08 Mart 2015, Pazar 14:56:58

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: "VATANDAŞIMIZ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir şekilde seyahat edebilecekler" dedi.
  • Yesil pasaport alamiyorsunuz diye catliyosunuz !! Yesil passport alabilmek icin devlette bazi pozisyonlara gelmek lazim !! Oyle kolay deil yane ...
  • zeki muren de bizi gorecek dimi ?
  • Bizi bizden daha iyi bildikleri için asla bu hataya düşmeyecektir Avrupa.
  • @ozlakc; telefonumdan yorum yaptigim icin sizin yorumun altina yazamiyorum o yuzden buraya yazdim..cumlemin sonundaki unlem isareti gondermeydi zaten, sanirim yanlis anlasildim yoksa ulkemizin yol gecen hanı oldugunu cok iyi biliyorum sizin yoruma sonuna kadar katiliyorum...sevgiler saygilar
  • Külliyen yalan en hafif tabiriyle hayal. Örneğin Almanya'ya vizeyle gittiğim halde yılda iki kez düzenli giriş çıkışlarım olmasına rağmen daha uçağın kapısından çıkışta yada aprona ayak basar basmaz Alman polisi tarafından neden geldiğim ve ne zaman döneceğim konusunda sorguya çekiliyorum. Gözümün içine bakıp bir süzüyor düşünüp ondan sonra giriş damgasını basıyor. Nijerya vatandaşları bile vizesiz Avrupa'ya seyahat edebilir ama Türk vatandaşları asla. Avrupa Türk vatandaşlarına asla vizeyi kaldırmaz.
  • Gümrük Birliği'ni 3 alanda müzakere edeceğimiz ŞUBAT 2015'de açıklandı:Nedir bu alanlar diye baktığımızda tarım,hizmetler ve kamu alımları.Tarımı Fransa'nın dahi GB dahil etmediğini hatırlatalım bu arada.Evet gene bizimkilerin ağzına bir parmak bal çalınmış,gene sakız gibi ağızlarında geviş getiriyorlar.Dünya çapında gıda fiyatları düşerken neden Türkiye'de artıyor?Çünkü tarım Tr'de çöktü.Bu müzakereler ile Tr deki tarım AB'ye anahtar teslim yapıldığında Atatürk'ün "Köylü milletin efendisi"ni yeniden yorumlayıp "AB milletin efendisi"diyebiliriz.Bu arada sormak lazım, ne oldu ŞAM-GEN?
  • ziiyaaa...
  • yalancının anası ölsün
  • Yabancı araç kalış süresini de 6 ay'dan 2 yıl'a çıkarılması vardı bir ara, ne oldu? Geliyoruz, işimizin gücümüzün olduğu bir zamanda çıkmak zorunda kalıyoruz. Bunu da bekliyoruz 2 - 3 yıl içinde. Yapın bunu, en az 500.000 oy var yapana.
  • seçimlerden önceki yalanlardan sadece biri. yalancısınız. yargılanacaksınız.

Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları ile turizm sektörü temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Kadınlar Günü'nü  kutlayarak, aile içi şiddete yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu konuda erkeklere önemli görevler düştüğünü söyledi.

"6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı"

Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelecek yabancı turistlerin önlerindeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu doğrultuda e-vize sistemi uygulamasını başlattıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı. Havalimanlarındaki kuyrukları kaldırıyoruz. İnsanlar, evinden, iş yerinden ya da kafelerden sisteme giriyor, 3 dakika içinde e-vizesini alıyor" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya'dan Türkiye'ye kimlikle gelinebilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Vizesiz seyahat imkanı

Bakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının da vizesiz seyahat etme imkanı için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Avrupa Birliği ülkeleri Dışişleri Bakanları ile iki gündür vizesiz seyahat ile ilgili görüşmeler yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir şekilde seyahat edebilecekler" dedi.

Gazipaşa Havalimanı'na 1 milyon yolcu beklentisi

Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya ilçesindeki turizm hareketliliğinde etkin rol üstlendiğini belirtti. Havalimanı'nın açılmadan önce imkansız bir proje olarak değerlendirildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bu havalimanına bu yıl 1 milyon yolcu bekliyoruz. İnandık ve başardık. İnandığınız bir yolda geri adım atmayacaksınız, ilerliyorsanız, görüyorsanız mutlaka başaracaksınız. Benim hayat felsefem hep bu oldu. Hiç bir zaman pes etme" diye konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: "VATANDAŞIMIZ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yesil pasaport alamiyorsunuz diye catliyosunuz !! Yesil passport alabilmek icin devlette bazi pozisyonlara gelmek lazim !! Oyle kolay deil yane ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 9 yıl önce
zeki muren de bizi gorecek dimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizi bizden daha iyi bildikleri için asla bu hataya düşmeyecektir Avrupa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
@ozlakc; telefonumdan yorum yaptigim icin sizin yorumun altina yazamiyorum o yuzden buraya yazdim..cumlemin sonundaki unlem isareti gondermeydi zaten, sanirim yanlis anlasildim yoksa ulkemizin yol gecen hanı oldugunu cok iyi biliyorum sizin yoruma sonuna kadar katiliyorum...sevgiler saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Külliyen yalan en hafif tabiriyle hayal. Örneğin Almanya'ya vizeyle gittiğim halde yılda iki kez düzenli giriş çıkışlarım olmasına rağmen daha uçağın kapısından çıkışta yada aprona ayak basar basmaz Alman polisi tarafından neden geldiğim ve ne zaman döneceğim konusunda sorguya çekiliyorum. Gözümün içine bakıp bir süzüyor düşünüp ondan sonra giriş damgasını basıyor. Nijerya vatandaşları bile vizesiz Avrupa'ya seyahat edebilir ama Türk vatandaşları asla. Avrupa Türk vatandaşlarına asla vizeyi kaldırmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Gümrük Birliği'ni 3 alanda müzakere edeceğimiz ŞUBAT 2015'de açıklandı:Nedir bu alanlar diye baktığımızda tarım,hizmetler ve kamu alımları.Tarımı Fransa'nın dahi GB dahil etmediğini hatırlatalım bu arada.Evet gene bizimkilerin ağzına bir parmak bal çalınmış,gene sakız gibi ağızlarında geviş getiriyorlar.Dünya çapında gıda fiyatları düşerken neden Türkiye'de artıyor?Çünkü tarım Tr'de çöktü.Bu müzakereler ile Tr deki tarım AB'ye anahtar teslim yapıldığında Atatürk'ün "Köylü milletin efendisi"ni yeniden yorumlayıp "AB milletin efendisi"diyebiliriz.Bu arada sormak lazım, ne oldu ŞAM-GEN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dz ~ 9 yıl önce
ziiyaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
yalancının anası ölsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı araç ~ 9 yıl önce
Yabancı araç kalış süresini de 6 ay'dan 2 yıl'a çıkarılması vardı bir ara, ne oldu? Geliyoruz, işimizin gücümüzün olduğu bir zamanda çıkmak zorunda kalıyoruz. Bunu da bekliyoruz 2 - 3 yıl içinde. Yapın bunu, en az 500.000 oy var yapana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 9 yıl önce
seçimlerden önceki yalanlardan sadece biri. yalancısınız. yargılanacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000