23 Ocak 2015, Cuma 08:18:18

BAKAN ELVAN'DAN ESENBOĞA AÇIKLAMASI

Birlik Vakfında düzenlenen toplantıya katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Esenboğa ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Ben bu pistin yapılacağına inanmıyorum. Neden derseniz Esenboğa'nın piste ihtiyacı yok. İnternetten takip ediyorum. Uçakların inme sorunu yaşadığını görmedim. Zaten adam akıllı yurt dışı uçuşlar çok az. A380'in inmesi için bir pist yapmaya gerek yok çünkü hiç bir havayolu şirketi ankara seferine pist uygun olsa da A380 vermez. Mesela lutfhansa ile qatar airways ankara uçuşlarına a320 veriyor genelde. çok yolcu olduğunda da a330, b777 falan verirler. Yani bu piste gerek yok.
  • rant sağlamaya yönelik bir yatırım olduğu bariz belli...Önce bi RNAV STAR SID vs yap...NDB lerden kurtul adam gibi alçalma koy..Koskoca başkent..ayıp...
  • ama sanki 20 senedir ankarayı, 13 senedir türkiyeyi ben yönetiyorum. niye yapmadın kardeşim bugune kadar, hala projeye bakıyolarmış. trene bakın bakın, kara tren, siyah duman çuf çuf çuf çuf, sütaş çiftliği mi burası...
  • verilen sözlerin arkasında durulup, icraata geçilseydi şu an esb altın günlerini yaşıyor olurdu. milli bayrak taşıyıcımız esb'den neredeyse çekildi ve hemen hemen 6 nokta dışında uluslararası taşımacılık söz konusu değil. iç-hatlar ise thy'nin küçük biraderi anadolujet'in insafına terkedildi -- anadolujet'in son 6 yıldır taşra şirketi görünümünden kurtulamadığı ve uluslararası bir marka olmak için herhangi bir niyeti ve girişimi dahi olmadığını sağır sultan bile duydu. thy ve anadolujet'in tekelci zihniyeti ile, koca başkent kendi kaderine terkedilmiş bir biçimde, mükemmel bir havalimanı terminal kompleksi ve altyapısı boşa harcanıyor. umarız bu kez verilen sözler tutulur ve esb gerçekten, uluslararası anlamda da işleyen, ankara'ya yakışır bir terminale dönüşür. esenboğa-ankara metro hattı, 3. pist ve apron ile saat gibi çalışan ve on milyon yolcu kapasitesini ikiye katlayan bir terminal özlüyoruz. ne demişler; ümit fakirin ekmeği...
  • Dayın Bakanım,Çukurova havalimanı icon gruba devroldu diye açıklamada bulundunuz,kocoglu calısanı olarak şirket yönetimimizden 4 aylık maaslarımızı talep ettigimizde havalimanın devri ile alakalı herhangibir somut birşey olmadıgını ve maas odeyemeyeceklerini soylediler.kim dogruyu soyluyor sayın bakanım(Airport haber yetkilileri)
  • 1. 3.pisti nereye yapacaksiniz? 2. Esenboga-Kazan arasindaki daglar ort. 1500 m. Ve sadece koy yollari var. Yolu nasil yapmayi dusunuyorsunuz?
  • Sawdan diversion gelmedikçe apron dolmuyor bile.
  • Sn. Bakan , Esenboğa'dan önce Sabiha Gökçen'de ikinci pisti yapsanız Türkiye için daha yararlı olmaz mı ?
  • Madem ki Ankara-İstanbul arası Hızlı Trenle 1.5 saate indirilecek ve hiçkimse de bu hatta uçakla seyahat etmeyecek o zaman Esenboğaya bu yatırımı yapmaya ne gerek varmış? Sayın Bakan ne yapacağına bir karar verseydi derim.
  • 1. Bu ülkede zamanında ADAM gibi planlayıcılar olsaydı hem Atatürk havalimanında hem de Esenboğa'da o iki paralel pisti yanyana, dipdibe yapmazdı. 2. Esenboğa'nın yolcu sayısı kaç ta Allah aşkına ikinci pist gerekiyor, çok merak ettim. Gatwick tek pistle nerdeyse 40 milyona dayanmışken Ankara'ya, Trabzon'a, SAW'a ikinci pist yatırımları bu milletin emanetine ihanettir.

Elvan, Esenboğa Havalimanı’na ilave bir pist yapacaklarını, apron alanını da genişleteceklerini söyledi.

Esenboğa Havalimanı'ndan şehir merkezine bir metro hattı yapımına yönelik proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Elvan, 2 farklı güzergah üzerinde durduklarını ve bunlardan birini tercih edeceklerini belirtti.

Bakan Elvan, 'Havalimanına Çankırı ve Kastamonu istikametinden gelenler ile havaalanına ulaşıp, İstanbul yönüne gitmek isteyenler, normalde şehir içi ya da çevre yolunu kullanıyor. Biz de Esenboğa Havalimanı'ndan Kazan'a direkt çıkan bir hat düşünüyoruz' dedi.

BAKAN ELVAN'DAN ESENBOĞA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Piste gerek yok ~ 8 yıl önce
Ben bu pistin yapılacağına inanmıyorum. Neden derseniz Esenboğa'nın piste ihtiyacı yok. İnternetten takip ediyorum. Uçakların inme sorunu yaşadığını görmedim. Zaten adam akıllı yurt dışı uçuşlar çok az. A380'in inmesi için bir pist yapmaya gerek yok çünkü hiç bir havayolu şirketi ankara seferine pist uygun olsa da A380 vermez. Mesela lutfhansa ile qatar airways ankara uçuşlarına a320 veriyor genelde. çok yolcu olduğunda da a330, b777 falan verirler. Yani bu piste gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 9 yıl önce
rant sağlamaya yönelik bir yatırım olduğu bariz belli...Önce bi RNAV STAR SID vs yap...NDB lerden kurtul adam gibi alçalma koy..Koskoca başkent..ayıp...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her gun konuşuyor ~ 9 yıl önce
ama sanki 20 senedir ankarayı, 13 senedir türkiyeyi ben yönetiyorum. niye yapmadın kardeşim bugune kadar, hala projeye bakıyolarmış. trene bakın bakın, kara tren, siyah duman çuf çuf çuf çuf, sütaş çiftliği mi burası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umarız... ~ 9 yıl önce
verilen sözlerin arkasında durulup, icraata geçilseydi şu an esb altın günlerini yaşıyor olurdu. milli bayrak taşıyıcımız esb'den neredeyse çekildi ve hemen hemen 6 nokta dışında uluslararası taşımacılık söz konusu değil. iç-hatlar ise thy'nin küçük biraderi anadolujet'in insafına terkedildi -- anadolujet'in son 6 yıldır taşra şirketi görünümünden kurtulamadığı ve uluslararası bir marka olmak için herhangi bir niyeti ve girişimi dahi olmadığını sağır sultan bile duydu. thy ve anadolujet'in tekelci zihniyeti ile, koca başkent kendi kaderine terkedilmiş bir biçimde, mükemmel bir havalimanı terminal kompleksi ve altyapısı boşa harcanıyor. umarız bu kez verilen sözler tutulur ve esb gerçekten, uluslararası anlamda da işleyen, ankara'ya yakışır bir terminale dönüşür. esenboğa-ankara metro hattı, 3. pist ve apron ile saat gibi çalışan ve on milyon yolcu kapasitesini ikiye katlayan bir terminal özlüyoruz. ne demişler; ümit fakirin ekmeği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayin Bakanim ~ 9 yıl önce
Dayın Bakanım,Çukurova havalimanı icon gruba devroldu diye açıklamada bulundunuz,kocoglu calısanı olarak şirket yönetimimizden 4 aylık maaslarımızı talep ettigimizde havalimanın devri ile alakalı herhangibir somut birşey olmadıgını ve maas odeyemeyeceklerini soylediler.kim dogruyu soyluyor sayın bakanım(Airport haber yetkilileri)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
1. 3.pisti nereye yapacaksiniz? 2. Esenboga-Kazan arasindaki daglar ort. 1500 m. Ve sadece koy yollari var. Yolu nasil yapmayi dusunuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sawdan diversion gelmedikçe apron dolmuyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
priority ~ 9 yıl önce
Sn. Bakan , Esenboğa'dan önce Sabiha Gökçen'de ikinci pisti yapsanız Türkiye için daha yararlı olmaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek var mı? ~ 9 yıl önce
Madem ki Ankara-İstanbul arası Hızlı Trenle 1.5 saate indirilecek ve hiçkimse de bu hatta uçakla seyahat etmeyecek o zaman Esenboğaya bu yatırımı yapmaya ne gerek varmış? Sayın Bakan ne yapacağına bir karar verseydi derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seçim ufukta ~ 9 yıl önce
Son günlerde özellikle Ulaştırma bakanının beyanatlarını bir hatırlayın.Tamamem seçimlere yönelik vaatler..........
GEREK ~ 9 yıl önce
SAYIN BAKAN IST-ANK ARASI UÇAĞA GEREK KALMAYACAK DİYOR .HERHALDE ANADOLUNUN HER ŞEHİRİNE SAAT BAŞI UÇAK KALDIRACAKLAR BURADAN.
Kemal ~ 9 yıl önce
1. Bu ülkede zamanında ADAM gibi planlayıcılar olsaydı hem Atatürk havalimanında hem de Esenboğa'da o iki paralel pisti yanyana, dipdibe yapmazdı. 2. Esenboğa'nın yolcu sayısı kaç ta Allah aşkına ikinci pist gerekiyor, çok merak ettim. Gatwick tek pistle nerdeyse 40 milyona dayanmışken Ankara'ya, Trabzon'a, SAW'a ikinci pist yatırımları bu milletin emanetine ihanettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon ~ 9 yıl önce
SAW mı dediniz?2.pist

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000