13 Mayıs 2016, Cuma 10:23:42

Bakan Binali Yıldırım'a Ankara sorusu

Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara'dan bazı ülkelere uçak seferlerin olmaması Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.
  • Bu kişiyi belediye başkanı dahi seçmediler ama bakan oldu.Türkiyenin siyaset anlayışı bu.
  • vekil bakana, çocuklarının genç yaşta nasıl 17 şirket kurup,30 gemi sahibi olduklarını ve oğlunun kumarda yakalanmasını falan soracak...
  • Cevap: economies of scale yani ölçek ekonomisi
  • THY den hic mutlu omayan biri olarak yaziyorum. Soru cok sacma. 1. THY borsaya kayitli bir sirket. 2. Ankara'dan mesela New York'a tarifeli bir ucagi karsilikli doldurabilecekmi. Eger o ucak zarar edecek ise o hat acilmaz. 3. Istanbul toplanma merkezidir. Ucak amca oyle doldurulabilir. 4. Soruyu soran cahil olsa uzulmem ama bir vekil sordugu icin uzuldum.
  • Biz de vergi verelim ama sadece siz İstanbul'lular sefasını sürün. Başkası da umrunuzda olmasın. Önce adam olmak gerek.
  • Ben cok buyuk bir is adamiyim surekli yurtdisina cikiyorum ankaradan istanbula ugramak zorundamiyim kardesim aktarmada kaybettigim saatlerde ne kadar zarar ettigimi biliyorumusunuz vereyim parasini da direk ucus acin paraniz mi yok..
  • Soru güzel, cevap geldimi??
  • Bu ne bicim karsilastirma sanki ucaklar doluyken ankara ya direk ucuslar var miydi? Ucaklar doluncu yeni ucaklar aliniyor. Devlet Turkiye hava sahasini THY larina peskes cekmis. Diger hava yollari istese de Ankara ya veya diger sehirlere ucamiyor. Turkiye hava sahasi THY larindan bagimsizligina ve ozgurlugune kavusmasi lazim. Turkiye hava sahasi THY nin bir kolonisi haline geldi. THY na karsi ulusal kurtulus mucadelesi lazim.
  • Ankara'ya kaç yabancı havayolu başkentinden uçuyor acaba. THY görmüyor diyelim, onlarda mı görmüyorlar? Sonuçta herkes para kazanma hesabı yapıyor.
  • 1- zamanla yarışan iş dünyası uçağın zarar etmemesi için gerekli olan minimum birim ücreti ödeyecek mi? 2- iş dünyası şayet yanaşmazsa beyefendi üstünü kendi tamamlayacak mı? 3- beyefendi tamamlamazsa edilen zararın yük olduğu iddia edildiği halka edilen zararın açıklamasını kendisi yapacak mı? 4- Berlin LH örneğinde de görülebildiği üzere havayollarının başkente hub kurmak veya bunun hesabını vermek zorunda olmadıklarının bilincinde mi? 5- bir Ankara'lı babayiğidin çıkıp da ESB base havayolu neden kur(a)madığını hiç düşünmüş mü? 6- İstanbul be Ankara'nın nüfusları hakkında bilgisi var mı? 7- THY'nin günde kaç ISTESB uçuşu olduğuna ve kaç saat aralıklarla planlandıklarına yazıyı yazmadan önce bakma tenezzülünde bulunmuş mu? Saygılar.

Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara'dan bazı ülkelere uçak seferlerin olmaması Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun Binali Yıldırım'a yönelttiği soru önergesi şöyle:

"Başkentler, diğer ülke başkentlerine direk uçuşlarla bağlanmaktadır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’dan, ABD ve Avrupa’nın Roma Paris Londra gibi önemli başkentlerine, Türk Hava Yolları direk uçmadan, İstanbul üzerinden aktarmalı olarak uçuş gerçekleştirmektedir.

Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye gitmek isteyen vatandaşlarımız öncelikle İstanbul’a gitmek zorunda ve orada birkaç saat bekledikten sonra gidecekleri ülkeye uçmaktadırlar. Bu durum, vatandaşlarımız başta olmak üzere zamanla yarışan iş dünyasını, Ankara’da bulunan yabancı büyükelçileri, dış ülke temsilcilerini zora sokmaktadır.

1. Başkentimiz Ankara’dan direk gidiş ve geliş yönünde, bazı yabancı ülkelere uçuşun olmamasının sebebi nedir?

2. Yurtdışı uçuşlarının İstanbul üzerinden yapılması sizce vatandaşlarımız ve zamana karşı yarışan iş dünyası için hem maddi hem de zaman açısında bir sorun teşkil etmiyor mu?

3. Bu anlayış ve yaklaşım, yabancı ülkeler ve yabancı ülke vatandaşları bakışıyla ülkemizin itibarını zedelemiyor mu?

4. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’dan, yabancı birçok ülke ve başkente direk uçuşun olmaması başkentimiz Ankara’nın imajına yakışmakta mıdır?

5. Ankara’dan direk uçuşların olmaması, başkent Ankara ve Anadolu’nun diğer illerinin turizmini etkilemiyor mu?

6. Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesi ve altyapısı yurtdışına direk uçuşları kaldırabilecek yeterli kapasiteye sahip değil midir?" (Gerçekgündem)

Bakan Binali Yıldırım'a Ankara sorusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

ADB ~ 8 yıl önce
Bu kişiyi belediye başkanı dahi seçmediler ama bakan oldu.Türkiyenin siyaset anlayışı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben de sandım ki ~ 8 yıl önce
vekil bakana, çocuklarının genç yaşta nasıl 17 şirket kurup,30 gemi sahibi olduklarını ve oğlunun kumarda yakalanmasını falan soracak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Cevap: economies of scale yani ölçek ekonomisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan ~ 8 yıl önce
THY den hic mutlu omayan biri olarak yaziyorum. Soru cok sacma. 1. THY borsaya kayitli bir sirket. 2. Ankara'dan mesela New York'a tarifeli bir ucagi karsilikli doldurabilecekmi. Eger o ucak zarar edecek ise o hat acilmaz. 3. Istanbul toplanma merkezidir. Ucak amca oyle doldurulabilir. 4. Soruyu soran cahil olsa uzulmem ama bir vekil sordugu icin uzuldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anka ~ 8 yıl önce
Biz de vergi verelim ama sadece siz İstanbul'lular sefasını sürün. Başkası da umrunuzda olmasın. Önce adam olmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesela ben ~ 8 yıl önce
Ben cok buyuk bir is adamiyim surekli yurtdisina cikiyorum ankaradan istanbula ugramak zorundamiyim kardesim aktarmada kaybettigim saatlerde ne kadar zarar ettigimi biliyorumusunuz vereyim parasini da direk ucus acin paraniz mi yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Kaybınız çok büyükse özel jet kiralayın...
Mesela sen ~ 8 yıl önce
Madem o kadar buyuk bir adamsın alsana bir business jet
İşadamı ~ 8 yıl önce
Mesela ben senin yalanını yesinler :)
Ukay ~ 8 yıl önce
Ben THY ile uçmuyorum , ydışı tercihim LH ile ESB -MUC üzeri ver elini yurtdışı , adamlar dakik , bekleme yok , fiyatlar uygun
Mesela sen ~ 8 yıl önce
Madem büyük bir iş ada mısın? Paran eşek yükü iledir senin. Bir gramer hocasından ders al biraz. Güzel cümleler kur. Öbür türlü parası olan köy ağasından öteye gidemezsin.
Nk ~ 8 yıl önce
Soru güzel, cevap geldimi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu Ne? ~ 8 yıl önce
Bu ne bicim karsilastirma sanki ucaklar doluyken ankara ya direk ucuslar var miydi? Ucaklar doluncu yeni ucaklar aliniyor. Devlet Turkiye hava sahasini THY larina peskes cekmis. Diger hava yollari istese de Ankara ya veya diger sehirlere ucamiyor. Turkiye hava sahasi THY larindan bagimsizligina ve ozgurlugune kavusmasi lazim. Turkiye hava sahasi THY nin bir kolonisi haline geldi. THY na karsi ulusal kurtulus mucadelesi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Citizen ~ 8 yıl önce
Sen sweedish house mafia mısın
Bu ne mi? ~ 8 yıl önce
Bro senin bi ucak kaç milyon dolar haberin var mı? Al thy gibi 330 tane ucak sen Uçur milleti daha ucuza görelim biz de ucuz uçmak kolay ölmek nasıl.
Hasan ~ 8 yıl önce
Ankara'ya kaç yabancı havayolu başkentinden uçuyor acaba. THY görmüyor diyelim, onlarda mı görmüyorlar? Sonuçta herkes para kazanma hesabı yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
1- zamanla yarışan iş dünyası uçağın zarar etmemesi için gerekli olan minimum birim ücreti ödeyecek mi? 2- iş dünyası şayet yanaşmazsa beyefendi üstünü kendi tamamlayacak mı? 3- beyefendi tamamlamazsa edilen zararın yük olduğu iddia edildiği halka edilen zararın açıklamasını kendisi yapacak mı? 4- Berlin LH örneğinde de görülebildiği üzere havayollarının başkente hub kurmak veya bunun hesabını vermek zorunda olmadıklarının bilincinde mi? 5- bir Ankara'lı babayiğidin çıkıp da ESB base havayolu neden kur(a)madığını hiç düşünmüş mü? 6- İstanbul be Ankara'nın nüfusları hakkında bilgisi var mı? 7- THY'nin günde kaç ISTESB uçuşu olduğuna ve kaç saat aralıklarla planlandıklarına yazıyı yazmadan önce bakma tenezzülünde bulunmuş mu? Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azm ~ 8 yıl önce
İzmirli, bu söylediklerini sen ya da istanbullu iş dünyası yapıyorsunuz herhalde? Arada zarar eden hatlar için para topluyorsunuz değil mi? Thy nin sahibi gibi konuşuyorsun da.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000