12 Ağustos 2016, Cuma 09:11:11

Bakan Işık: "265 pilotu geri çağıracağız"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "265 pilot ordudan atıldı. GATA'da gerçek olmayan raporlarla elenenleri geri çağıracağız" dedi
  • Sivilde asker görmek istemiyoruz herkes kendi isini yapsin artislik pesinde olan askerler var ! Devletin harcadigi milyon dolarlari para icin birakip sivile gecenlerde bir nevi vatan hainidir!!!!
  • Özel sözleşmeyle sivildeki Kaptan maaşını verin 30.000 ₺ aylık emekli olmasınlar Halen Asker pilotların da maaşlarını FO seviyesine yani 15.000₺ cıkartın sistemden çıkmasınlar istifa etmesinler Mevcut işinde devam ederken part time olarak ayda 1 hafta gitsin askeri uçakta antreman yapsın bunun için 10.000₺ ödeyin ekstra sivil pilotlara Eeee temininde güçlük çekilen personel tanımına uygun olarak kesenin ağzını acmak lazım İşte o zaman gönüllü olabilirler belki
  • Geri cagirsaniz ne yazar adamlar zaten 10 yilini doldurup line a kacacaklar...bu is oyle olmaz mecburu hizmeti yaparsin 20 yil sorun cözülür. Hem mecburi hizmeti düşür adamlara kapi ac sonrada aglaaaa
  • Her fırsatta askerlere "devletten eğitim alıp 15-20yıl sonra ayrılıp hainlik ediyorlar'diyen sifil tayfa hadi yiyorsa basvurunuzu yapın askeriyeye geçin.vatan sizden gorev bekler. Nooldu yemedimi??
  • Zabıta maaşına çalıştıracaksın, ast-üst emir hiyeraşi içerisine gireceksin, 3-4 tayin göreceksin, haftalarca ailenden uzakta senenin 3 te 1 ini güneydoğuda görevlerde geçireceksin, bu görevlerde terörist seni füzeyle düşürecek ve düşürmeye çalışacak kusura bakmayın ama kimse gelmez... Heleki bir FO'nun TSK'daki pilottan 3-4 kat fazla maaş aldığı bir dönemde nah gelir...
  • Çok az pilot dışında sivilden orduya geçiş olacağını hiç sanmıyorum.Sivil hayatın rahatlığı ve sivil pilotluğun geniş maddi-manevi imkanları varken bu pilotlar neden orduya gitsin ki?Ancak bir savaş gibi durum olursa(inşallah olmaz) vatan sevgisi için bu insanlar orduya gelirler.
  • keşke şu ortadoğu liderliği diye diye düşünmeden hareket etmeseydiniz. tarihe tanıklık ediyoruz, ben şahsen üzülüyorum o kadar yetenekli genç atılırken bunlar atatürkçü bunlar laik bunlar bunlar... diye diye bu hallere düşmeseydik. soruyorum hikümetimize devletimize ve cumhurbaşkanımıza, bunca maceraya ne gerek vardı?
  • Yaklaşık 5,5 uçuş saati uzaklardan selam olsun. Hayatta dönmem!
  • Hesapsız kasap , bilmem neresine ....... masat. Bunları fetö ile canciğer kuzu sarmasıyken düşünecektiniz. Ülkeyi ben bu hale getirmedim. Siz getirdiniz. Yok askere saldır , yok hukukçulara saldır , yok polise saldır. Önce siz kendiniz bir hesap verin bakalım.
  • Askeri pilotun alacağı maaş sivil kaptandan fazla olmalı.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından peşpeşe çıkarılan 3 KHK’ya (Kanun Hükmünde Kararname) bir yenisi daha eklenecek. Acil durumlar için yeterli pilot olmasına karşın ‘güçlü hava kuvvetleri’ için yeni pilot alımları yapılacak.

Buna yönelik olarak OHAL kapsamında çıkartılacak 4. KHK “pilot alımlarına” ilişkin olacak. GATA’daki FETÖ yapılanması dolayısıyla hakkında “uçuşa elverişli değildir” raporu yazılan pilotlar KHK’da yer alacak kriterleri taşımaları, güvenlik soruşturmalarından geçmeleri halinde TSK bünyesine geri dönebilecek. TSK’dan ayrılarak sivil havacılığa geçen pilotlara da çağrı yapılacak. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden mezunları da başvuru yapabilecek. F-16 pilotu dahil 265 pilot alınması planlanacak.

ARA SINIFTAN
Edinilen bilgiye göre; darbe girişiminin ardından oluşan pilot açığının giderilmesi amacıyla Hava Harp Okulu’na ara sınıflardan öğrenci alınması gündeme gelecek. Okula öğrenci alımı yalnızca “pilotlukla” sınırlı olacak.

Bunun dışında okula öğrenci alımı yapılmayacak. Helikopter pilotları konusunda sorun olmaması, acil durumlar için yeterli pilot olması nedeniyle hükümet, uçak pilotu alanındaki açığın giderilmesi amacıyla adımlar atacak.

Pilot sayısının artırılmasına yönelik olarak öncelikle FETÖ’nün düzenlediği sağlık raporları ve yıldırma yöntemleriyle ordudan ayrılmak zorunda kalan pilotların TSK’ya dönmesi hedeflenecek. Başka sınıflara ayrılanlar ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden mezun olanlar arasından da pilot alımı yapılacak.

Bunu sağlayacak olan KHK en kısa zamanda çıkartılacak. Pilot alımına ilişkin yayınlanacak ilandaki kriterleri taşıyanlar sınava alınacak.

300'E KADAR ARTABİLECEK
Sağlık şartları ve yaş sınırı gibi kriterleri tutanlar başvuru yapabilecek. Başvuru yapanlar sıkı bir güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Üniversitelerin uçuş bölümlerinden mezun olanlar, sınavı kazanmaları halinde hızlı bir eğitimden geçirilecek. Acil durumlar için yeterli pilot olmasına karşın ‘güçlü hava kuvvetleri’ için yeni pilot alımları yapılacak. Darbe girişiminin ardından 265 pilot ordudan ayrılmıştı. Alınacak pilot sayısı 300’e kadar yükselebilecek.

Bakan Işık: "265 pilotu geri çağıracağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

F/o ~ 8 yıl önce
Sivilde asker görmek istemiyoruz herkes kendi isini yapsin artislik pesinde olan askerler var ! Devletin harcadigi milyon dolarlari para icin birakip sivile gecenlerde bir nevi vatan hainidir!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo'ya ~ 8 yıl önce
Sen otur bakalım oturduğun yerde zevzekligin lüzumu yok. Senin milletin vatanı ne kadar sevip sevmediğini yargılayacak canın yok!
330 Kaptanı ~ 8 yıl önce
Özel sözleşmeyle sivildeki Kaptan maaşını verin 30.000 ₺ aylık emekli olmasınlar Halen Asker pilotların da maaşlarını FO seviyesine yani 15.000₺ cıkartın sistemden çıkmasınlar istifa etmesinler Mevcut işinde devam ederken part time olarak ayda 1 hafta gitsin askeri uçakta antreman yapsın bunun için 10.000₺ ödeyin ekstra sivil pilotlara Eeee temininde güçlük çekilen personel tanımına uygun olarak kesenin ağzını acmak lazım İşte o zaman gönüllü olabilirler belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 8 yıl önce
Vatan 40 bin TL mi?
:) ~ 8 yıl önce
dininiz imanınız para olmuş... 2 milyon dolar bana harcamadı bu devlet sana harcadı.. hep diyorsunuz ya sivillere '' sizde pilot musunuz '', '' when I was an F16 '' gidin uçun işte... Ben mi uçucam... ?
F/O ~ 8 yıl önce
Sivil pilotları, özellikle genç F/O ları alıp birlikte Hv.K.K.lığına gidelim ve hiç jette uçmamış sivil kaynaklı F/O ları F-4 ve F-16 da uçuralım, onları gerekirse orda eğitip savaş pilotu yapalım. (tabi herkes olamaz) Genç olanlar askeri pilot olarak orda kalsınlar.
Tria ~ 8 yıl önce
Geri cagirsaniz ne yazar adamlar zaten 10 yilini doldurup line a kacacaklar...bu is oyle olmaz mecburu hizmeti yaparsin 20 yil sorun cözülür. Hem mecburi hizmeti düşür adamlara kapi ac sonrada aglaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlık ~ 8 yıl önce
120kg olunca zaten saglıktan ayrılıyor sonra sivile geçince zayıflıyor Çıkmak isterse cok yolu var belki SHGM bu tiplere lisans vermezse belki sistemde kalır mecburen
taabeee ~ 8 yıl önce
Tabe tabe adamlar babanın köleleri ya, 20 yetmez 65 yaşa kadar çalıştır 3 kuruş ver 5 köfte iste.
Taabee ye cvp ~ 8 yıl önce
Eee milyarlık uçus eğitimini bedavaya alirken sesin yıkmıyordu demiii seni uyanık.. tabiki 20 yıl çalışacaksın
yaw he he ~ 8 yıl önce
sen ve senin gibiler askeri pilotluğu günde 2-3 saat uçuş - beleş para - beleş eğitim - yangel yat zannediyorsunuz. Her babayiğidin harcı değil bu işler,3 okka ..... 5 okka .. ister. bunu yaşamadan ne anlayabilirsin ne de bir başkası sana anlatabilir.En iyisi bilmeidğin şeylere kulaktan dolma laflarla yorum yapma.
yemez ~ 8 yıl önce
Her fırsatta askerlere "devletten eğitim alıp 15-20yıl sonra ayrılıp hainlik ediyorlar'diyen sifil tayfa hadi yiyorsa basvurunuzu yapın askeriyeye geçin.vatan sizden gorev bekler. Nooldu yemedimi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330Kaptanı ~ 8 yıl önce
Hadi bakalım siviller....
Zzzzzzz ~ 8 yıl önce
F-16 da ucarsınız gerçek pilot gibi ...... tabi ki de becerebilirseniz!!!!!!
Alkisliyorummmm.... ~ 8 yıl önce
Gonulden katiliyorum gorelim sivil figter arkadaslari...
yolcu ~ 8 yıl önce
tabi ilk yalnız uçuşlarında 200 milyon dolarlık tayyareyi kırıp gebermezlerse...
Yolcuya ~ 8 yıl önce
Havacılık tarihini bi okusana bizim asker kökenli astronotların marifetlerini...
ArmyHeliPilot ~ 8 yıl önce
Zabıta maaşına çalıştıracaksın, ast-üst emir hiyeraşi içerisine gireceksin, 3-4 tayin göreceksin, haftalarca ailenden uzakta senenin 3 te 1 ini güneydoğuda görevlerde geçireceksin, bu görevlerde terörist seni füzeyle düşürecek ve düşürmeye çalışacak kusura bakmayın ama kimse gelmez... Heleki bir FO'nun TSK'daki pilottan 3-4 kat fazla maaş aldığı bir dönemde nah gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 8 yıl önce
Senin gibiler geleceğine hiç gelmesin zaten.
lafı güzaf ~ 8 yıl önce
yiyorsa sen git yada ordaysan bu tarafa hiç gelme
Acaba ~ 8 yıl önce
Çok az pilot dışında sivilden orduya geçiş olacağını hiç sanmıyorum.Sivil hayatın rahatlığı ve sivil pilotluğun geniş maddi-manevi imkanları varken bu pilotlar neden orduya gitsin ki?Ancak bir savaş gibi durum olursa(inşallah olmaz) vatan sevgisi için bu insanlar orduya gelirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
keşke şu ortadoğu liderliği diye diye düşünmeden hareket etmeseydiniz. tarihe tanıklık ediyoruz, ben şahsen üzülüyorum o kadar yetenekli genç atılırken bunlar atatürkçü bunlar laik bunlar bunlar... diye diye bu hallere düşmeseydik. soruyorum hikümetimize devletimize ve cumhurbaşkanımıza, bunca maceraya ne gerek vardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zincirleme Reak. ~ 8 yıl önce
Türkiye 28 şubatı yaşamasaydı,müslümanlar laikçi cendereye sıkıştırılmasaydı bugünleri de yaşamazdık.
Cevap ~ 8 yıl önce
Beyinsiz kafa ve içindeki dil
Donmus kafa ~ 8 yıl önce
28 subati yapan zihniyetle darbe yapanlar ayni kafadir. Senin gibileri kullanir. Ac gozunu biraz.
Sevgili Türkiyem ~ 8 yıl önce
Yaklaşık 5,5 uçuş saati uzaklardan selam olsun. Hayatta dönmem!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen dön:) ~ 8 yıl önce
Masat ~ 8 yıl önce
Hesapsız kasap , bilmem neresine ....... masat. Bunları fetö ile canciğer kuzu sarmasıyken düşünecektiniz. Ülkeyi ben bu hale getirmedim. Siz getirdiniz. Yok askere saldır , yok hukukçulara saldır , yok polise saldır. Önce siz kendiniz bir hesap verin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 8 yıl önce
Askeri pilotun alacağı maaş sivil kaptandan fazla olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F 16 ~ 8 yıl önce
Sivile geçiş mecburiydi.Bu iş gönül işi,sevmeyen gitmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000