05 Mayıs 2014, Pazartesi 14:01:38

BAKAN ELVAN'DAN "TAVAN FİYAT" AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, günlerdir tartışılan uçak biletlerindeki tavan fiyat uygulaması hakkında konuştu.
  • bakani takan yok.. akp havayollari thy bile takmadiktan sonra gerisi hic takmaz
  • Olmadi bu bakan. Binali'yi geri istiyoruz.
  • Biri bana neden Esenboga-Ataturk arasinda THY den baska havayolu olmadigini aciklasin lutfen. Her ucak full ve esek para.
  • serbest piyasa koşullarının olduğu yerde pardon ama niye tavan bilet uygulaması var? Şuanda 250yi veren ozaman 400de verir,o gücü vardır,ancak tavan bilet olunca tabandada 50liraya bilet bulamaz,o bileti firma 150 yapar,ozamanda asıl ucuz bilet etkilenir.. .Ayrıca müşteri,firma bileti pahalı yapıyorsa zaten almaz.Fiyat rekabetten ötürü doğal olarak düşer.Ancak sorunun kaynağı bazı ballı hatların,tekel hat olup,başka firmalara açılmaması.(Ankara-istanbul,antalya-ankara gibi)Zaten bu yüksek fiyatlarda sadece bu hatlarda.pegasusun atlasın olduğu hatlarda değil
  • tek yön özellikle ankara ve son dakikda satılan genel biletler 377 tl en yüksek ekonomi ücreti:) 489 tl business ücreti
  • 309 TL yalan. Bizzat daha geçen dün THY'nin sitesinden Bodrum biletine baktım 430 TL çıktı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havayolu şirketlerinin daha önce 299 TL olarak belirlenen tavan fiyat uygulamasını delmesi üzerine çıkan tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı.

Bakan Elvan, Aralık 2013'ten beri 299 lira olarak uygulanan iç hat uçuş bilet tavan fiyatının 309 lira olarak revize edildiğini açıkladı.

İstanbul'da havayolu firması temsilcileri ile bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Elvan konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni tavan fiyatın 309 TL olarak uygulanması konusunda havayolu şirketleri mutabakata vardılar. Bunu da bize beyan ettiler." dedi.

Elvan, "Geçtiğimiz 5 ayda kurda meydana gelen yükselme ve maliyetlerdeki artış nedeniyle 10 TL'lik bir artışa gidildi. Tavan bilen fiyat uygulaması, önümüzdeki dönemde olağanüstü bir durum olmaması halinde bu şekilde devam edecektir." dedi.

BAKAN ELVAN'DAN "TAVAN FİYAT" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ztk ~ 10 yıl önce
bakani takan yok.. akp havayollari thy bile takmadiktan sonra gerisi hic takmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olmadi bu bakan. Binali'yi geri istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biri bana neden Esenboga-Ataturk arasinda THY den baska havayolu olmadigini aciklasin lutfen. Her ucak full ve esek para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
serbest piyasa koşullarının olduğu yerde pardon ama niye tavan bilet uygulaması var? Şuanda 250yi veren ozaman 400de verir,o gücü vardır,ancak tavan bilet olunca tabandada 50liraya bilet bulamaz,o bileti firma 150 yapar,ozamanda asıl ucuz bilet etkilenir.. .Ayrıca müşteri,firma bileti pahalı yapıyorsa zaten almaz.Fiyat rekabetten ötürü doğal olarak düşer.Ancak sorunun kaynağı bazı ballı hatların,tekel hat olup,başka firmalara açılmaması.(Ankara-istanbul,antalya-ankara gibi)Zaten bu yüksek fiyatlarda sadece bu hatlarda.pegasusun atlasın olduğu hatlarda değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 10 yıl önce
tek yön özellikle ankara ve son dakikda satılan genel biletler 377 tl en yüksek ekonomi ücreti:) 489 tl business ücreti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 10 yıl önce
309 TL yalan. Bizzat daha geçen dün THY'nin sitesinden Bodrum biletine baktım 430 TL çıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 10 yıl önce
tek yönmü baktın gidiş gelişmi ?
teche cevap ~ 10 yıl önce
tek kişi, tek yön.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000