03 Aralık 2015, Perşembe 13:46:23

Bakan Işık'tan Cengiz Topel açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iktidarları döneminde havayolu ulaşımının "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.
  • Pişmaniyecilere kolaylık olmuş
  • Atatürk'ten veya 3. Havaalanından uçuş mu koyacak? Ankara'dan İzmit'e kaç kişi havaalanları prosedürlerinden ve beklemelerinden geçip gel R ki hızlı tren koyacaklarını da belirtiyorlar. İzmir ve Antalya yolcusu var mı? Hub olmayan diğer alanlar için yolcu potansiyeli olsa bile kim uçağını hub dışına çıkaracak? Yazık devletin parasına. Hızlı tren ve ihalesi yapılacak 3. Köprü çevre yolu bu alanı bitireceğinin zaten garantisi.
  • Yeter artık bu kafayla bu ülke yönetilmez, yönetilemez. Sabiha'ya ilave pist yapmıyorlar, Cengiz Topel'i geliştiraceklermiş! Herşeyi bilen ülke insanının saygıdeğer yorumcuları da yazmış, Cengiz Topel'de potansiyel varmış, şöyleymiş, böyleymiş... Nereden geldiniz Allah aşkına, Allah akıl dağıtırken şemsiye mi açtınız? Bu kafalar yüzünden şemsiye bir tarafımızda, açıldı açılacak durumunda... Kim bilir o ihaleyi kim aldı, kim bilir orada ne dolaplar dönüyor... Cengiz Topel'e maden bu kadar ihtiyaç var neden şu an bir Allah'ın kulu gitmiyor??? Tek sıkıntı ILS'mi (sanki orası her gün sis altında). Siz önce Sabiha Gökçen'e CAT III (manialardan dolayı olmuyorsa CAT II'ye de razıyız) yapın. Sabiha'da sis olduğunda yaşanan rezillik çok daha büyük.
  • Kocaeli, evet çok başarılı bir havalimanı değil, İstanbul'a yakınlığından dolayı, bu çok büyük havalimanının gölgesinde kalıyor, Bursa ile aynı kaderi paylaşıyor. Bu durumda, hangi özel girişimci bu havaalanını alır özelleştirme idaresinden? :) sizin aklınız yattı mı? Siz mali gücünüz olsa bu havaalanını özelleştirmeden alır mıydınız? ki özelleştirilsin diye başkasına tavsiye ediyorsunuz? bu kafayla okulları da özelleştirmek lazım. Hiç kâr etmiyorlar çünkü..
  • Kocaeli Havalimanı gün geçtikçe gelişiyor. Kocaeli ve sakarya bölgesinde çok ciddi yolcu potansiyeli var. Bu da kocaeli cengiz topel Havalimanınin geleceğinin parkak olduğunu gosterir .
  • Cengiz Topel Meydanının cok işe yarar bır ıstıkbalı oldugunu dusunuyorum malıyetı ekonomık olacak seferler ıle ıstanbul ve ankaranın ortasında olan meydana yapılacak ortadogu ve orta asya baglantılı ucusları karayolu, denız ototbusu ve YHT ıle entegre ederek gelen yolcuların daha ekonomık sekılde turkıyenın farklı kentlerıne gıtmelerı saglanabılır dıye dusunuyorum. bu baglamda cengız topel bana gore ankaranın ıkıncı ıstanbulun da 4. meydanı konumundadır seklınde bır fıkrım var
  • Kocaeli Cengiz Topel ve Tekirdağ Çorlu kesinlikle geliştirilip teşvik edilmeli. RyanAir EasyJet Vueling vb gibi lowcost firmalar buralara çekilmeli. Bu iki alanın Paris Beauvais havalimanindan ne eksiği var?
  • Cengiz topel havalimanı, istanbul, ankara ,izmir ve antalya havalimanlarından sonra türkiyenin en işlek en büyük havalimanlarından birisi olmaya aday bir konumda. bulunduğu yer itibariyle, kocaeli, sakarya, düzce, yalova, bilecik hatta istanbul anadolu yakasına hizmet verebilecek düzeyde. yolcu potansiyeli olarak sabiha gökçende daha çok bir potansiyele sahip. bugünkü durumu, ilgisizlik, sabiha gökçenin kendisine rakip istememesi, yöneticilerin buna buyun eğmesi diyebiliriz. ama bugünkü durumda istanbul havalimanları yoğunluktan s.o.s vermeye başladı. bence ilk etapta s. gökçenin bu yoğunluğunun gazı alınmalı, kocaeli cengiz topelden hergün iki defa ankara aktarmalı seferlerin yanında, trabzon, adana, izmir, erzurum,ve antaly ya direk seferler konulmalı. böylelikle en azından s. gökçenden günde 10- 15 uçağın yolcusu düşürülmüş olur.
  • Park yeri yok ve yapmak için yer de yok. Ayrıca hemen yanındaki dağın konumu nedeniyle sabahları sis-pus oluşumu ve meydan üstüne oturumu çok fazla. Yatı yapan uçaklar uçar ancak sabah iniş operasyonları problemli olacaktır.
  • havalimanları özelleştirilmeli. ilk adım da kocaelinden atılmalı. son derece gereksiz bir havalimanı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iktidarları döneminde havayolu ulaşımının "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Havalimanı'nda Aletli İniş Sistemi (ILS) kurulması kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğünce 30 Eylül'de yeni taksi yolu ile ilave apron işi için ihale yapıldığını söyledi.

Firmalarla sözleşme imzalandığını ifade eden Işık, firmalara 8 ay süre verildiğini kaydetti.

Işık, konuyla ilgili olarak 1 Aralık'ta yer teslimi yapıldığını dile getirerek, söz konusu işin 3 milyon 128 bin liraya mal olacağını bildirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla havayolu taşımacılığında önemli bir mesafe katettiğini anlatan Işık, "İktidarlarımız döneminde havayolu 'halkın yolu' haline geldi. Eskiden sadece zengin kesimin kullandığı havayolundan artık tüm vatandaşlarımız rahatça ve zaman zaman indirimlerle otobüs bileti fiyatına yararlanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde havalimanı yapılmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Cengiz Topel Havalimanı önemli potansiyele sahip"

Cengiz Topel Havalimanı'nın bulunduğu konum itibarıyla öneme sahip olduğunu anlatan Işık, İstanbul'daki havalimanları ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğinde Cengiz Topel Havalimanı'nın iyi bir alternatif olacağını söyledi.

Işık, sisli havalarda uçakların Cengiz Topel Havalimanı'na inişte sıkıntılar yaşadığı için ILS kurulumu gerçekleştirildiğini belirterek, "Pistin önündeki tepe tıraşlandı. ILS cihazı yerleşmeyince de uçuşların yaklaşık yüzde 10'u sis nedeniyle iptal ediliyordu. Şimdi o problem çözüldü. Yaklaşık 1 milyon metreküplük bir hafriyatla o tepe ve askeri alandaki küçük bir tepe ortadan kaldırıldı ve ILS cihazı yerleştirildi" ifadesini kullandı.

Cengiz Topel Havalimanı'na bir yıl içinde 10 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Işık, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Bakan Işık'tan Cengiz Topel açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Pişmaniye ~ 8 yıl önce
Pişmaniyecilere kolaylık olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Atatürk'ten veya 3. Havaalanından uçuş mu koyacak? Ankara'dan İzmit'e kaç kişi havaalanları prosedürlerinden ve beklemelerinden geçip gel R ki hızlı tren koyacaklarını da belirtiyorlar. İzmir ve Antalya yolcusu var mı? Hub olmayan diğer alanlar için yolcu potansiyeli olsa bile kim uçağını hub dışına çıkaracak? Yazık devletin parasına. Hızlı tren ve ihalesi yapılacak 3. Köprü çevre yolu bu alanı bitireceğinin zaten garantisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kafa ya... ~ 8 yıl önce
Yeter artık bu kafayla bu ülke yönetilmez, yönetilemez. Sabiha'ya ilave pist yapmıyorlar, Cengiz Topel'i geliştiraceklermiş! Herşeyi bilen ülke insanının saygıdeğer yorumcuları da yazmış, Cengiz Topel'de potansiyel varmış, şöyleymiş, böyleymiş... Nereden geldiniz Allah aşkına, Allah akıl dağıtırken şemsiye mi açtınız? Bu kafalar yüzünden şemsiye bir tarafımızda, açıldı açılacak durumunda... Kim bilir o ihaleyi kim aldı, kim bilir orada ne dolaplar dönüyor... Cengiz Topel'e maden bu kadar ihtiyaç var neden şu an bir Allah'ın kulu gitmiyor??? Tek sıkıntı ILS'mi (sanki orası her gün sis altında). Siz önce Sabiha Gökçen'e CAT III (manialardan dolayı olmuyorsa CAT II'ye de razıyız) yapın. Sabiha'da sis olduğunda yaşanan rezillik çok daha büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki bir soru ~ 8 yıl önce
Kocaeli, evet çok başarılı bir havalimanı değil, İstanbul'a yakınlığından dolayı, bu çok büyük havalimanının gölgesinde kalıyor, Bursa ile aynı kaderi paylaşıyor. Bu durumda, hangi özel girişimci bu havaalanını alır özelleştirme idaresinden? :) sizin aklınız yattı mı? Siz mali gücünüz olsa bu havaalanını özelleştirmeden alır mıydınız? ki özelleştirilsin diye başkasına tavsiye ediyorsunuz? bu kafayla okulları da özelleştirmek lazım. Hiç kâr etmiyorlar çünkü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kocaeli sevdalısı ~ 8 yıl önce
Kocaeli Havalimanı gün geçtikçe gelişiyor. Kocaeli ve sakarya bölgesinde çok ciddi yolcu potansiyeli var. Bu da kocaeli cengiz topel Havalimanınin geleceğinin parkak olduğunu gosterir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YILDIRIMBAYDAR ~ 8 yıl önce
Cengiz Topel Meydanının cok işe yarar bır ıstıkbalı oldugunu dusunuyorum malıyetı ekonomık olacak seferler ıle ıstanbul ve ankaranın ortasında olan meydana yapılacak ortadogu ve orta asya baglantılı ucusları karayolu, denız ototbusu ve YHT ıle entegre ederek gelen yolcuların daha ekonomık sekılde turkıyenın farklı kentlerıne gıtmelerı saglanabılır dıye dusunuyorum. bu baglamda cengız topel bana gore ankaranın ıkıncı ıstanbulun da 4. meydanı konumundadır seklınde bır fıkrım var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaksever ~ 8 yıl önce
Kocaeli Cengiz Topel ve Tekirdağ Çorlu kesinlikle geliştirilip teşvik edilmeli. RyanAir EasyJet Vueling vb gibi lowcost firmalar buralara çekilmeli. Bu iki alanın Paris Beauvais havalimanindan ne eksiği var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 8 yıl önce
Beauvais,Parise 85 km. mesafede.Tıpkı İzmit-Harem gibi.Anadolu yakasının yolcusunu İzmit'e yönlendirmek için teşvik edilmeli.Harem'den kalkan otobüs İzmit otogarından sonra 10 km. daha ileri giderse C.Topele ulaşmış olur.Köseköy İstasyonundan 5 km. daha yeni hat döşenirse, Demiryolu C.Topel'in kapısına gelir.
GULF WOLF ~ 8 yıl önce
Cengiz topel havalimanı, istanbul, ankara ,izmir ve antalya havalimanlarından sonra türkiyenin en işlek en büyük havalimanlarından birisi olmaya aday bir konumda. bulunduğu yer itibariyle, kocaeli, sakarya, düzce, yalova, bilecik hatta istanbul anadolu yakasına hizmet verebilecek düzeyde. yolcu potansiyeli olarak sabiha gökçende daha çok bir potansiyele sahip. bugünkü durumu, ilgisizlik, sabiha gökçenin kendisine rakip istememesi, yöneticilerin buna buyun eğmesi diyebiliriz. ama bugünkü durumda istanbul havalimanları yoğunluktan s.o.s vermeye başladı. bence ilk etapta s. gökçenin bu yoğunluğunun gazı alınmalı, kocaeli cengiz topelden hergün iki defa ankara aktarmalı seferlerin yanında, trabzon, adana, izmir, erzurum,ve antaly ya direk seferler konulmalı. böylelikle en azından s. gökçenden günde 10- 15 uçağın yolcusu düşürülmüş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçin bunları ~ 8 yıl önce
Park yeri yok ve yapmak için yer de yok. Ayrıca hemen yanındaki dağın konumu nedeniyle sabahları sis-pus oluşumu ve meydan üstüne oturumu çok fazla. Yatı yapan uçaklar uçar ancak sabah iniş operasyonları problemli olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PASS ~ 8 yıl önce
Haberde ilave apron inşaatından söz ediliyor.13 dekar olacak,yani 3 uçaklık.Mevcut apronda 45 derecelik park pozisyonundan 90 dereceye dönüştüğünde 3 uçaktan 5 uçağa çıkacak....120x210 m.
özelleştirme ~ 8 yıl önce
havalimanları özelleştirilmeli. ilk adım da kocaelinden atılmalı. son derece gereksiz bir havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000