10 Mayıs 2020, Pazar 12:00:21

Bakan Ersoy; 'Tüm ülkelere biz hazırız diyeceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'ye turist gönderen ülkelere 'niyet mektubu' göndereceklerini söyledi ve "Mektupta şunları yazacağız: Havaalanlarında, otellerde, restoranlarda, plajlarda alınan önlemler. Bütün turizm merkezlerindeki hastanelerin yatak, yoğum bakım, solunum cihazı sayıları" ifadelerini kullandı.
  • Test positif çıkarsa sen Turisti 2 hafta tutaçan mı? Mesla Alman geldikten sonra 2 hafta karantina evde olması lazım kimse yapmaz!!
  • Sosyal mesafe denizde de uygulanacak mi bilginiz varsa lutVen paylasir misiniz Denizde yuzerken 1.5er metre arayla mi yuzelim Tesekkurler
  • Sen yıllarca belli bir zümre dışında,kendi insanını düşünme,ihmal et,kalkındırma, refah düzeyini yükseltme,insan gibi çalışma,yaşama,tatil yapma imkanı verme,sömür,oteli,turu fahiş fiyata sat,kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırma ama elin adamına 3 kuruşa faydalandır,yabancı turist gelsin diye yırtın sonra salgın olunca da Türkiye'ye turist gönderen ülkelere niyet mektubu göndereceğiz de. Bu kafayla daha çokkkk mektuplar gönderirsin de nafile.
  • Para mu halk sağlığı mı? Tabi ki PARA PARA PARA
  • Galiba birileri tur sirketlerinin zararini azaltma pesinde insanlarin cani pahasina Kim acaba...
  • Sayın Bakan otelleriniz bos kalmasın diye her seyi yaparsınız ama Avrupali yutmaz.Gunde 100000 test yapan Almanya ile gunde 10000 test yapan Turkiyenin rakamlarına kadir Inanirdan baska kim inanır .
  • bu koşullarda yapılacak olan seyahat veya tatil değil, ancak eziyet olur...
  • Turistler virüse karşı TR'nin keşfettiği en önemli silahı kullansın, 'yakalanmamak'
  • Şu yorumlara bakın: belki turist gelecek, uçaklar uçacak, oteller açılacak, dükkanlar satış yapacak, işsizlik azalacak, ekonomi canlanacak diye kendini yerden yere atanlar var. Herkes küresel çapta uzman psikolog ve ordinaryus profesör. Dünya çapında analiz yapıp turist gelmez diyorlar. Bırakın turistin yerine karar vermeyi de sistem çalışsın, çarklar dönsün hele. Kimin gelip gelmediğini hep birlikte görürüz o zaman.
  • bu sene turizmi unutun, ülkelerin çoğu virüsten yıkılırken gezme derdinde olacaklarına inanıyor musunuz? çoğu ülke virüsü kontrol edemedi hala sence vatandaşını tatile gönderir mi? ayrıca her gün binlerce vaka çıkartan, pek çok kişi ölen ülkelerden gelen insanları için rahat karantinasız ülkene alabilecek misin ?zaten kimse 1 haftalık tatil için günlerce karantinada kalmaz. baksana günlerdir halkın evde yaşıyor resmen virüsü durdurmak için tekrar riski göze alıyor musun? tamam ekonomi önemli , ama bu sene turizm olayını en azından ülkeler arası unutmak lazım.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'ye turist gönderen ülkelere 'niyet mektubu' göndereceklerini söyledi ve "Mektupta şunları yazacağız: Havaalanlarında, otellerde, restoranlarda, plajlarda alınan önlemler. Bütün turizm merkezlerindeki hastanelerin yatak, yoğum bakım, solunum cihazı sayıları" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın turizm ülkelerine niyet mektubunu göndereceklerini açıkladı.

Ersoy, yurt dışından gelen her yolcuya sınırda koronavirüs testi uygulanacağını belirtirken, plajlarda, restoran ve kafelerde sosyal mesafenin 1.5 metre uygulanacağını söyledi.

Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'e konuşan Ersoy, "Yarın bize turist gönderen bütün ülkelere devlet olarak bir ‘niyet mektubu’ gönderiyoruz. Bu mektupta ‘Biz hazırız’ diyeceğiz. Mektupta şunları yazacağız: Havaalanlarında, otellerde, restoranlarda, plajlarda alınan önlemler. Bütün turizm merkezlerindeki hastanelerin yatak, yoğum bakım, solunum cihazı sayıları... Ambulans, ambulans uçak ve helikopter sayıları. Bildiğim kadarı ile böyle bir şey dünya turizm tarihinde ilk defa oluyor" dedi.

Ersoy ayrıca, "Otel ve restoranlarda sosyal mesafe masalar ve koltuklar arası 1.5 metre olarak belirlendi. Ama mesela aynı aile bir masaya oturunca mesafe 60 santim olacak. Otel lobilerindeki koltukların arası, havaalanı ve yemek kuyruklarında sosyal mesafe 1.5 metre olacak. Plaj şezlongları için de aynı uzaklık konacak" diye konuştu.

"Sağlık Bakanlığı, haziran ayı başında Antalya’dan başlamak üzere bütün havalimanlarında, Kapıkule ve İpsala’da korona test istasyonları kuracak ve gelen her yolcuya test uygulanacak" diyen Ersoy, "Sonucu 5-6 saat içinde alınacak. Gelen yolcunun Türkiye’deki adresi belli olduğu için gerektiğinde anında müdahale edilecek. Testler pasaporttan geçişten önce uygulanacak. En fazla 2-3 dakika sürecek ve yığılmalara yol açmayacak" ifadesini kullandı.

.

Bakan Ersoy; 'Tüm ülkelere biz hazırız diyeceğiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Test ~ 4 yıl önce
Test positif çıkarsa sen Turisti 2 hafta tutaçan mı? Mesla Alman geldikten sonra 2 hafta karantina evde olması lazım kimse yapmaz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağanim ~ 4 yıl önce
Sosyal mesafe denizde de uygulanacak mi bilginiz varsa lutVen paylasir misiniz Denizde yuzerken 1.5er metre arayla mi yuzelim Tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niyet mektubu ! ~ 4 yıl önce
Sen yıllarca belli bir zümre dışında,kendi insanını düşünme,ihmal et,kalkındırma, refah düzeyini yükseltme,insan gibi çalışma,yaşama,tatil yapma imkanı verme,sömür,oteli,turu fahiş fiyata sat,kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırma ama elin adamına 3 kuruşa faydalandır,yabancı turist gelsin diye yırtın sonra salgın olunca da Türkiye'ye turist gönderen ülkelere niyet mektubu göndereceğiz de. Bu kafayla daha çokkkk mektuplar gönderirsin de nafile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Napolyon ~ 4 yıl önce
Para mu halk sağlığı mı? Tabi ki PARA PARA PARA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizmci ~ 4 yıl önce
Tuzun kuru heralde Napolyon, Avrupanın en fakirleri İsviçrede, Almanyada okullar, restorantlar, kuaförler, Awm ler, bizim gibi turizm işi yapanlar da açtı, istatistiklerine bir bak istersen haa
Km ~ 4 yıl önce
Galiba birileri tur sirketlerinin zararini azaltma pesinde insanlarin cani pahasina Kim acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yersen ~ 4 yıl önce
Sayın Bakan otelleriniz bos kalmasın diye her seyi yaparsınız ama Avrupali yutmaz.Gunde 100000 test yapan Almanya ile gunde 10000 test yapan Turkiyenin rakamlarına kadir Inanirdan baska kim inanır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 4 yıl önce
bu koşullarda yapılacak olan seyahat veya tatil değil, ancak eziyet olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Virüs. ~ 4 yıl önce
Turistler virüse karşı TR'nin keşfettiği en önemli silahı kullansın, 'yakalanmamak'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bu acele? ~ 4 yıl önce
Şu yorumlara bakın: belki turist gelecek, uçaklar uçacak, oteller açılacak, dükkanlar satış yapacak, işsizlik azalacak, ekonomi canlanacak diye kendini yerden yere atanlar var. Herkes küresel çapta uzman psikolog ve ordinaryus profesör. Dünya çapında analiz yapıp turist gelmez diyorlar. Bırakın turistin yerine karar vermeyi de sistem çalışsın, çarklar dönsün hele. Kimin gelip gelmediğini hep birlikte görürüz o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutun ~ 4 yıl önce
bu sene turizmi unutun, ülkelerin çoğu virüsten yıkılırken gezme derdinde olacaklarına inanıyor musunuz? çoğu ülke virüsü kontrol edemedi hala sence vatandaşını tatile gönderir mi? ayrıca her gün binlerce vaka çıkartan, pek çok kişi ölen ülkelerden gelen insanları için rahat karantinasız ülkene alabilecek misin ?zaten kimse 1 haftalık tatil için günlerce karantinada kalmaz. baksana günlerdir halkın evde yaşıyor resmen virüsü durdurmak için tekrar riski göze alıyor musun? tamam ekonomi önemli , ama bu sene turizm olayını en azından ülkeler arası unutmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000