilot sağ salim kurtulmuş. Kazanın neden ve nasıl olduğunu ondan iyi kim bilir.Gidin sorun ne oldu diye diğer iki kişi neden çıkamadı sorun cevabı sağ kurtulanlarda.
  • Üç pilot da sağ salim hastanede. Gidin, bir geçmiş olsun, deyin. Sorun bakalım, nasıl oldu diye. Raporu beklemeye gerek yok! Rapor çıkınca da verdikleri ifadelerle karşılaştırırsınız. Aileler haber bekliyor. İki dostumuz niçin çıkamamışlar, onların sağ salim kurtulduğu helikopterden.
  • Böyle yorum olur mu?
  • Fazla söze gerek yok sanırım. ARAP YAĞI BOL BULUNCA GÖZÜNE SÜRERMİŞ atasözü demekki bu tip arapların sayesinde ortaya çıktı :(

Memleketi Erzincan'da bir dizi açılışlara katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Muğla'nın Milas ilçesindeki Geyik Barajı'ndan su alırken düşen yangın söndürme helikopteri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım; ''Orman Genel Müdürlüğü'nün kiralamış olduğu yangın söndürme helikopteri, Aydın Çine civarında çıkan orman yangınını söndürmek üzere 13:15 de Milas beldesinden kalkıyor. Kalktıktan 15 dakika sonra 13:30'da Geyik Barajı'nda su aldığı esnada düşüyor. Helikopterde 3 Ukraynalı 2 Türk olmak üzere 5 kişi bulunuyordu. Bu 5 kişiden ikisi Tanju Tezgel, Ali Ekin isimli 2 Türk mürettebat. Helikopterin içinden çıkamıyorlar. Barajın dibine maalesef helikopterle birlikte gittiler. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Diğer 3 Ukraynalı sağ olarak kurtarıldı. İki mürettebat maalesef hayatını kaybetti. Son durum bu.'' dedi.

Gazetecilerin kazanın nedenini sorması üzerine ; Bakan yıldırım; ''Onlar şimdi araştırılacak. Kaza kırım çalışmaları yapılacak. Önce helikopterin baraj dibinden çıkarılması lazım. Baraj dibi balçık. Bu işlemler yapılacak. Ama düşme nedenini su alırken muhtemelen bir yere takıldı. Dengesini kaybetti düştü. Oradaki çalışmalar eldeki imkanlarla yapılıyor. İstenilen alet edevat neyse onlarda oradaki kurumlardan temin edilerek çalışmalar sürüyor. Detaylar hakkında şuanda çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Pilotların ruhsatları, helikopterin teknik muayene ruhsatları her şeyi tamam. Bütün belgeleri kontrolleri yapılmış. Tabi ölen insanlarımızı geri getiremeyiz Allah' tan rahmet diliyoruz. Bu helikopterler yeni alınma değil. Orman Bakanlığı uçak kiralıyor yangınlarda kullanmak için. Yurt dışından, Türk Hava Kurumundan bu konuda istifade ediyor. Özel şirketlerden de istifade ediyor. Mevsimlik olarak kiralama yapıyor bu da onlardan bir tanesi.'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım: "Helikopterde teknik yönden eksik yoktu"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu helikopterde hayatını kaybedenlerle ilgili yorumumu daha önce yapmıştım. Tekrarlıyorum ve bu konuda abuk sabuk şeyler söyleyen BAKAN, Genel Müdür vs. herkeside protesto ediyorum. Yahu bir susun be bilmediğiniz konular üzerine kulaktan dolma yalaka beslemeli bilgilerle halkın karşısında konuşmayın çok komik oluyorsunuz. Helikopter dengesini kaybedip düşmez oraya. Görgü tanıkları var suyunu alıp boşaltmış. Öte yandan denildiği gibi pilotlar hayatta gidip konuşun ne olduğunu. SHGM'nin inceleme ekipleri teknik açıdan yeterlimi ki o helikoptyerin nasıl düştüğnü belirleyecek kadar. Lütfen halkı eğlenceye almayın bedeli ağır olur. Ayrıca TANJU TEZGEL dolaştığı telsiz kablosunu bıçağı olmadığı için kesemediğinden kurtulamadı.Sorumlular kim acab

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İsyan etmemek elde değil. Önceki kazalara benzemiyor.Helikopteri kullanan pilot sağ salim kurtulmuş. Kazanın neden ve nasıl olduğunu ondan iyi kim bilir.Gidin sorun ne oldu diye diğer iki kişi neden çıkamadı sorun cevabı sağ kurtulanlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Üç pilot da sağ salim hastanede. Gidin, bir geçmiş olsun, deyin. Sorun bakalım, nasıl oldu diye. Raporu beklemeye gerek yok! Rapor çıkınca da verdikleri ifadelerle karşılaştırırsınız. Aileler haber bekliyor. İki dostumuz niçin çıkamamışlar, onların sağ salim kurtulduğu helikopterden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle yorum olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fazla söze gerek yok sanırım. ARAP YAĞI BOL BULUNCA GÖZÜNE SÜRERMİŞ atasözü demekki bu tip arapların sayesinde ortaya çıktı :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000