02 Eylül 2009, Çarşamba 08:26:27

Bakan Çağlayan'a havaalanında şaşırtan muamele!

Urumçi Özerk Yönetimi’ne bağlı havaalanı polisi, Türk heyetine zor anlar yaşattı ve Bakan Çağlayan’ı arama girişiminde bulundu. Çağlayan’ın korumasının güvenlikçiye müdahelesiyle kısa süreli bir arbede yaşandı.
  • bize herşey müstehak.böle dengesizleri hala başımızda tutmak tam vatan hainliği bana göre.sen arkandan gülene gülersen sonuç böle oluyo. tam memleket hali olmuş.alın aklınız başınıza artık yazık bizim vergilerimize...
  • ABD Bakanina yapamadiklarini bizim bakana da yapmasinlar. bir daha ki sefere ogrenmis olurlar..
  • Kırmızı halı va mıydı?
  • Tam 3. dünya ülkesi bakanına yakışanı yapmış. Burada her yol Paris ya kendilerine, dünyanın efendileri oluyorlar ya, Urumçi havaalanındaki güvenlik görevlisi haşmetmeaplarını tanımak zorun ya ne demekmiş aranmak?.. Adamlar kendisine araç tahsis etmişler ama o reddetmiş biniş kartı olmadan uçağa binmeye kalkmış. Biniş işlemlrini yapan görevli nasıl tanımaz alemlerin efendisini?... Hayret yaaaaa?... Kimler ve hangi mantalite ve kalibredeki insanlar tarafından yönetiliyoruz?.. Pesssss...
  • Haysiyet düşkünü! arkadaşlar gittikleri her yeri babalarının çiftliği sandıkları yetmiyormuş gibi allah bilir akıllarından görevliyi sürdüreceklerini geçirmiş bile olabilirler...! Herhalde Türklerin dünyanın her yerinde gördükleri muamelenin bu olduğunu bilmiyorlar bile..! Dünyaya hükmetmiş Osmanlı haysiyetinin ne hallere düşürüldüğüne bakarmısınız? Yazıkki yazık.. Ancak bize müstehak...
  • hakketikleri degeri orada bulmuslar helal olsun cinlilere oyle butun vekillerin altına araba cekmeye benzemez bu
  • Başına gelince, ne anladın acaba? Kişiliksiz siyasetin sonu budur. Yunanlı ya vize şartı koysana bu sabah! Hergün ellerini kollarını sallayarak gelip gidiyorlar. Bana Atina havaalanında yapmadıklarını bırakmadılar. Vize almak için de gittim geldim, içim kan ağlayarak.
  • rezil köpek çinliler nereye havlıycaklarını şaşırdılar dünyanın üzerindeki lanet bunlar Allah sonumuzu hayretsin
  • 23 ağustos da Hamburga yeşil pasaportla giriş yaptım. Bir hafta kalacağımı söyledim.İş ziyaretiydi.Otel vb ayarlanmıştı. Bana sadece toplantılara katılmak kalıyordu.Yanıma 600 Avro aldım. Hamburg havaalanı polisi üzerimde ne kadar para olduğunu sordu parayı aldı ve saydı. Yanındaki arkadaşına da bu paranın yetip yetmeyeceğini sordu. Kalacağım oteli sorudu adını öğrenince de bu otel ( Holiday Inn ) sizin oralarda çok mu meşhur dedi. Parayı bana iade edince de ben belki arasından almışsındır diye polisin gözünün önünde paramı sayarak geri aldım. Yeşil pasaportum var ve şu uygulamaya bak. Daha bir hafta oldu. Sayın bakan bunlar için de nota verdirin veya aynısını gümrükte gelen almanlara yapılmasını sağlayın.Paralarını sayalım.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel temsilcisi sıfatıyla ve Çin Devleti'nin davetiyle çıktığı Urumçi ziyareti, skandalla noktalandı.

Bakan Çağlayan, 5 Temmuz 2009 günü başlayan ve Uygurlara göre 1000’den fazla, Çinlilere göre 180 kişinin öldüğü iddia edilen Urumçi’yi dün ziyaret etti. Çin hükümetinin davetiyle geldiği Urumçi’de temaslarda bulunan Çağlayan, gece yarısı Aşkabat’a geçmek için Urumçi Uluslararası Havaalanı’na geldi. Heyet havaalanına geldiğinde gümrük polisi Çağlayan dışında bütün protokolü didik didik aramak istedi. Buna tepki gösteren Çağlayan, uygulamaya son verilmezse, kendisini de heyetle birlikte hareket edeceğini söyledi. Pekin’e gelip heyete eşlik eden Çin hükümeti görevlilerinin tüm çabalarına karşın, havaalanı güvenlikçileri aramadan vazgeçmedi. Protokol üyeleri, sorunun krize dönüşmemesi için standart uygulamaya tabi tutularak güvenlik şeridinden geçmeye başladı.

Arbede yaşandı

Bakan Çağlayan, aynı yerden geçmek üzere x-ray cihazının önüne geldi. Bu sırada bir havaalanı polisi, x-ray’dan geçirmek istediği Çağlayan’ı durdurmak için kolunu uzattı. Çağlayan’ın koruma amiri Elruz Akyol, havaalanı polisinin koluna müdahale ederek Çağlayan’a dokunmasını önledi. Çağlayan, güvenlikçiyi dikkate almadan yoluna devam ederken, havaalanı polisi de Çağlayan’ın koruma amirini sıkıştırdı. Bu sırada Çağlayan’ı korumasının da kendisini savunmak için Çinli polisi iterek etkisiz hale getirdiği ve “Sen kim oluyorsun” diye bağırdığı duyuldu. Çağlayan’ın diğer koruması ile heyetteki diğer Türklerin olaya müdahil olmasıyla kısa süreli bir arbede yaşandı.

İkinci skandal uçak kapısında

Türk heyeti bekleme salonuna geldikten kısa bir süre sonra uçağa davet edildi. Çağlayan, burada uçağa binmesi için özel bir araç ayarlandığı söyleyen Çinli görevliye, “Özel araç falan istemiyorum, heyetle birlikte giderim” dedi. Bakan Çağlayan, uçağa binmek üzere körüğe girerken, havaalanı güvenliğinden bir kişi, biniş kartını görmediği için koluyla Çağlayan’ı engellemeye çalıştı. Koruması iki adım geride olan Çağlayan, korumasının gelmesini beklemeden, güvenlikçinin kolunu iterek sert tepki gösterdi ve “Yeter artık” diye bağırdı.

Çağlayan, Pekin Büyükelçisi Murat Esenli’ye Çin hükümetine nota vererek, yaşananları bildirmesini istedi.

(Radikal)

Bakan Çağlayan'a havaalanında şaşırtan muamele!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
bize herşey müstehak.böle dengesizleri hala başımızda tutmak tam vatan hainliği bana göre.sen arkandan gülene gülersen sonuç böle oluyo. tam memleket hali olmuş.alın aklınız başınıza artık yazık bizim vergilerimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ABD Bakanina yapamadiklarini bizim bakana da yapmasinlar. bir daha ki sefere ogrenmis olurlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kırmızı halı va mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tam 3. dünya ülkesi bakanına yakışanı yapmış. Burada her yol Paris ya kendilerine, dünyanın efendileri oluyorlar ya, Urumçi havaalanındaki güvenlik görevlisi haşmetmeaplarını tanımak zorun ya ne demekmiş aranmak?.. Adamlar kendisine araç tahsis etmişler ama o reddetmiş biniş kartı olmadan uçağa binmeye kalkmış. Biniş işlemlrini yapan görevli nasıl tanımaz alemlerin efendisini?... Hayret yaaaaa?... Kimler ve hangi mantalite ve kalibredeki insanlar tarafından yönetiliyoruz?.. Pesssss...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haysiyet düşkünü! arkadaşlar gittikleri her yeri babalarının çiftliği sandıkları yetmiyormuş gibi allah bilir akıllarından görevliyi sürdüreceklerini geçirmiş bile olabilirler...! Herhalde Türklerin dünyanın her yerinde gördükleri muamelenin bu olduğunu bilmiyorlar bile..! Dünyaya hükmetmiş Osmanlı haysiyetinin ne hallere düşürüldüğüne bakarmısınız? Yazıkki yazık.. Ancak bize müstehak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hakketikleri degeri orada bulmuslar helal olsun cinlilere oyle butun vekillerin altına araba cekmeye benzemez bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başına gelince, ne anladın acaba? Kişiliksiz siyasetin sonu budur. Yunanlı ya vize şartı koysana bu sabah! Hergün ellerini kollarını sallayarak gelip gidiyorlar. Bana Atina havaalanında yapmadıklarını bırakmadılar. Vize almak için de gittim geldim, içim kan ağlayarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
rezil köpek çinliler nereye havlıycaklarını şaşırdılar dünyanın üzerindeki lanet bunlar Allah sonumuzu hayretsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
23 ağustos da Hamburga yeşil pasaportla giriş yaptım. Bir hafta kalacağımı söyledim.İş ziyaretiydi.Otel vb ayarlanmıştı. Bana sadece toplantılara katılmak kalıyordu.Yanıma 600 Avro aldım. Hamburg havaalanı polisi üzerimde ne kadar para olduğunu sordu parayı aldı ve saydı. Yanındaki arkadaşına da bu paranın yetip yetmeyeceğini sordu. Kalacağım oteli sorudu adını öğrenince de bu otel ( Holiday Inn ) sizin oralarda çok mu meşhur dedi. Parayı bana iade edince de ben belki arasından almışsındır diye polisin gözünün önünde paramı sayarak geri aldım. Yeşil pasaportum var ve şu uygulamaya bak. Daha bir hafta oldu. Sayın bakan bunlar için de nota verdirin veya aynısını gümrükte gelen almanlara yapılmasını sağlayın.Paralarını sayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000