25 Temmuz 2008, Cuma 15:08:50

Bakan topu havalimanı emniyetine attı!

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 23 Mayıs'ta yapılan ve "Türkiye'nin en büyük kokain operasyonu' olarak duyurulan ancak daha sonra ele geçirilenlerin kokain değil nişasta olduğunun anlaşıldığı operasyon konusunda topu Emniyet'e attı.

Bakan Yazıcı, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in soru önergesine verdiği yanıtta komediye dönüşen operasyon konusunda "Gümrük Muhafaza personelinin olaya ilişkin işlemlerin her aşamasında yetkili Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek "bu çerçevede yakalanan şüpheli maddenin İstanbul Polis Kriminal Laboratuarına gönderildiği ve bu olayda Emniyet Müdürlüğü personelinin sorumluluğu bulunduğu' kanaatine varıldığını kaydetti.
 
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, verdiği bir soru önergesiyle, 23 Mayıs'ta kamuoyuna yansıyan ve Türkiye'nin en büyük kokain operasyonu olarak duyurulan operasyonda ele geçirilen maddenin nişasta olduğunun ortaya çıkmasını Meclis gündemine getirdi. Ersin önergesinde "Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı aynı gün Atatürk Havalimanına gelerek, emniyet yetkilileri ile birlikte Türkiye'nin en büyük kokain operasyonlarından birinin yapıldığını açıklamış, ancak daha sonra Emniyet ve Jandarma Kriminal laboratuarlarında yapılan incelemede, hem gümrük yetkilileri hem emniyet hem de Bakan Yazıcı'nın A-4 kağıda emdirilmiş kokain diye açıkladıkları maddenin, pastacılıkta kullanılan nişastalı kağıtlar olduğu anlaşılmıştır. Bu arada valizin sahibi pastane işleten kadın da boş yere kokain kaçakçısı olarak gözaltına alınmış ve günlerce sorgulanmıştır" dedi. Ersin Bakan Yazıcı'ya "kağıda emdirilmiş nişastayı kriminal incelemeleri beklemeden neden paldır kültür büyük kokain operasyonu olarak Türk ve dünya kamuoyuna ilan ettiniz? Olayın aslında en büyük nişastalı komedi operasyonu olduğunu öğrenince ne yaptınız? Valizin sahibi pastane işleten kadının yasal hakları ne olacak?" sorularını yöneltti.

BAKAN YAZICI: "OLAYDA EMNİYET PERSONELİ SORUMLU"

Bakan Yazıcı ise soru önergesine verdiği yanıtta, kokain operasyonu diye açıklanan ancak daha sonra ele geçirilen maddenin nişasta olduğunun anlaşıldığı olay konusunda Emniyet'i sorumlu tuttu. Soru önergesini Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız'ın bilgi notuyla yanıtlayan Bakan Yazıcı talimatı ile bizzat Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü tarafından konuya ilişkin yerinde inceleme ve araştırma yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Söz konusu araştırma sonucunda; Gümrük Muhafaza personelinin olaya ilişkin işlemlerin her aşamasında yetkili Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettikleri, bu çerçevede yakalanan şüpheli maddenin İstanbul Polis Kriminal Laboratuarına gönderildiği ve bu olayda Emniyet müdürlüğü personelinin sorumluluğu bulunduğu kanaatine varılmıştır."

"İLK RAPORA GÖRE AÇIKLAMA YAPTIM"

Operasyona ilişkin açıklamayı İstanbul Polis Kriminal Laboratuar Müdürlüğüne gönderilen numunelere ilişkin "kokain olduğu' yönündeki ekspertiz raporuna göre yaptığını ifade eden Bakan Yazıcı, açıklamadan bir gün sonra gelen bir başka raporda şüpheli maddenin kokain içermediğinin belirtildiğini söyledi. Yazıcı. "İstanbul Polis Kriminal Laboratuarı personelinin sorumluluklarının tespiti için konunun İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettirildiği ve bir mülkiye başmüfettişinin görevlendirildiği"ni bildirdi. Yazıcı, olayda adı geçen şüpheli hakkında, " ithali lisansa, şarta, izne ve kısıntıya veya belli kuruluşların vereceği uygunluk ya da yeterliliğe sahip eşyayı aldatıcı işlem ve davranışlarla ithal ettiği' gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Bakan topu havalimanı emniyetine attı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000