15 Mart 2013, Cuma 12:54:02

BAKAN SANER'E ERCAN HAVALİMANI MEKTUBU

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası bugün KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’e bir mektup gönderdi. KTAMS'tan yapılan açıklama göre mektupta Ercan Havalimanı’nın özele devredilmesi ile ortaya çıkan sorunlara vurgu yaparak bu sorunların çözümü için ilgili bakanlıkları göreve çağrıldı... Mektup şöyle:

Sn. Hamza Ersan Saner
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı
Lefkoşa.

Sendikamız KTAMS’ın da içinde olduğu birçok sivil toplum örgütü ve sendikanın karşı çıkmalarına rağmen kamusal alanlarda halka verilen hizmetlerin özele devredilmesi maalesef tek tek gerçekleştirilmektedir.

Bu devredilen alanlarda devir işlemleri sonrasında birçok sorun yaşanmaktadır. Maliyeti düşürmek amacıyla, temizlik alanında çalışan personel sayısının azaltılması ile sağlık konusunda ortaya çıkan sorun, bunların en önemlisidir.

Bakanlığınıza bağlı Ercan Devlet Havalimanı’nda on günden beridir temizlikte ve sağlıkta tam bir skandal yaşanmaktadır. Malumunuzdur ki Ercan Devlet Havalimanı 24 saat hizmet veren, halkın ve binlerce turistin her gün giriş çıkış yaptığı bir yerdir. Bir günde ortalama 60 uçak inip kalkmakta, bunların yolucu sayısı yaklaşık 8 bini bulmaktadır. 24 saat hizmet verilen bu alanda çalışan sivil havacılık, sağlık, gümrük, polis, muhaceret, danışma, işçi, yer hizmetleri personeli toplamı günlük en az 250 kişidir. Yolcu karşılamalarına gelenlerin sayısını da en az yolcu sayısı kadar koyarsak toplamda 16,250 olur ki dışarıda sayısını bilmediğimiz taksiciler, otobüs işletmeleri, büfe, restoranlarda, gümrüksüz satış yapılan alanlar ve küçük işletmeler de katıldığında bu sayının 17,000’e yaklaştığı söylemi abartı olmamaktadır.

Bu havalimanında doğal olarak kirlenme yaşanmaktadır. Tüm karşı çıkmamıza rağmen devredilen temizlik işlerini on gün öncesine kadar 78 kişi yapmaktaydı. Alınan ani bir kararla 31 kişi işten durdurulmuştur. Temizlik işlerini yapan personel sayısı 47 kişiye düşmüştür. 3 vardiya şeklinde çalışıldığı için her vardiya 15 16 kişi olmaktadır. Binlerce metre kare yer kaplayan Ercan Havalimanı’nın bu kadar az kişi ile temizlenmesi mümkün değildir. Her an yolcuların, halkın ve çalışanların sağlık problemi yaşayabileceğini söylemek iddia değil kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu belirttiklerim sadece alanda yaşanacaklardır. Ayrıca Smart binasında ve İtfaiye binalarında günlük yaklaşık olarak 55 kişi çalışmaktadır. Buraya ise günde 2-3 saatte (sabah 10:00-13:00 arasında) bir kişi temizliğe gelmektedir. Binlerce metre kare olan bu iki iş yeri ve tuvaletlerinin temizliği, meydanda olduğu gibi mümkün değildir. Çalışanlar da büyük bir huzursuzluk ve endişeyle bunu görmekte ve yaşamaktadır.

Çalışanlar, halk ve yolcuların sağlığı tehlike içindedir. Çalışanlar ve halkın sağlığı için Sağlık Bakanlığı’nı denetim yapmaya, çalışanların güvenliği için de Çalışma Bakanlığı’nın ilgili birimlerini göreve çağırmanızı talep ediyoruz. Tüm bunların yapılması ve denetlenmesi sizlerin sorumluluğundadır.

Talebimizin ivedi olarak yerine getirilmesi dileklerimizle ve diğer sorunlarımızı görüşmek üzere randevu talep ediyoruz.

Ahmet Kaptan
KTAMS Başkanı

BAKAN SANER'E ERCAN HAVALİMANI MEKTUBU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000