15 Ağustos 2018, Çarşamba 14:38:36

Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; 'F-35'lerin Türkiye'ye teslimatıyla ilgili askıya alınması gibi bir durum yok' dedi.
  • Bakanım silan havacılığayetki veriyor sivil havacılık denetleöe yapmıyorlar maaşlarımız yatmıyor aylardır
  • ben inandım hatta biz üretecez ve abd ye vermeyecez
  • F35 savaş jeti alımı kapsamında yapılan yorumlara ithafen ; Türkiye değilde Abd tek taraflı olarak teslimat anlaşmasının iptaline karar verme yetkisi yok , lockheed martin oZel bir şirket , anlaşma gereği Türkiye ye F-35 uçaklarının teslimatını gEciktirme yada teslimatının iptali konusunda tavr alırsa Türkiye ye uçak teslim etmeden 22 milyar dolara yakın parayı heba etmek zorunda, understand?
  • Okuduğunu mu anlamıyorsun neyin inadı bu. Kesin karar onandığında geçici askıya alma kalıcı iptale dönecek, istediğin kadar inanma.
  • ABD nin itibarini düsünen bir disisleri bakanimiz var. Ne mutlu bize. Hersey ortadayken 2 F35 i teslim aldik diyebilecek kadar piskin. Halbuki iki yil sonra verilecegi belli olmayan bir garip durum. Neymis pilotlarimiz egitim görecekmis orada. Yesinler. teslim edilmeden 2 yil önce neden egitime gönderilmediler. Görünen o ki kazik büyük.
  • hatta fiyatta indirim var. Kayseri pazarlığı yaptik
  • Ya tamamda satmak istemiyorlarsa gidin mig savaş uçakları alın niye amerikan nin peşinden koşuyorsunuz f 35 daha iyi uçaklarda var NATO dan çıkın vatanımız için daha hayırlı
  • Aslina bakarsaniz biz istemiyoruz. Onlarin malina kalmadik.
  • Kozları siz yaratıp elinizle adamlara verdiniz.
  • itibar zedelenmesi hakkında abd'ye tavsiye verenlere bak. bizim itibarımız ne durumda peki sayın bakan? adam oturduğu yerden vergiyi arttırdı,bir tivit attı gördük kimin itibarının ne olduğunu ! ya boşa üflemeyin ya adam gibi sert ve ciddi tepki verin ya da biz bunlara muhtacız yapacak bir şey yok deyin bir kere olsun vatandaşa doğruyu söyleyin !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "F-35'lerin Türkiye'ye verilmesine karşı bir adımı istemediklerini zaten söylemişlerdi. 90 gün içinde rapor hazırlanıncaya kadar bir teslimat olmayacak ama pratikte de bunun bir anlamı yok, Türkiye zaten iki tanesini teslim aldı. İki sene boyunca uçaklar zaten orada olacak, pilotlarımız da orada eğitim süreci devam edecek. Yani askıya alındı gibi bir durum yok. Bizim ABD'ye tavsiyemiz, elinizde olan kozları Türkiye veya başka bir ülkeye karşı kullanmayın, bu ABD'nin itibarını zedeliyor" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Al-Dirdiri Mohamed Ahmed ile bir araya geldi. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"F-35 konusu askıya alınmadı"

ABD'nin F-35 tipi uçakları Türkiye'ye teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "ABD PKK/YPG'ye binlerce tır dolusu silah verdi. Yetmedi kargolarla taşıdı, o silahlar şimdi piyasada satılıyor. El-Nusra'nın da elinde görüyoruz veya DEAŞ'ın. Diğer taraftan Türkiye'de darbe girişiminde bulunan bir hain var ve ona destek veriyorlar. Benden belge istemesine gerek yok, aldığı her nefesi attığı her adımı sayıyor zaten. Üçüncü ülkelerdeki FETÖ'cüleri de korumaya çalışıyorlar. Neden destek çıkıyorsun? Bunları söyleyince Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları dik başlılık yapıyor. Dik başlılık değil biz doğruları söylüyoruz. ABD'de ciddi bir karmaşa var. F-35 ile imzalanan belge biliyorsunuz 90 günde bir rapor sunulacak. Daha önceden zaten Savunma Bakanlığı kongreye mektubunu göndermişti. F-35'lerin Türkiye'ye verilmesine karşı bir adımı istemediklerini zaten söylemişlerdi. 90 gün içinde rapor hazırlanıncaya kadar bir teslimat olmayacak ama pratikte de bunun bir anlamı yok, Türkiye zaten iki tanesini teslim aldı. İki sene boyunca uçaklar zaten orada olacak, pilotlarımız da orada eğitim süreci devam edecek. Yani askıya alındı gibi bir durum yok. Bizim ABD'ye tavsiyemiz, elinizde olan kozları Türkiye veya başka bir ülkeye karşı kullanmayın, bu ABD'nin itibarını zedeliyor" diye konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Sayın bakan ~ 6 yıl önce
Bakanım silan havacılığayetki veriyor sivil havacılık denetleöe yapmıyorlar maaşlarımız yatmıyor aylardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 6 yıl önce
ben inandım hatta biz üretecez ve abd ye vermeyecez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillere ithafen ; ~ 6 yıl önce
F35 savaş jeti alımı kapsamında yapılan yorumlara ithafen ; Türkiye değilde Abd tek taraflı olarak teslimat anlaşmasının iptaline karar verme yetkisi yok , lockheed martin oZel bir şirket , anlaşma gereği Türkiye ye F-35 uçaklarının teslimatını gEciktirme yada teslimatının iptali konusunda tavr alırsa Türkiye ye uçak teslim etmeden 22 milyar dolara yakın parayı heba etmek zorunda, understand?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askıya alınma var ~ 6 yıl önce
Okuduğunu mu anlamıyorsun neyin inadı bu. Kesin karar onandığında geçici askıya alma kalıcı iptale dönecek, istediğin kadar inanma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Olay bir şekilde tahkime taşınacak.İtalya projeden ayrıldı bir de Türkiye'den projeden cıkar ise birim uçak maaliyeti ülke başına uçar.Mattis de Türkiye'den hazettmedigi halde ambargoya karşı ve Türkiye'nin projeden çıkması halinde en az 2 sene teslimatların sarkacağını bizzat kendi söylemiştir.ABD basınında infrared radarlı Su57 karşısında , F22 koruması olmadan F35'in ölü balıktan farksız olduğu da yazılmaktadır.
Müthis ~ 6 yıl önce
ABD nin itibarini düsünen bir disisleri bakanimiz var. Ne mutlu bize. Hersey ortadayken 2 F35 i teslim aldik diyebilecek kadar piskin. Halbuki iki yil sonra verilecegi belli olmayan bir garip durum. Neymis pilotlarimiz egitim görecekmis orada. Yesinler. teslim edilmeden 2 yil önce neden egitime gönderilmediler. Görünen o ki kazik büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iptal yok ~ 6 yıl önce
hatta fiyatta indirim var. Kayseri pazarlığı yaptik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 Fan ~ 6 yıl önce
Ya tamamda satmak istemiyorlarsa gidin mig savaş uçakları alın niye amerikan nin peşinden koşuyorsunuz f 35 daha iyi uçaklarda var NATO dan çıkın vatanımız için daha hayırlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NATO ~ 6 yıl önce
NATO’dan çıktığın gün Kıbrıs NATO’ya girer, ertesi gün de anlaşmanın 5. maddesi gereği seni Kıbrıs’tan çıkarırlar. Uluslararası ikişkilerde öfkeyle hareket etmemek lazım.
GKRK ~ 6 yıl önce
Garantör devletlerin onayı olmadan hic bir kuruma başvuru bile yapamaz.AB başvurusu tavizi ise Türkiye'ye serbest dolaşım hakkı verileceği sözü üzerine verildi.Burada esas İsrail'in başvurusu söz konusudur ve ABD'de Türkiye'nin NATO'dan atılmasını isteyen çevrelerin hepsi Siyonist Hristiyan ya da Yahudidir.Akıllı olun NATO'da kalın ama ABD'ye de her türlü içeride engeli de çıkartın.
Tabi canim ~ 6 yıl önce
Aslina bakarsaniz biz istemiyoruz. Onlarin malina kalmadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koz ~ 6 yıl önce
Kozları siz yaratıp elinizle adamlara verdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itibar ! ~ 6 yıl önce
itibar zedelenmesi hakkında abd'ye tavsiye verenlere bak. bizim itibarımız ne durumda peki sayın bakan? adam oturduğu yerden vergiyi arttırdı,bir tivit attı gördük kimin itibarının ne olduğunu ! ya boşa üflemeyin ya adam gibi sert ve ciddi tepki verin ya da biz bunlara muhtacız yapacak bir şey yok deyin bir kere olsun vatandaşa doğruyu söyleyin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000