06 Kasım 2018, Salı 09:25:18

Bakan Turhan'dan İstanbul Havalimanı metro açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin tarihleri açıkladı.
  • Madem Atatürk Havalimanı'nı buraya taşıyorsunuz, burası yolcu taşımacılığında global bir nokta haline gelecek. Buraya bir çok noktadan metro seferleri yapılmalı. Metro en rahat ulaşım aracı. Metro yapılmadan burayı kullanabileceğimi sanmıyorum ben bir yolcu olarak. Nasıl gideceğim ki ? Taksiye binsen bir uçak bileti parası verirsin.
  • BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİRİN TÜM BAĞLANTILARI 2019 A YETİŞTİRİN ZİRA YENİ HAVALİMANINA RAYLI SİSTEM İLE ULAŞIM OLMAZ İSE ONBİNLERCE İNSAN MAĞDUR OLACAK ... ELDE NE VAR NE YOK BU METRO HATTINA KULLANILMALI...
  • Havalimanı uzun bir süre işlemeyeeği için Otobüs ihalesi iptal edilerek belediye ye verilmişiştir.
  • Acılıs nıye bıtmeden acıldı.sıze soyleyeyım cengıze verılen yolcu garantısı var,ve hemen bu ay devlet ılk odemeyı yapacak. adamlar calıyor ama calısıyorda demi ulkem ınsanı
  • Ön yazıyı hazırlayan arkadaşım aynı cümle üç kez yazılmış biraz ilgi
  • Siz havalimanını açtınız. Allah aşkına milyonlarca insan metro olmadan sadece sizin otobüslerinizle havalimanına gidebilecek mi sanıyorsunuz? Ne olurdu bu kadar sıkıştırmasaydınız?
  • Dünyada önce şöyle büyük böyle iyi diye havalimanı yapıp metro ulaşımını sonra yapan bizden başka hangi ülke vardır acaba?
  • bir kişide çıkıp yahu neden bu ulaşım işi çözülemedi, neden gecikti Allah rızası için çıkıp halka açıklayabilirmi? Bunu NEDEN zamanında yapmadınız!!!??
  • 1 yıl boyunca dünyanın en ’büyük’ havalimanına otobüsle ulaşım sağlanacak tam bir vizyon örneği gerçekten
  • 2020 Haziran ayında uçuşlar başlar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan; "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimi 37,5 kilometre ve 9 istasyondan ibaret olup yüzde 23'lük fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu projeyi, 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı-Halkalı kesimi 27 kilometre ve 6 istasyondan ibaret. Bu kesimi de 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz" açıklamasında bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı raylı sistem hattının 37,5 kilometre ve 9 istasyondan oluşacağını, hatta yüzde 23'lük fiziki gerçekleşmenin sağlandığını belirterek, "Bu projeyi, 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı-Halkalı kesimi 27 kilometre ve 6 istasyondan ibaret. Bu kesimi de 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, bakanlığın yaptığı yatırımlarla istihdama önemli katkı sağladıklarını, toplam istihdam sayısının 281 bine ulaştığını söyledi.

İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantılarına da değinen Turhan, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimi 37,5 kilometre ve 9 istasyondan ibaret olup yüzde 23'lük fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu projeyi, 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı-Halkalı kesimi 27 kilometre ve 6 istasyondan ibaret. Bu kesimi de 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

Bakan Turhan, havacılıkta dünya ortalamasının 3 katına yakın büyümenin sürdürüldüğünün altını çizerek, 2023 vizyonu doğrultusunda havacılık sektöründeki faaliyetleri, uzay teknolojileri ayağını da kapsayacak şekilde genişlettiklerini söyledi.

Havalimanı sayısını yüzde 115, terminal kapasitesini yüzde 486, uçuş yollarını yüzde 59, uçak sayısını yüzde 219, koltuk kapasitesini yüzde 254, kargo kapasitesini yüzde 550, yurt dışı uçuş noktasını yüzde 427 arttırdıklarına işaret eden Turhan, bugün 7 merkezden 56 havalimanına uçmanın mümkün hale geldiğini bildirdi.

Bakan Turhan'dan İstanbul Havalimanı metro açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

METROCUYUZ ~ 5 yıl önce
Madem Atatürk Havalimanı'nı buraya taşıyorsunuz, burası yolcu taşımacılığında global bir nokta haline gelecek. Buraya bir çok noktadan metro seferleri yapılmalı. Metro en rahat ulaşım aracı. Metro yapılmadan burayı kullanabileceğimi sanmıyorum ben bir yolcu olarak. Nasıl gideceğim ki ? Taksiye binsen bir uçak bileti parası verirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUCİZE ~ 5 yıl önce
BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİRİN TÜM BAĞLANTILARI 2019 A YETİŞTİRİN ZİRA YENİ HAVALİMANINA RAYLI SİSTEM İLE ULAŞIM OLMAZ İSE ONBİNLERCE İNSAN MAĞDUR OLACAK ... ELDE NE VAR NE YOK BU METRO HATTINA KULLANILMALI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobüs ihalesi ~ 5 yıl önce
Havalimanı uzun bir süre işlemeyeeği için Otobüs ihalesi iptal edilerek belediye ye verilmişiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aug ~ 5 yıl önce
Acılıs nıye bıtmeden acıldı.sıze soyleyeyım cengıze verılen yolcu garantısı var,ve hemen bu ay devlet ılk odemeyı yapacak. adamlar calıyor ama calısıyorda demi ulkem ınsanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma ziya ~ 5 yıl önce
Ya kardeşim nerede yaşıyorsun sen ilk ödemeyi yapacak diyorsun bu ay bir kere yolcu garantisi yıllık bazda verilmiş yani senin anlayacağın dilden söyleyeyim aylık ödeme yok o yüzden bilgi sahibi olmadığım konuda yorum yapmam .
Birisi ~ 5 yıl önce
Ön yazıyı hazırlayan arkadaşım aynı cümle üç kez yazılmış biraz ilgi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha ulaşım yok ~ 5 yıl önce
Siz havalimanını açtınız. Allah aşkına milyonlarca insan metro olmadan sadece sizin otobüslerinizle havalimanına gidebilecek mi sanıyorsunuz? Ne olurdu bu kadar sıkıştırmasaydınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomedi ~ 5 yıl önce
Dünyada önce şöyle büyük böyle iyi diye havalimanı yapıp metro ulaşımını sonra yapan bizden başka hangi ülke vardır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gggg ~ 5 yıl önce
Dünya rekoru kırdık kimse akıl edemez böyle bır proje
vatandaş ~ 5 yıl önce
bir kişide çıkıp yahu neden bu ulaşım işi çözülemedi, neden gecikti Allah rızası için çıkıp halka açıklayabilirmi? Bunu NEDEN zamanında yapmadınız!!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 5 yıl önce
1 yıl boyunca dünyanın en ’büyük’ havalimanına otobüsle ulaşım sağlanacak tam bir vizyon örneği gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul Havalimanı açılışı ~ 5 yıl önce
2020 Haziran ayında uçuşlar başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000