03 Eylül 2015, Perşembe 13:46:14

Bakan Işık'tan Cengiz Topel açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan yatırımlarla Cengiz Topel Havalimanı'nın Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline geleceğine inandığını söyledi.
  • Kocaelinin nüfusu yüksek ama Kocaelinin bir çok yerinden Sabiha Gökçen Havalimanına 30-45 dakika aralığında ulaşabiliyorsun.
  • Cok büyük masraf.. ama diyarbakira 6 körüklü terminal yapmasini iyi biliyorlar...
  • Sayın Bakan birde zonguldak havaalanı ile de ilgilenseniz bu kadar 3 ilin ortak kullandığı bir havaalanı ama sadece yurtdışı uçuşlar var oda bir havayolu nedense thy uçmak istemiyor ama elin alman havayolu ful gelip ful gidiyor he birde yurtiçi uçuşlar konusu var sakın kimse yolcu yoktu demesin yolcu vardı ama zamanlama yanlıştı kış sezonunda aç yaz sezonu baslamadan kapat ama tesviklerden yararlan .....
  • Büyüyebilecek şekilde imarı yapılsaydı keşke.. Gün gelecek evet önemli bir meydan olacak. Sonra büyütemedikleri in yine sıkıntı yine keder...
  • Önemli bir havaalanı ne demek? Cengiz Topel'den İstanbul, Ankara olmaz. Geriye hub sayılacak İzmir ve Antalya kaldı onlar da günde 1 sefer belki. Hub olmayan merkezler dışına uçağı bir iki hat için çıkarmak ancak devlet desteğiyle ve zararına bile bile destekle olur. Yani taşıma suyla ve politikacı baskısıyla ekonomik olmayan bir hat eninde sonunda patlar. Hızlı treni Sabiha'ya hızlı bir aktarımla bağlayın, daha hayırlı olur.
  • bu ne şahin bir bakış etrafta güvercin kalmadı:) yürü bee aslamnım
  • Abim yine acayip hissetme transına girmiş, resimde de görüldüğü gibi mevzuyu iyicene bir tartiyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan yatırımlarla Cengiz Topel Havalimanı'nın Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline geleceğine inandığını söyledi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nda 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havaalimanı'ndaki uçuşların durduğu iddialarını yalanladı. Cengiz Topel'deki uçuşların durdurulmasının söz konusu olmadığını belirten bakan Işık, uçuş yapan firmanın bir kampanya dönemi başlattığını ifade etti. Bakan Işık, yapılacak olan yaklaşık 5 milyon TL'lik yeni yatırımla Cengiz Topel Havalimanı'nın Türkiye'nin önemli uçuş noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

5 Ekim'de Trabzon'a yapılacak olan seferlerin 41 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Arkadaşlarımız şu anda teknik çalışmaları yürütüyorlar. 2016 yılı içerisinde uçuştaki destinasyon sayısı da artacak, uçuş sayısı da artacak. Biliyorsunuz son derecede ciddi harcamalar yaparak oradaki ILS cihazının yerleştirilmesini ve kullanılmasını engelleyen tepeyi komple tıraşladık. ILS cihazının kurulumu tamamlandı, şu anda testleri yapılıyor. Bu testlerde başarıldıktan sonra orada yeni bir pist bağlantı yolu yakında yapılacak. 4.5-5 milyon TL'lik bir masraf daha yapacağız. Şimdi tüm bunları yapan bir yönetimin uçuşları durdurmak gibi bir düşüncesi olabilir mi? Böl bir durum olamadı. İnşallah önümüzdeki süreçte, kararlar netleştikten sonra sizlerle Trabzon'un dışında nerelere hangi sıklıkla uçulacağını sizlerle paylaşacağız. İnanıyorum ki birkaç yıl içerisinde Cengiz Topel, Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri olacak" dedi.

Bakan Işık'tan Cengiz Topel açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Ser ~ 9 yıl önce
Kocaelinin nüfusu yüksek ama Kocaelinin bir çok yerinden Sabiha Gökçen Havalimanına 30-45 dakika aralığında ulaşabiliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 9 yıl önce
İzmit,Adapazarı,Düzce ne olacak?İzmit merkesden SAW'a 70 km.C.topel'e 15 km.Hava ve yer trafiği çok yoğun saw'ın.Bir kısmını KCO'ya kaydırmak lazım.İstanbullu da gelsin İzmitten uçsun,Tersine trafik....LTN Airport Londraya 55 km. mesafede ama hem iyi yolcusu var hem de Luton şehrinde olmasına rağmen Londra yolcusunu da taşıyor.
Misafir ~ 9 yıl önce
Cok büyük masraf.. ama diyarbakira 6 körüklü terminal yapmasini iyi biliyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 9 yıl önce
Sayın Bakan birde zonguldak havaalanı ile de ilgilenseniz bu kadar 3 ilin ortak kullandığı bir havaalanı ama sadece yurtdışı uçuşlar var oda bir havayolu nedense thy uçmak istemiyor ama elin alman havayolu ful gelip ful gidiyor he birde yurtiçi uçuşlar konusu var sakın kimse yolcu yoktu demesin yolcu vardı ama zamanlama yanlıştı kış sezonunda aç yaz sezonu baslamadan kapat ama tesviklerden yararlan .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 9 yıl önce
Büyüyebilecek şekilde imarı yapılsaydı keşke.. Gün gelecek evet önemli bir meydan olacak. Sonra büyütemedikleri in yine sıkıntı yine keder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Önemli bir havaalanı ne demek? Cengiz Topel'den İstanbul, Ankara olmaz. Geriye hub sayılacak İzmir ve Antalya kaldı onlar da günde 1 sefer belki. Hub olmayan merkezler dışına uçağı bir iki hat için çıkarmak ancak devlet desteğiyle ve zararına bile bile destekle olur. Yani taşıma suyla ve politikacı baskısıyla ekonomik olmayan bir hat eninde sonunda patlar. Hızlı treni Sabiha'ya hızlı bir aktarımla bağlayın, daha hayırlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 9 yıl önce
trabzon ordu-giresun diyarbakır gibi yerlere uçulabilir kocaelinin nüfusu yüksek sefer koysalar bence bir Embrareri doldurabilir
şahin ~ 9 yıl önce
bu ne şahin bir bakış etrafta güvercin kalmadı:) yürü bee aslamnım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hissiyata bak beee ~ 9 yıl önce
Abim yine acayip hissetme transına girmiş, resimde de görüldüğü gibi mevzuyu iyicene bir tartiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
titriyor ~ 9 yıl önce
remsen hislerden dolmuş taşmış titriyor, baakkkk beeeee:)sanki A380 üretmiş bir hali var! yada 747-8:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000